Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandalozno saopštenje Panate nakon poraza od Makabija: "Postojimo duže nego neke države"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko Zelenih iz Atine se neretko vezuju brojne kontroverze, međutim ovako nešto do sada nismo videli...

  • 4
Dimitros Janakopulos Foto: Stefanos Kyriazis/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije lako doživeti poraz pred svojim navijačima od tima koji se jedva izborio za nastup u plej-ofu Evrolige, međutim očigledno da iz Panatinaikosa ne znaju da se nose sa porazom. Dan nakon što su poraženi od Makabija, na zvaničnom "X" naogu pojavilo se saopštenje kojim su postavili neka jako kontroverzna pitanja i "neumesne" zaključke.

Naime, u saopštenju su naveli kako se navodni teror prema njihovom klubu, koji traje od perioda Đordija Bartomeua, nastavlja, a deluje da su se potpuno ubacili u ulogu žrtve sada. Saopštenje prenosimo u celosti:

- Nažalost, još jednom, dolazeći do kritičnog dela sezne u Evroligi i nakon što smo kao Panatinaikos uložili ogroman napor da se vratimo na vrhunski nivo, bili smo svedoci operacije koja je potekla od "neizbrisivih" zločina koje smo pretrpeli u vreme Đordija Bartomeua. Ne želimo da verujemo da tragedije koje se događaju širom sveta (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu da utiču na profesionalnu košarku. 

Nažalost, jučerašnje očigledne greške ne dopuštaju nam da razmišljamo o drugim razlozima. Sportski prostor ne bi trebalo nikada da se koristi za zaceljivanje rana i situacija koje prolaze narodi i jasno je da košarka uvek treba da ostane daleko od svega toga. 

Panatinaikos je dokazao, ne samo ove godine već i istorijski, koliko voli košarku i radi na napretku sporta. Takođe je dokazao da, kada se neko igra sa našim igračima, emocijama miliona naših navijača, sa novcem koji se uloži i sa ogromnim naporom koji se čini, ustaje i stavlja ruku na sto i bori se do kraja kako bi se odbranio, ne mareći za posledice.

Panatinaikos ima 116 godina istorije, možda i više nego neke države. Konačno pokažite potrebno poštovanje i prestanite da nas potcenjujete.

(Telegraf.rs)

Video: Ataman odbrusio novinaru u šali: Ako platite moje kazne, pričaću o sudijama do kraja sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA