Partizanovo čudo za muk u Madridu! Panter srušio Real, snovi o F4 realniji nego ikad posle drame u Španiji

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 7 min.

Neverovatan meč u Madridu

Košarkaši Partizana pobedili su Real na gostovanju u Madridu 89:87 u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Hrabro, čvrsto, precizno! Tako bi se najbolje mogla opisati igra crno-belih u prvom meču Top 8 faze u Madridu!

Tokom prvog poluvremena Real je dominirao u skoku i sakupio dvadesetjednu uhvaćenu loptu, dok su crno-beli uhvatili 13. Real je imao i više asistencija 11, dok je PArtizan imao 7. Ipak, crno-beli su imali 4 izgubljene lopte manje, kao i osam pogođenih trojki, iz 14 pokušaja, pa je prednost na poluvremenu iznosila +4.

Do kraja, viđena je rezultatska klackalica i totalna drama u kojoj su se bolje snašli košarkaši Partizana i posle trojke Pantera u poslednjoj sekundi slavili za vođstvo u seriji od 1:0.

Od starta meča igralo se brzo i čvrsto na obe strane. Partizan je preko Trifunovića, a onda i Ledeja došao do 3:0, Usledili su poeni Tavareša sa bacanja, kao i trojka Deka na koju odgovara Alen Smailagić sa dve trojke za 11:5 za crno-bele.

Partizan je u prvi pet minuta prve deonice potpuno nadigrao rivala, a posle novih trojki Smailagića i Avramovića, crno-beli odlaze na 17:10. Ipak, Real preko Deka i Jabuselea, kao i raspoloženog Tavareša pravi seriju 12:5 za 22:22 posle prve četvrtine.

PLAYOFFS @EuroLeague 2022/20231/4 | @RMBaloncesto 22 - 22 #KKPartizan#EuroLeague pic.twitter.com/PkEE88LjdN— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) April 25, 2023

U nastavku, Real je odgovorio sa dve vezane trojke, posle serije 8:0 dolazi do 30:22. Ovo je bio momenat u kojem je trener Partizana Željko Obradović tražio tajm-aut, a njegovi izabranici uzvratili su serijom od 6:0 za potpuni priključak i povratak u meč.

Sa druge strane, Real je pronalazio poene u ovom delu meča preko Tavareša i Hezonje, ali je Partizan imao odgovor posle tri trojke Pantera i trojke Eksuma. Na svaki pokušaj Madriđana da izjednače i dođu do vođstva, crno-beli su imali spreman odgvoror, a kada je bilo najpotrebnije, odgovornost je preuzeo kapiten Kevin Panter koji je do poluvremena postigao 15 poena.

4 threes in a row for @PartizanBC 🎯☔️ pic.twitter.com/nU44VUkpaO— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 25, 2023

Na startu treće deonice ponovo je Partizan igrao dobro. Ipak, izlazak Tavareša iz igre uticao je na bolju igru Madriđana. Tako, posle nekoliko dobrih odbrana, i trojke Kozera, Real preuzima vođstvo 56:55. na obe strane, igralo se poprilično nervozno uz malo poena, pa je pred poslednjih 10 minuta rezultat bio 64:63.

Do kraja, Musa otvara trojkom za 67:63 i +4 za Real. Posle nekoliko neiskorišćenih napada crno-belih, Dek pronalazi svoj ritam i u nekoliko vezanih napada donosi Realu 77:70 i +7 pred poslednjih pet minuta. Ipak, Aleksa Avramović iz ćoška, postiže trojku za 77:75 za mini seriju crno-belih od 5:0. Potom, posle novog vođstva Reala, na dva minuta do kraja, Panter pogađa trojku uz faul za 81:80.

i to nije bilo sve. Na samo 30 sekundi do kraja Musa promašuje šut za tri poena i pravi faul nad Panterom . Kapiten Partizana pogađa oba bacanja, a u sledećih deset sekundi Dek postiže poene i dobija faul.

U poslednjem minutu viđena je velika borbu u kojoj su se bolje snašli košarkaši Partizana i slavili 89:87 posle trojke Pantera u poslednjoj sekundi.

TOK UTAKMICE: REAL MADRID - PARTIZAN

IV Četvrtina

39. minut, 84:84 - Nerešeno je.

38. minut, 81:81 - Ponovo se Partizan vratio posle trojke Pantera koji je pogodio uz faul.

37. minut, 79:77 - Avramović postiže trojku, Real pravi mini seriju 5:0.

35. minut, 77:70  - Ponovo Dek poenima uvećava prednost Reala.

34. minut, 73:70 - Ponovo Dek ispod koša pogađa.

 33. minut, 71:68 - Dek postiže trojku.

32. minut, 67:66 - Jam Madar ponovo postiže dugu dvojku.

31. minut, 67:63 - Džanan Musa pogađa trojku.

III Četvrtina

30. minut, 64:63 - Eksum postiže poene sa bacanja. Potom, Ledej faulira Musu prilikom šuta za tri poena.

29. minut, 60:61 - Jabusele zakucava posle asistencije Muse. Sa druge strane, Ledej postiže poene sa bacanja.

28. minut, 58:58 - Jam Madar postiže trojku.

26. minut, 56:55 - Vilijams-Gos pogađa sa poludistance, Ledej promašuje šut za tri poena. Potom, Kozer je precizan za tri i Real vodi.

24. minut, 51:55 - Smailagić pravi četvrti faul.

23. minut, 48:54 - Gabreijel Dek promašuje šut za tri poena, sa druge strane, Avramović postiže nove poene.  Posle nove dobre odbrane, Ledej pogađa uz faul.

21. minut, 46:50 - Jabusele igra protiv Ledeja i pogađa ispod koša. Odgovara Smailagić u duelu sa Tavarešom.

II Četvrtina

20. minut, 44:48 - Panter pogađa sa poludistance, odgovara Jabusele trojkom.

18. minut, 39:45 - Nova trojka Pantera, koji postiže i poene sa bacanja.

17. minut, 39:39 - Druga trojka za Pantera. Potom, i Eksum pogađa trojku.

16. minut, 35:33 - Novi poeni za Tavareša, a odgovara Ledej poenima sa poludistance. Jabusele promašuje šut za tri poena.  Sa druge strane, Panter postiže trojku i pravi seriju 11:2. Hezonja odgovara trojkom.

15. minut, 30:28 - Real pravi i treći faul u napadu, ovoga puta je faul napravio Hezonja. Eksum pogađa oba bacanja. Potom, Lesor krade lopti i posle kontre zakucava. Trener Reala Čus Mateo traži tajm-aut.

14. minut, 30:24 - Eksum uspeva da iznudi faul u napadu. Dženan Musa ima tri lične greške.

13. minut, 30:22 - Real pravi seriju 8:0. Trener Partizana Željko Obradović traži tajm-aut.

12. minut, 28:22 - Musa krade loptu, Real vezuje dve trojke.

I Četvrtina

10. minut, 22:22 - Jabusele postiže nove poene. 

9. minut, 16:19 - Tavareš zakucava. 

7. minut, 14:19 - Real odgovara mini serijom od 4:0, a Lesor se upisuje u strelce i povećava prednost crno-belih.

5. minut, 10:17 - Smailagić krtenuo na zakucavanje, zaustavlja ga Tavareš blokadom. Smailagić pogađa treću trojku, a priključuje se i Avramović koji pogađa novi šut za tri poena.

4. minut, 5:9 - Hezonja uzvraća trojkom, a Smailagić postiže novu trojku.

3. minut, 2:6 - Smailagić dobar u odbrani. Avramović promašuje šut za tri poena. Igra se brzo na startu, Dek je fauliran. Promašuje obabacanja, a loptu hvata Tavareš koji dobija novi faul. Smailagić pogađa prvu trojku za Partizan.

1. minut, 0:3 - Prvi napad za Partizan, Trifunović prolazi kroz odbranu Reala, Hezonja pravi prvi faul. Potom, Hezonja neprecizan za tri poena. Ledej precizan sa poludistance.

Video: Ovako izgleda hala u Madridu gde Partizan bije bitku za F4

Uoči meča: 

19.45 - Mijailović upao među Grobare u Madridu, oni mu pevali "Aj na pivo, Ostoja", a njegov odgovor je hit

19.25 - Grmi pesma Grobara u Madridu: Košarkaši Partizana stigli u halu

Video: Grmi pesma Grobara ispred hale u Madridu: Sprema se paklena atmosfera

19.04 - Grobari pesmom iznervirali dve babe u Madridu: "Muchachos, por favor, por favor"

18.34 - "Mi Srbi smo ludi, Naneli trojkica": Navijač Partizana otkrio kako je "prevario" Špance za karte za Real. Više o tome pročitajte OVDE.

Pre meča: 

Jasno je da je favorit Real na svom terenu, ali je Partizan ove sezone umeo da iznenadi brojne ekipe, pa čak i da jednom slavi protiv "Kraljevskog kluba" u Beogradskoj areni kada su im postigli više od 100 poena. To se desilo nedavno, pa bi samim tim moglo da bude i vetar u leđa pred ovaj susret.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je Real favorit u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, ali da veruje u svoj tim.

- Svima je jasno da igramo protiv tima koji ima želju da ide na titulu, takve ambicije se ne menjaju. Jasno je da je to tim sa ogrominm iskustvom. Serhio Rodrigez, Rudi Fernandez i Serhio Ljulj toliko toga su prošli iza sebe i u klubu i u reprezentaciji. Oskar Tavares, Gueršon Jabusele, Gabrijel Dek. Igrači koji su iskusni. Mario Hezonja i Džanan Musa, mladi igrači sa ovih prostora, daju veliki kvalitet, Alberto Abalde igra sa velikom energijom, imaju spoj mladosti i iskustva. Svi su sposobni da iskoče i da daju 15-20, pa i 25 poena ako treba - rekao je Obradović na konferenciji za medije pred put u Madrid.

Partizan i Real odigrali su dva meča ove sezone. Real je u prvom delu sezone slavio 105:97, dok je Partizan pred više od 20.000 navijača u Beogradu pobedio 104:90.

- Očekujem da će meč da bude drugačiji nego ova dva ligaška. Probaće da se adaptiraju na način na koji mi napadamo, znali smo i mi to, pokušali smo da reagujemo posle povratka iz Podgorice. Dok ne izađemo na teren, da vidimo ko će biti u sastavu. Nebitno ko je u njihovom sastavu, uvek će biti favoriti. Mi nemamo zdravstvene probleme. Hoćemo da vidimo šta možemo u Madridu. Kako smo se ponašali i u ligaškom delu i sada. Ovo je specifično, potrebne su tri pobede. Očekujem da će biti makar interesantno - kazao je trener Partizana.

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo izjavio je na konferenciji za medije pred utakmicu sa Partizanom da njegov tim ima dobru šansu da se plasira na Fajnal for Evrolige.

- Uživamo u trenutku i spremni smo za ono što nas čeka. Imamo dobru šansu da odemo na Fajnal for. Znamo kako se igraju ove utakmice, šta je potrebno da bismo otišli dalje, da ostavimo kožu na parketu. Želimo da posle svake utakmice možemo da se pogledamo u oči i kažemo da smo uradili sve - izjavio je Mateo.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    25. april 2023 | 22:10

    Ja sam Zvezdas,ali ovde skidam kapu Partizanu,i da izgube,sva čast timu,i borbi. Znam bice sad minusa,psovki,ali ja nisam huligan,i sad kao i svi Zvezdasi ne navijam za partizan,ali,krivo sedi,pravo govori

  • nibrS

    25. april 2023 | 22:32

    Kakav cirkus u državi... Organizovano hejtovanje protiv Partizana na svim srpskim portalima...

  • Lakirana cipelica

    25. april 2023 | 20:01

    Citam komentare na racun najtrofejnijeg trenera, koji ni jednim gestom nikoga nije uvredio u karijeri i vidim da nam nema izlaza iz ove situacije kao drustvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA