Mesec dana od potpisa i dalje bez prave šanse: Šta se dešava sa Filipom Petruševim?

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

A najavljen je kao veliko pojačanje...

Košarkaši Olimpijakosa putovali su u Berlin i tamo ubedljivo savladali Albu u meču 17. kola Evrolige rezultatom 94:67, međutim Filip Petrušev nije dobio priliku - ponovo.

Srpski reprezentativac i osvajač srebrne medalje je nesupešnu epizodu u NBA završio 27. novembra, kada je zvanično objavljeno kako će karijeru nastaviti u ekipi pirejskih crveno-belih.

Potpisao je ugovor na tri godine, a doveden je sa idejom da bude projekat za budućnost kluba, ali sa kvalitetom da odmah može da pomogne na parketu.

Ipak, od tada on je odigrao tek četiri od mogućih deset mečeva i upisao tek 58 minuta. Za to vreme je ubacio svega 20 poena, a ako se izuzme utakmica sa poslednjeg kola domaćeg takmičenja protiv Apolona i minutaža i poeni drastično opadaju.

Potez, gde se on odlučio da dođe u Olimpijakos, je pre svega bio čudan, pošto su na njegovoj poziciji poprilično popunjeni, tu su Alek Piters, Luk Sikma, Mustafa Fol, Nikola Milutinov i Jorgos Tanulis, a neretko na poziciju četvorke upada i Kostas Papanikolau.

Postojalo je interesovanje sa Malog Kalemegdana, međutim osvajač srebra na prethodnom Mundobasketu odlučio je za njega najbolje da ode u tim gde mu minutaža nije garantovana.

Svoju "brejk-aut" sezonu je imao u dresu Crvene zvezde, kada je i po prvi put osvojio nagradu MVP-a jednog kola Evrolige. U beogradskom timu je prosečno beležio 10,7 poena, 5,2 skoka i indeks korisnosti 12,6.

(Telegraf.rs)

Video: Petrušev za Telegraf otkrio kako je Nole brinuo o Boriši: Bio uz nas, značila nam je podrška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    29. decembar 2023 | 23:43

    Ja sam odmah napisao da nema ništa od njegovog igranja najpre u NBA a posle i u Olimpijakosu. Za njega je bila Zvezda, i to najmanje još dve godine, najbolji mogući izbor. On je bio daleko od najboljeg igrača u Zvezdi, koja je pak bila prosečna ekipa u Evro ligi, a sad će odjednom da zaigra u NBA.? Malo preterano. Pri tome nije to taj talenat kao što je Jokić pa da klub sve podređuje njemu... Na kraju izgubili su i Zvezda i on. Igrač u najboljim godinama kada ne igra, može da se pozdravi od velike karijere. To što neki pričaju da ga menadžer nagovara na takve poteze kako bi zaradio novac na njemu ako je tačno onda je dečko prilično glup.

  • BOBA

    29. decembar 2023 | 23:16

    Upropastiće ga zalizani menadžer jer juri procente od Filipovog ugovora,prvo u Efes gde je u evro ligi grejao klupu,u Zvezdi se oreporodio i umesto da odigra još godinu,dve evro ligu i onda ode u NBA opet propala polusezona i još veća greška odlaskom u Olimpijakos koji igra brzu košarku sa odličnom odbranom a Petrušev je tu tanak ,umesto da se vrati u Zvezdu izgubiće još jednu sezonu,zalizani ga vraća u Megu ,ludilo mozga

  • Iskreno

    30. decembar 2023 | 08:44

    Sta ce se desavati, decko ne zna da proceni svoje realne mogucnosti pa sve puca na ono sto ne moze da proguta. EFES, dva puta letnja liga NBA za koju nema kvalitet, i sad Olimpijakos... Desava se da sebe uporno precenjuje. U Zvezdi je mogao da igra, a ni tu nije bio konstantan, ali je zeleo vise, mogao je da se razvija i ispuni svoj potencijal, ali sa ovakvim mozgom i precenom svojih kvalitetq u datom trenutku vrlo tesko, Zqgorac u najavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA