Vreme čitanja: oko 2 min.

Marka pisala o metodima Željka Obradovića: "Izbacio me s treninga, pa smo sve rešili uz flašu čivasa"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Igrači koje je tokom karijere trenirao Žoc, dali su svedočenje o tome koliko nekada bude surov na treninzima za njihovo dobro, a van terena im je najbolji prijatelj

  • 0
Željko Obradović i Rafael Žofresa Foto: MN Press, Facebook/Rafael Jofresa

Košarkaši Partizana napravili su veliki podvig u prvoj utakmici plej-ofa Evrolige, gde su savladali Real Madrid sa 89:87 neverovatnom trojkom Kevina Pantera u poslednjoj sekundi meča.

Španski mediji su i pre i posle meča posvetili veliku pažnju treneru Partizana Željku Obradoviću. U to je mogao da se uveri i reporter Telegrafa iz Madrida kada je prelistao najvažnije dnevne novine u Španiji.

Ali, jedan od najupečatljivijih tekstova o Željku, čoveku koji je sa Partizanom ove sezone napravio pravo čudo, uradila je Marka, kompilacijom izjava košarkaša koje je vodio Željko Obradović tokom više od 30 godina trenerske karijere.

Igrači koji su osetili kakve su metode Željka Obradovića, opisali su to. Među njima su i aktuelni igrači Partizana, ali i oni koje je Žoc trenirao u Huventudu, Real Madridu, Panatinaikosu, Fenerbahčeu, reprezentaciji...

Svi oni svesni su da je nekada Željko surov na treninzima i na utakmicama, da traži najviše od njih uvek, pa nekada deluje i kao pravi diktator. Ali, svi oni za Željka imaju samo reči hvale i zahvalni su što se prema njima ponašao upravo tako, jer im je pomogao da izgrade karijere.

Van terena, sa njima je bio najbolji prijatelj, a to je istakao i Kevin Panter, koji je rekao da Željka može da zove u bilo koje doba dana i noći, čak i u tri ujutru i da može da priča o čemu god hoće, o košarci ili životnim problemima.

Džo Arlauskas koga je Obradović trenirao u Real Madridu, otkrio je kako je kako je osetio metode Željka Obradovića na svojoj koži, ali i koliko može da ga gleda kao prijatelja van terena.

- Jednog dana me je izbacio sa treninga. Nisam bio koncentrisan i poslao me je u svlačionicu. Onda je došao da se raspita za mene, zainteresovao sam ga i popravili smo situaciju tako što smo otišli na piće. Vratio sam se kući polupijan nakon što sam popio flašu čivasa. On te nervira i u trenutku ti je najbolji prijatelj - opisao je Arlauskas Obradovića.

Slično je ispričao i Rafael Žofresa, koji je otkrio da je u Huventudu ekipa izlazila sa Obradovićem na večere, da su noći bile duge, ali da su u jednom momentu igrači morali da odustanu.

- Došao je dan kada više nismo išli. Bolo nam je jako zabavno, ali posle nekoliko sati morali smo da damo sto odsto na terenu - opisao je Žofresa.

Inače, Partizan vodi u seriji sa 1:0, a naredni meč na programu je u četvrtak od 20.45 u Vizink areni.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović otkrio šta je prvo rekao igračima u svlačionici posle pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA