≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Partizan strepi i zavisi od Zvezde! Fenerbahče potonuo, Efes u drami slavio u vrelom turskom derbiju

S. L.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Loše vesti za Partizan

  • 81
Marko Gudurić i Željko Obradović Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Nisu uspeli košarkaši Fenerbahčea da odigraju za Partizan, nisu uspeli na svom terenu da slave, već su poraženi u velikom turskom derbiju od ekipe Efesa sa 81:80, čime su dopustili svojim sunarodnicima da ipak sami odlučuju o svojoj sudbini.

Gledali su iz Partizana, gledali su i svi Grobari ovaj meč i nadali su se da će Fenerbahče uspeti da slavi i tako pomogne ekipi Željka Obradovića, koja bi onda morala samo da slavi u poslednjem kolu. Ipak, nije im to pošlo za rukom, te sada crno-beli ne zavise od sebe.

Nakon ove pobede Efesa, ekipa Tomislava Mijatovića zavisi samo od sebe, odnosno, ukoliko slave protiv Crvene zvezde u poslednjem kolu, oni su sigurni učesnik plejina Evrolige, dok će Partizan morati da gleda ka meču Baskonije, ukoliko oni budu poraženi i od Real Madrida.

Nekako, sve je još otvoreno, ali, ovaj poraz Fenerbahčea nimalo ne odgovara Partizanu.

Što se tiče same utakmice u Turskoj, meč je počeo izuzetno sporo, tvrdo sa obe strane. Nije lopta želela u koš, ruke su se stegle, sve do poluvremena, kada je Fenerbahče vodio sa 36:32. Ipak, drugo poluvreme je krenulo skroz drugačije.

Fenerbahče je počeo da pogađa, ali je Efes uzvraćao, igrali su poen za poenom i to sve do poslednje deonice, kada je viđena prava drama. Efes je uspeo da preokrene, imao je čak sedam poena prednosti na samo 1:minut do kraja meča, ali, tada se dešava svašta.

Prvo je Jorgos Papajanis pogodio trojku, da bi potom pogrešio Elajdža Brajant i ispustio loptu u aut. Poentirao je Vilbekin, ali je nade ugasio Rodrig Bobua trojkom na drugoj strani.

Najefikasniji na ovom meču bio je Vil Klajburn sa 21 poenom, Šejn Larkin je dodao 13, dok je Rodrig Bobua stao na 10. Kod Fenerbahčea je najbolji bio Skoti Vilbekin sa 17 poena, Marko Gudurić je dao 15, 13 je dodao Jorgos Papajanis, a Džoinatan Motli 10.

Fenerbahče - Anadolu Efes 80:81 (13:16, 23:16, 16:19, -:-)

TOK MEČA:

IV Četvrtina

- Rodrig Bobua pogađa dvojku, na drugoj strani Džonatan Motli dolazi do poena. Rodrig Bobua je morao da šutne jako teško. Motli je izblokiran čak dva puta u dva napada. Kakva drama, pogađa Papajanis trojku, a onda i Vilbekin veoma težak šut! Pogađa Bobua za Efes, ali i Gudurić trojku na drugoj strani.

03:23 (67:71) - Oba bacanja pogađa i Fenerbahče. Izuzetno težak šut uzima Larkin, maši, ali lopta ostaje za Efes. Oba bacanja pogađa i Daneijl Oturu. Ostao je sam Hejs Dejvis, promašoi je, ali Motli pokušava da prikuca, no fauliran je. Sada pogađa i Motli oba bacanja. Greši Efes, ali Kalates maši trojku, no Fenerbahče ima novi napad, ali maši Hejs Dejvis.

05:05 (63:69) - Vilbekin pogađa trojku! Ali pogađa i Larkin odmah na drugoj strani! Ostao je sam Kalates, ali on maši trojku. Faul pravi Gudurić i ide na liniju penala Danijel Oturu. Pogodio je oba.  Pogodio je oba i Elajdža Brajant.

06:32 (58:62) - Klajburn pogađa uz faul, ali maši dodatno bacanje. Maši Gudurić za tri, ali Papajanis prikucava ovo. Odlična akcija Efesa i poentira Bobua. Pogađa uz faul Vil Klajburn. Ovoga puta pogađa dodatno bacanje.

08:22 (56:55) - Oturu je ostao sam, lako je zakucao. Maši Bobua, ali ide novi napad za Efes.Oturu poentira. Poentira Marko Gudruć sa linije penala.

Marko Gudurić, Fenerbahče Foto: MN Press / Marko Metlaš

III Četvrtina

00:00 (52:51) - Težak šut Justusa Holaca, promašio je, Klajburn je uhvatio, ali je izašao u aut sa loptom. Proleteo je Vilbekin, dodao je Motliju, a ovaj zakuca. Greši Larkin, onda Gudurić ide na polaganje, ali maši, da bi Larkin izgubio loptu, a onda je vratio. Promašio je trojku Larkin.

01:54 (50:50) - Larkin pogađa trojku. Otišao je Rodrig Bobua na liniju penala i pogodio je jedno, ali Gurudić pogađa trojku. Poravnanje donosi Klajburn, sada sudije gledjau snimak. Promašio je torjku Marko Gudurić.

04:08 (47:45) - Evo ide i trojka Vila Klajburna, dok na drugoj strnai pogađa Nik Kalates. Greši Efes jednom, onda greše i još jednom. Pogađa trojku i Tibor Plajs i vraća Efes u vođstvo. Vraća trojku Skoti Vilbekin.

06:24 (42:39) - Otvara Fenerbahče deonicu poenima i ima najveću prednost, trojka Najdžel Hejs Dejvisa. Pogađa Larkin na drugoj strani. Onda poravnanje donosi Osmani, ali Vilbekin pogađa trojku.

II Četvrtina

00:00 (36:32) - Lepa akcija Efesa i zakucava Vilis. Pogađa Papajanis jedno slobodn bacanja i ostavlja Fenerbahče u vođstvu na tri poena. Pogodio je Brajant, onda pogađa i Papajanis, a evo i trojke Šejna Larkina. Poveo je Efes. Pogađa Najdžel Hejs Dejvis trojku.

04:48 (26:22) - Vilis se namestio, ali promašio trojku. Ide trojka Jorgona Papajanisa. Nova trojka Fenerbahčea, dosta su se popravili, ali greši Vilbekin.

06:58 (18:20) - Ide trojka Nejta Sestine na otvaranju druge deonice. Greši onda Efes, ali, pravi grešku i Fener. Novi promašaju za tri poena, na obe strane. Posle mnogo promašaja, evo i pogotka za Fenerbahčea. Serija 10:0. Prekida je Efes.

I ČETVRTINA

00:00 (13:16) - Evo i trojke Skotija Vilbekina. Ali odmah trojku daje i Šejn Larkin. Pogađa Gudurić uz faul sada. Pogađa Motli oba bacanja, Brajant ide do koša, ali greši, Fener trči u kontru. Maši Vilbekin.

Najdžel Hejs-Dejvis Foto: MN Press

02:20 (5:13) - Osmani je sada ostao na prvom obriči, izuzetno je slava utakmica, tvrda. Promašio je i Kalates. Maši i Justus Holac, krenuo je na zakucavanje. Opet maši i Kalates. Pogađa Justus Holac.

04:42 (4:8) - Ne ide Feneru na startu meča, ali zato Efes koristi sve. Došli su preok poena novih preko Klajburn, da bi onda promašoi Larkin. Promašio je Najdžel Hejs Dejvis i otvoreno polaganje. Promašio je Larkin dva jako teška šuta, a do novog poena je došao Fener.

07:29 (3:6) - Krenuo je Efes napadom, ali je Vil Klajburn promašio šut, ali lopta je došla do Larkina i Klajburn u nastavku napada postiže poene. Pogađa trojku i Nik Kalates sada na drugoj strani. Uzda se Fener u šut za tri, ali im ne ide. Promašio je i Tarik Biberović, a Klajburn ide na liniju penala.

KOMENTAR PRE MEČA:

Evroliga je došla do samog kraja, odnosno, ostalo je još jedno čitavo kolo i polovično 33. kolo, a navijači Partizana će sigurno gledati ka Turskoj gde igraju Fenerbahče i Efes, a meč je od izuzetne važnosti upravo za crno-bele.

Naime, poraz Partizana od Olimpijakosa je mnogo poremetio crno-bele, s obzirom na to da su oni sada prepustili svoju sudbinu drugima, a pre svega Efesu, koji bi mogao da pokvari planove crno-belih o tome da se plasiraju u iduću fazu.

Partizan je odradio pola svog posla, slavili su protiv Albe u Berlinu, ali sada moraju da sačekaju i poraz Efesa od Fenerbahčea, ili da se nadaju da će Anadolu pasti u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde, a da oni, naravno, slave protiv Valensije.

Sve je još otvoreno, ima mnogo opcija, ali... Sigurno je da će Grobari navijati za Fenerbahčea i Šarunasa Jasikevičijusa protiv Efesa, kako bi im bilo lakše u poslednjem kolu.

(Telegraf.rs)

Video: "Odlučili smo da preuzimamo protiv Pantera...": Barcokas objasnio šta je bilo ključno kod preokreta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    5. april 2024 | 21:45

    Naravno da efes dobija, nisu oni mi da se kolju medjusobno, tako se to radi pogledajte kako real pusta baskoniju. Niko nama nije kriv sto smo nenormalni

  • Tetka iz Prnjavora

    5. april 2024 | 19:27

    isto kao što je rumeni sa fenerbahčeom igrao za zvezdu onomad

  • Miloš

    5. april 2024 | 20:36

    Ne znam šta je sporno i da ih Fener pusti. Uostalom, Efes ima ekipu za top 8, samo što su sada tek u usponu forme. Obradović je sa Fenerbahčeom zapinjao protiv Zvezde, ništa im nije značilo, Olimpijakos isto tako, a kao braća neka. Niko nam nije brat osim nas samih. Sada, što smo mi glupi pa nas zavađaju Čović i Obradović, to je već drugi padež.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA