≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kendrik Nan srušio Makabi za F4 Evrolige: Ponos Izraela pao u "grotlu" Oake, Lesor imao noć za zaborav

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav meč u Atini...

  • 0
Kendrik Nan Foto: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se na Fajnal for Evrolige pošto su u petom, odlučujućem, meču savladali Makabi 81:72 uz neverovatnu partiju Kendrika Nana. 

Nan je meč završio sa 26 poena i bio je najefikasniji pojedinac sovg tima. Pratili su ga Slukas sa 15,  i Hernangomez sa 11 poena. sa druge strane, Lorenco braun je postigao 19 poena, a Džoš nibo 14.

Pokazalo se još jednom, da je povreda prve zvezde Makabija Vejda Boldvina bila možda i presudna u ovoj seriji. Iako rezultat to ne pokazuje Zeleni iz Atine su mnogo teže nego što je očekivano došli do trijumfa. i I u majstorici igranoj u legendarnoj Oaki, Ponos Izraela je pokazao da nije slučajno došao na korak od plasmana među četiri najbolje ekipe pošto je od starta mučio rivala.

Na početku, raspoloženi za igru su bili standardno dobri Lorenco Braun, kao i Nibo. Uz to, Dibartolomeo je trojkama iznenadio domaće koji nisu imali rešenja za napade tima Odada Kataša. Uz to, jedan od najboljih centara lige Matijas Lesor je imao noć za zaborav i potpuno je bio van ritma tokom čitavog meča. Posle solidnog početka usledile su izgubljene lopte, kao i niz slobodnih bacanja. Tako, Lesor je meč završio sa 9 poena, uz svega tri pogođena šuta od osam, uz to, ponovo su ga mučila slobodna bacanja koja je šutirao tri od četrnaest.

Presudna je bila poslednja četvrtina koju je tim Ergina Atamana dobio sa 23:16 i tako stigao do zaslužene pobede. Tako, grčki tim pridružio se Real Madridu koji se prvi plasirao među prva četiri tima i "overio" kartu za F4 u Berlinu.

Da podseetimo, ove srede svoje mečeve igraju Monako i Fenerbahče, kao i Barselona i Olimpijakos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA