Vreme čitanja: oko 1 min.

Parker posle otkaza udario po Poceku: "Razočaran sam, njegova ličnost je bila sve više negativna"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljut je Toni na Italijana

  • 1
Đanmarko Poceko i Jusufa Fal Foto: Sandrine Thesillat / imago sportfotodienst / Profimedia

Asvel je u subotu zvanično obelodanio odluku o otkazu koji je uručen Đanmarku Poceku, a nekoliko sati nakon toga u razgovoru za "Ekip" predsednik kluba Toni Parker osuo je paljbu po Italijanu.

Nakon rastanka sa Ti Džej Parkerom u Poceku se video naslednik koji bi mogao da uzdigne ekipu iz sivila, ali osim nešto boljeg skora u domaćem prvenstvu boljitka nije bilo, a sada je Toni istakao da je razočaran načinom rada doskorašnjeg stratega.

- Vrlo sam, vrlo razočaran njegovim učinkom i vođenjem tima. Znali smo već dve, tri nedelje da neće ići dalje. Nijedan klub u Evroligi ne igra ovako. Nerealno je i prosto nemoguće da igraš tri meča nedeljno sa devet igrača.

Ono što se Parkeru posebno nije svidelo je njegov način rada.

- Njegova ličnost je bila sve više negativna. Imao je poteškoće, demotivisao je igrače i malo po malo oni su bili ti koji nisu više verovali u njega. Uz dodatak da je odlučio da ne igra sa našim mladim igračima. Ne želim trenera koji radi to, to nije naša filozofija - istakao je Toni i dodao:

- Uz sve to, saznao sam da je odustao. Kao takmičar, to je nešto što ne mogu da razumem, da odustaneš tako nakon mesec i po dana. Ali, video sam da neće otići sam od sebe. Nije želeo da ostavi novac na stolu. To je biznis.

Asvel je trenutno uz Albu najgori tim Evrolige sa skorom 3-16.

(Telegraf.rs)

Video: Poceko o Žocu: "Najbolji trener u istoriji košarke, hvala mu na onome što mi je rekao pre meča"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    7. januar 2024 | 16:56

    Ovo je slično kao i u Zvezdi, kažem slično ne isto. Ko je doveo igrače, selektiorao ekipu? Pa majku šta očekuješ od trenera koji ni jednog jedinog igrača nije doveo? To je ono kad se svi menjaju, prvo treneri, pa igrači isl. ali filozofija u klubu se ne menja i u samom klubu nikad niko nije kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA