Evo zašto je za Zvezdu bolje da pobedi Efes i pomogne Partizanu

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 20

Crveno-bele čeka poslednji meč u Evroligi, koji je mnogo više važniji njenom najvećem rivalu

Košarkaši Crvene zvezde od 19.30 u Sinan Erdem domu u Instanbulu igraju poslednji meč Evrolige za ovu sezonu.

Crveno-beli su ostali bez ikakvih šansi još pre nekoliko kola kada je u pitanju borba za Top 10, pa nemaju nikakav rezultatski imperativ u Turskoj.

Ipak, ovaj meč je od velikog značaja za Efes, koji pobedom obezbeđuje 10. mesto i plej-in, ali je presudan i za Partizan i Armani, koji još imaju teoretske šanse za plasman u Top 10.

Partizanu je neophodno da Zvezda pobedi Efes, a da potom crno-beli protiv Valensije dobiju meč i u tom slučaju će ekipa Željka Obradovića biti na 10. poziciji i nastaviće takmičenje u Evroligi.

Armaniju je situacija još teža, jer mora da se nada pobedi Zvezde nad Efesom, da oni pobede Makabi u gostima, a onda da se nadaju porazu Partizana u Beogradu od Valensije.

Ipak, sve će biti jasnije posle meča Efesa i Zvezde i posle toga ćemo znati da li će Partizanu ostati šanse da pobedom nad Valensijom obezbede 10. mesto.

Zbog toga ćemo doći u neverovatnu situaciju da će mnogi navijači Partizana navijati za Zvezdu i njenu pobedu nad Efesom.

Takođe, ironija je da se i mnogi Zvezdini navijači nadaju porazu svog tima, koji se vode po principu "da komšiji crkne krava".

Ipak, da li je za njihov klub bolje da pobede Efes, ili da se naslađuju tako što će "napakostiti" rivalu porazom?

Partizan čeka pakleno težak zadatak i ako bude na 10. mestu?

Janis Sferopulos, Željko Obradović, KK Partizan, KK Crvena zvezda, Košarkaški savez Srbije, Žreb, Kup Radivoja Koraća Foto: MN Press/Marko Metlaš

Partizan bi u slučaju da dođe do 10. mesta, imao pakleno težak zadatak najpre da dođe do plej-ofa, jer bi morao da igra dve utakmice na gostovanju. Prvo Baskoniji ili Virtusu, u zavisnosti od ishoda njihovog međusobnog meča koji je na programu u petak u Bolonji od 20.30.

Zatim bi Partizan igrao sa poraženim iz duela Makabi - (Virtus ili Baskonija).

Dakle samo za ulazak među osam, Partizan bi morao najverovatnije na dva nezgodna gostovanja protiv nezgodnih ekipa.

Ako bi prošao to, onda bi usledio novi pakleno težak zadatak, duel sa Real Madridom za Fajnal for. Real je aktuelni šampion Evrope, a ove godine je bio ubedljivo najdominantniji tim u Evroligi i obezbedio je prvo mesto nekoliko kola pre kraja regularnog dela Evrolige.

Tako da bi Partizan u slučaju da mu "Zvezda pomogne" da se domogne 10. mesta, i u slučaju da dođe do plej-ofa imao dva teška gostovanja, a potom i najmanje tri, a možda i pet mečeva protiv Reala.

Sve to dogodilo bi se pred plej-of ABA lige. Zvezda će tu imati prednost domaćeg terena, koja je od velike važnosti u finalnoj seriji ABA lige. Zvezdi bi verovatno odgovaralo da se Partizan što više "izmori" u ovim potencijalnim mečevima pre nego što krene borba za pehar u ABA ligi.

Finansije i rušenje negativne tradicije

Takođe, Zvezdi bi pobeda nad Efesom bila i finansijski značajna, jer bi došla do 40.000 evra nagrade koliko donosi pobeda u Evroligi.

Nije zanemarljivo ni to što Zvezda do sada nije slavila nikada protiv Efesa u gostima, pa bi i ta negativna tradicija mogla da se sruši.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović otkrio detalje o pregovorima Partizana i Evrolige: "Veliki sam optimista, ali..

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    11. april 2024 | 13:59

    Lazic cima na trojci i kreće na ulaz i pokusava da iznudi faul pri pokusaju suta, a sut naravno ne ulazi i ti to sve gledas uzivas i ne nerviras se 😂😂😂

  • Tihi

    11. april 2024 | 14:20

    Boze samo da se zavrsi vise ova utakmica pa da nastavimo sa svojim zivotima.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    11. april 2024 | 13:47

    По мени најбоље да буде густо до 60 сек пред крај, ишчекивање неких, зебња, надање, а онда 60 сек опуштено, лаганини, и такоооо...😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA