Senzacija u Atini: Makabi srušio Panatinaikos, Slukas tragičar meča

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 12

Hladan tuš za Zelene...

Košarkaši Makabija pobedili su Panatinaikos 91:87 u prvom meču plej-ofa Evrolige odigranom u legendarnoj Oaka dvorani u Atini, a tragičar ovog meča je Kostas Sloukas.

Panatinaikos je vodio, Slukas i Lesor su dominirali sve do samog kraja. Makabi je pokazao da se ne predaje, stigao i prestigoa rivala na samom kraju, a Slukas je izgubio loptu u ključnom napadu i dozvolio rivalu da se odlepi i dođe do pobede.

od starta susreta viđen je egal. Makabi je svojom odbranom i timskom košarkom uspeo da iznenadi rivala. Kod domaćih, Kendrik nan od starta je imao problem sa ličnim greškama, ali je ulogu lidera preuzeo Kostas Slukas, a vrlo brzo, priključio mu se i Matijas Lesor. Tako, do poluvremena, Panatinaikos dobija drugi period sa 26:16, za prednost od +8 i 50:42.

U nastavku, na momente je delovalo da je meč prelomljen. Ali, Makabi se nije predavao i nnije dozvoljavao rivalu da se "odlepi" i dođe do osetnije prednosti.

Vejd Boldvin je u prvom delu, ali i u nastavku, izborio faul, uz tri slobodna bacanja na sredini terena, što je razbesnelo Panatinaikos i trenera Atamana, a sve to, kao i mnogo bolja igra rezultirala je egal završnicu. Na samom kraju, Boldvin izlazi sa terena zbog povrede, a taj momenat možda je bio i presudan jer je to uticalo na ceo tim, koji je zaigrao još bolje i na rkaju izborio tesan trijumf i pobedu u gostima. Tragičar meča bio je Kostas Slukas koji je izgubio loptu u napadu za preokret i tako dozvolio rivalu da upiše vredan trijumf.

Bonzi Kolson predvodio je Makabi sa 18 poena, Lorenzo Braun ubacio je 16, a Vejd Boldvin 15 poena, uz sedam skokova. Kod Panatinaikosa Matijas Lesor imao je 22 poena i šest skokova, dok je Kostas Slukas zabeležio12 poena i 13 asistencija. Drugi mečevi igraju se za dva dana, takođe u Atini.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA