Ostoja Mijailović otkrio ambicije kluba: "Partizan će sledeće godine imati duplo veći budžet"

 
S. I.
S. G.
S. I. S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Predsednik kluba pričao o novcu za narednu kampanju

Gostujući u emisiji na TV Sport klub predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović pričao je o brojnim temama koje se tiču tima u aktuelnoj i prošloj sezoni.

Između ostalog se dotakao i ambicija kluba, pričao je o potencijalnoj licenci, ali i o budžetu kluba, pa je tako otkrio da će on možda biti i duplo veći.

- Ovaj rezultat (u aktuelnoj sezoni) neće ugroziti klub. Evroliga postavlja minimum od 9 miliona evra, mi ćemo sledeće sezone imati veći budžet. Možda i duplo veći budžet. U Partizanu je toliko urađeno da je to prosto neverovatno. Košarka je proizvod ovoga što mi radimo.

Dodao je i da je tim malo poremetila situacija u aktuelnoj sezoni.

- Kada imate novac nekada imate sreće da kupite bolje igrače za manje novca. Sada smo došli u situaciju da nas je uhvatila ona euforija, da li ćemo na Fajnal for, malo poremetil.a To nas je i dovelo u situaciju da smo doveli skuplje igrače i da smo ih plaćali možda i više ego što bi trebalo.

Govorio je i o TV pravima i tome da naši timovi ne mogu imati mnogo novca od toga.

- Ja sam mogao da odem kod nekog sponzora i tražim pare, ako imamo ugovor na pet godina, a nemamo ga. Mi nismo grčki klubovi da imamo 10 miliona od TV prava. Zvezda i Partizan od TV prava nemaju ništa. Mi imamo "kikiriki" u odnosu na ostale klubove, a ne zaboravite, mi se sa njima takmičimo. Zamislite da ste vi predsenik Partizana i kažete: "Ja sam najgledaniji tim u Evroligi, a od TV prava nisam dobio ništa". Uvek je u životu bitna motivacija. Ja nikada u Partiznu nisam imao balans. Kada sam došao tu su bili samo ljudi koji su tu čekali svojih 20 plata. U to vreme je Partizan isplaćivao 3, 4 plate godišnje. Mi smo danas isplatili sve plate, i za igrače, i za zaposlene. Uz to, danas nemate mesto u Evroligi i situacija nije jednostavna. Morate kratkoročno da planirate, planirate velike stvari - rekao je Mijailović na gostovanju na TV Sport klub.

(Telegraf.rs)

Video: Ostoja Mijailović: Ponosni smo što otvaramo još jedan crno-beli butik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Činjenice

    22. april 2024 | 19:59

    Znači 50 miliona, više i od Real Madrida. Španska Marka je objavila da je prošle godine Partizan imao 4. najveći budžet u Evroligi sa 23 miliona evra, ove godine 5. sa 25 miliona evra... da ne pominjemo guranje Partizana preko Bodiroginih sudija. I opet će kmečati, praviti od sebe žrtve režima, a dobijaju duplo više para nego srpski klub, iako nisu srpski, već zvanično Jugoslovenski klub, koji konstantno pljuje po Srbiji. Nikad u Srbiji neće biti mira i prosperiteta dokle god se ne ugasi svako hrvatsko i jugoslovensko zlo, i dok se ne satre svaki trag jugoslovenstva i antisrpstva, zauvek.

  • OM

    22. april 2024 | 19:55

    Misli se na duplo veći budžet od 9 miliona - znaci 18 miliona

  • MG

    22. april 2024 | 18:22

    Prijatelju, gde je petogodisnji ugovor za Zeljka???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA