≫ 

Vreme čitanja: oko 13 min.

Giedraitis promašio produžetak protiv Olimpijakosa: Zvezda odlična pred Delijama poslednji put ove sezone u EL

Vreme čitanja: oko 13 min.

Zvezda se porazom oprostila od sezone u Evroligi pred svojim navijačima, ostalo je još samo jedno kolo do kraja

  • 43
Košarka Evroliga KK Crvena Zvezda KK Olimpijakos Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su pretposlednju utakmicu ovosezonske Evrolige protiv grčkog Olimpijakosa, a navijači su imali priliku da u sjajnoj prijateljskoj atmosferi gledaju poraz Zvezde rezultatom 86:89, po četvrtinama 14:23, 25:19, 25:21, 22:26.

Utakmica je krenula toplo-hladno, Zvezda je nakon prvih par minuta gubila rezultatom 10-2, ali su uspeli da se vrate nakon nekoliko izmena i da skoro izjednače.

Olimpijakos je bio uporan i kvalitetnom timskom košarkom su uspeli na kraju prve četvrtine da se odvoje na devet poena prednosti.

Druga deonica je bila u drugom tonu. Hanga je preuzeo stvari u svoje ruke i krenuo da razigrava saigrače, postavlja napade i fantastično šutira sa distance, te je tako došao do čak 15 poena u prvih 20 minuta utakmice.

Treća četvrtina je ponovo krenula nešto sporije, ali Zvezda je ovog puta imala adute. Jedan od njih bio je Nemanja Nedović, koji je napravio nekoliko fantastičnih poteza, da bi se kasnije priključili drugi igrači.

Fantastičnih nekoliko sekvenci imao je Džoel Bolomboj sa koševima uz faul, bio je veoma kvalitetan u fazi odbrane, a učinkovit u napadu. Na kraju treće deonice prednost Zvezdi je košem za tri, kao protiv Garbahose u legendarnoj utakmici protiv Španije, doneo Miloš Teodosić.

Olimpijakos se na krilima Vrajta i Mitru Longa odvojio, ali Zvezda je imala odgovor u poslednoj četvrtini. Odlična igra Teodosića, Bolomboja i Giedraitisa donela je neizvesnos i samo poen zaostatka na minut i po do kraja meča.

Ipak, u završnici je bilo nekoliko prilika da Zvezda dođe do prednosti, čak je u jednom momentu u samoj završnici Rokas imao šut za izjednačenje i potencijalni produžetak, ali nije uspeo da pogodi.

Ubedljivo najbolji u Zvezdi bio je Džoel Bolomboj sa 19 poena i 12 skokova, odnosno indeksom korisnosti 32. Adam Hanga je imao fantastičnu utakmicu sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije. Rokas je dodao 16 poena i sedam skokova, Nedović 15 poena, po četiri skoka i asistencije.

U Olimpijakosu je Moses Vrajt bio najbolji pojedinac, postigao je 20 poena i četiri skoka, Papanikolau 12 poena, četiri skoka i šest asistencija. Vokap je dodao 12 poena, četiri skoka i pet asistencija, a Gos je ubacio deset koševa uz šest asistencija.

Zvezda naredni meč igra u ABA ligi protiv ekipe Splita, dok će poslednje kolo Evrolige odigrati za sedam dana protiv Anadolu Efesa, a ta bi pobeda mogla biti značajna za Partizan.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 86:89 - Vrajt dolazi do dva poena, a onda Hanga vraća trojku! Izjednačenje! Moses Vrajt pogađa trojku, neverovatno kako je iskoristio samo malo prostora. Tajmaut Sferopulosa. Rokas promašuje ceo koš u akciji koja je bila nacrtana samo za njega. Nije imao sreće sada. Oba promašaja Mitru Longa sa bacanja. Bolomboj dolazi do dva poena iz ofanzivnog skoka posle promašaja Nedovića, a onda Nemanja pravi faul na Vokapu. Samo tri sekunde do kraja. Vokap precizan prvi put, kao i drugi put. Samo izgubljena lopta za Teodosića.

9. minut - 81:82 - Hanga sada na prodoru fauliran od strane Gosa, koji protestuje kao i Nedović, samo što prolazi bez tehničke.  Hanga ne pogađa prvo slobodno bacanje, drugi put precizan. Vokap do Vrajta i fauliran za dva bacanja. Teodsić je krivac za ovaj prekršaj. Vrajt ponovo promašuje prvo bacanje, kao i drugo. Rokas pogađa trojku za samo poen zaostatka! Delirijum u Areni!

8. minut - 77:82 - Papanikolau ima drugu ideju za ovu utakmicu, ostaje dovoljno sam na šutu i pogađa novu trojku. Nedović fauliran i imaće dva slobodna bacanja, prekršaj Mitru Longa. Nedović precizan prvi, pa drugi put sa penala. Mitru Long potpuno sam promašuje za tri, ali Vrajt onda hvata skok i fauliran od strane Bolomboja na šutu. Imaće dva slobodna bacanja. Pogađa samo drugi put Vrajt.

7. minut - 75:78 - Neverovatno težak šut Gosa preko Nedovića i pogađa. Teodosić dodaje Giedraitisu, koji iz alej-upa polaže. Nedović sada dobija tehničku grešku. Papanikolau poentira sa penala. Veliki promašaj Papanikolaua. Teodosić do Bolomboja i još jedno brutalno zakucavanje!

6. minut - 71:75 - Dobra akcija za Nedovića, promašuje, ali Bolomboj dominira ispod koša i postiže dva poena ispod reketa. Dobra odbrana Teodosića, izbacuje loptu i ostavlja samo tri sekunde Olimpijakosu. Novi tajmaut, ovog puta Barcokasa.

5. minut - 69:75 - Nedović dolazi do poena nakon dobrog driblinga i floutera. Vrajt se dobro pozicionira i daje nova dva poena. Zanimljiv pas Teodosića, ali Hanga ostaje kratak iz nezgodne pozicije. Gos promašuje potpiuno otvoren šut za tri. Davidovac gubi loptu, Gos mu "živu" loptu iz ruku krade. Vrajt daje još lakih poena i tu će Sferopulos tražiti tajmaut.

4. minut - 67:71 - Vrajt dobija faul, Luka Mitrović pravi peti prekršaj, gotova je utakmica za njega. Na teren se vaća Bolomboj, a dva bacanja imaće Vrajt. Precizan u prvom pokušaju. I drugi put dobar. Davidovac fauliran na šutu, ali sada sudije kažu da je bilo na zemlji. Čelendž traži Sferopulos, pa ćemo videti snimak ponovo. Nakon detaljnog gledanja snimka arbitri su odlučili da su dva slobodna bacanja. Davidovac pogađa prvi pokušaj sa penala. Vrajt ima dva bacanja nakon faula Bolomboja. Precizan iz oba pokušaja Vrajt.

3. minut - 66:67 - Vokap pokušava preo ruke, ali onda Mitru Long u pokušaju da juri promašaj pravi faul u fazi odbrane. Bolomboj izlazi na kratko iz igre, menja ga Mitrović. Mitrović dobija faul u napadu, a pritom je uspeo da pogodi. Sudije to neće uzeti u razmatranje, loptu je izbacio nakon faula. Larencakis pogađa uz prekršaj, ali sudije nakon većanja odlučuju da poeni ne važi, već da je faul bio na zemlji.

2. minut - 66:67 - Mitru Long sada pravi razliku, dolazi do poena iz nešto teže pozicije i to tera Sferopulosa da traži tajmaut, kako bi napravio taktičku promenu. Težak šut i veliki promašaj Nedovića, a onda se Bolomboj izborio za "mrtvu loptu". Bolomboj iz okreta dolazi do poena sa poludistance. Neočekivano za njega, ali lep potez.

1. minut - 64:65 - Olimpijakos poentira za dva poena i vraća prednost, a onda Teodosić dobija faul u napadu, dobro se postavila odbrana i navukla ga na grešku.

Treća četvrtina

10. minut - 64:63 - Fenomenalan potez Bolomboja, prvo finta, a onda pogodak uz kontakt sa Falom. Imaće dodatno slobodno bacanje. Precizan pri tome. Vokap iz pika dolazi do dva poena sa poludistance flouterom. Jago ide ispod koša, ali samo poklanja loptu igračima Olimpijakosa. Za sada jako loš meč za njega. Menja ga Hanga. Mitru Long u prodoru, promašuje, a Zvezda će imati poslednji napad u trećoj četvrtini. Teodosić sa distancom kao preko Garbahose pogađa trojku i Zvezda vodi pred poslednju deonicu!

9. minut - 58:61 - Mitru Long prvi put ulazi u igru i iz prvog šuta pogađa trojku. Bolomboj iz teške pozicije sa niskog posta dolazi do dva poena. Fal fauliran od strane Bolomboja, biće dva bacanja za centra Olimpijakosa. Prvi put promašuje Fal, kao i drugi put.

8. minut - 56:68 - Fal upošljava Papanikolaua, ali ovaj promašuje šut za tri poena. Gos pravi faul na Mitroviću, a zbog bonusa Luka će imati dva slobodna bacanja. Precizan prvi put, kao i drugi put sa linije penala Mitrović. Na teren ulazi Jago.

7. minut - 54:58 - Papanikolau pogađa za tri poena. Bolomboj igra leđima, vidi Rokasa Giedraitisa u korneru, ali Rokas promašuje taj šut za tri poena. Vilijams Gos ulazi ispod koša, hoće da šutne, ali mu Rokas izbija loptu u aut. Sudije prvobitno sviraju aut za Zvezdu, što tera Barcokasa na čelendž. Nakon gledanja snimka sudije su odlučile da je ovo lopta za Olimpijakos.

6. minut - 54:55 - Promašuje Zvezda za prvu prednost na utakmici. Gos diže trojku sa osam metara i precizan je. Na drugoj strani Nedović promašuje dvojku. Dobar pas Teodosića u reket i relativno laki poeni Mitrovića.

5. minut - 52:52 - Uzima Nedović šut preko ruke i pogađa. Potom odlična reakcija u odbrani Mitrovića i faul Pitersa u napadu. Zvezda na korak do izjednačenja. Nedović promašuje Teo vidi Nedovića u korneru i pogađa trojku! Nerešeno je! Kenan promašuje trojku. Nedović pokreće kontranapad, Papanikolau faulira Nemanju. Biće TV tajmaut.

4. minut - 46:52 - Zvezda ne udvaja, što lako rešava Mustafa Fal. Giedratitis pogađa još jednom preko Mustafe Fala i to uz kontakt. Opet Fal igra protiv Bolomboja, a sada možda i pravi korake. Promašaj za tri, a onda umesto da istekne vreme za napad sudije prekidaju igru da pogledaju snimak. Mitrović menja Ilića, a lopta je za Zvezdu. Teodosić je na terenu umesto Hange.

3. minut - 44:50 - Piters dolazi do dva poena uz faul Dalibora Ilića. Imaće dodatno slobodno bacanje koje on ne uspeva da pogodi. Hanga organizuje još jedan napad, ovog puta za Nedovića, koji pogađa za tri poena.

2. minut - 41:48 - Bolomboj pomaže sa Vokapa, ali bek Olimpijakosa cepa mrežicu za tri poena. Hanga fauliran od strane Kenana. Bolomboj dobija loptu u reketu i poluhorogom dolazi do dva poena.

1. minut - 39:45 - Adam Hanga organizuje prvi napad Zvezde, dodaje Nedoviću, a on promašuje. Fal lupa autoritativnu rampu Bolomboju. Nekoliko vezanih napada Olimpijakosa, nije Zvezda gradila skok i Papanikolau je došao do lakih poena.

Druga četvrtina

10. minut - 39:42 - Sikma fauliran i ide na slobodna bacanja. Precizan oba puta. Davidovac potpuno sam promašuje, ali onda ide trojka Hange! Kraj poluvremena.

9. minut - 36:38 - Odlična reakcja Hange na izvođenju lopte. Dalibor Ilić pravi poslednji "mali" faul. Odlična odbrana Hange na Vokapu. Rokas uzima težak šut preko Fala i precizan je! Novi promašaj Olimpijakosa. A onda Bolomboj dobija faul pri šutu, imaće dva bacanja. Precizan oba puta centar Zvezde.

8. minut - 32:38 - Nedović meša odbranu i dobija faul. Hanga promašuje flouter, ali hvata svoj skok i zakucava! Prelep potez! Brutalna rampa Džoela Bolomboja. Tajmaut za Jorgosa Barcokasa.

7. minut - 30:38 - Nedović dolazi do prvih poena iz polaganja desnom rukom. Nedović pravi faul, dok publika žustro negoduje. Lopta se fantastično kreće u napadu Olimpijakosa i Brezdaikis ostaje na šutu u levom korneru, precizan.

6. minut - 28:35 - Mitrović pravi faul na Mozesu Vrajtu i šalje ga na bacanja, a ovaj pogađa oba. Promašuje Giedraitis, ali Mitrović dolazi do koša iz ofanzivnog skoka. Potom prekršaj Gosa nakon izgubljene lopte.

5. minut - 26:33 -  Giedraitis dolazi do novog koša, dok Olimpijakos promašuje na drugoj strani. Faul Gosa na Iliću ispod koša. Nedović dodaje Hangi, a on sa oko osam metara pogađa za tri poena! Gos uzvraća trojku na drugoj strani.

4. minut - 21:30 - Novi loš niz Crvene zvezde. Sada je Mekisik pogodio trojku, potom je Hanga izgubio loptu iz koje je Mozes Rajt zakucao. Sasvim logično sledi i tajmaut Janisa Sferopulosa.

3. minut - 21:25 - Problemi su bili sa meračem vremena. Rajt je izgubio loptu, Hanga je to ukrao, a potom postigao trojku. Gos gubi loptu, ali to čini i Nedović...

2. minut - 18:25 -  Bolomboj krade loptu Sikmi, Rajt je napravio faul odmah zatim. Međutim, Jago uzvraća uslugu, pa i sam gubi loptu. Potom Mitrović pravi prekršaj, a Vilijams-Gos je taj nad kojim je načinjen. Prve poene za Olimpijakos u ovom kvartalu postiže Mekisik, a Gilespi zatim gubi loptu.

1. minut - 18:23 - Dosta je bilo promena na početku ove druge četvrtine u Olimpijakosu. Na startu kvartala, do poena dolazi Luka Mitrović pod obručem, a Mozes je na drugoj strani neprecizan. Rokas Giedraitis je takođe uspeo da poentira za dva posle skoka Mitrovića.

Prva četvrtina

10. minut - 14:23 - Jago ide do kraja i promašuje polaganje uz kontakt. Loš napad Olimpijakosa, ali dolaze do poena preko Larencakisa. Teodosić prvo promašuje trojku, ali onda nakon skoka Bolomboja precizan. Vilijams-Gos šutira preko Jaga uz zvuk sirene i pogađa, neverovatno. Kraj prve četvrtine.

9. minut - 11:19 - Alek Piters dolazi do poena, a onda Zvezda pravi faul u kontranapadu i sprečava lake poene nakon svoje izgubljene lopte. Fal napada Bolomboja i to neuspešno, ali nakon ofanzivnog skoka Piters cepa mrežicu za tri poena. Novi promašaj Zvezde i onda jak faul Jaga za dva bacanja Pitersa. Precizan na bacanjima.

8. minut - 11:12 - Nastavlja se serija Zvezde, ovog puta preko Jaga, u prodoru odličan, dolazi do dva laka poena. Loš pas Fala sada, izgubljena lopta. Ulazi na teren Luka Mitrović. Gubi loptu Teodosić. Brutalna rampa Bolomboja sada na Falu, potez za špice!

7. minut - 9:12 - Zvezda pušta Vokapa sve vreme na šutu i isplatilo se u ovoj situaciji, a onda Hanga cepa mrežicu za tri poena. Faul Rokasa, a na teren ulazi Jago dos Santos. Prekršaj Dalibora Ilića u probijanju blokova. Nekoliko ofanzivnih skokova Olimpijakosa, ali Zvezda je odigrala dobru odbranu i isteklo je vreme za napad!

6. minut - 6:12 - Hanga je krenuo na prodor, fauliran je i ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan samo iz drugog pokušaja. Papanikolau beži odbrani i zakucava na dodavanje Fala. Dobra odbrana Fala na Teodosiću, ali dobra kretnja lopte i odbrana je bila bolja, izbijaju Bolomboju loptu u aut. Ostalo je samo pet sekundi. Zvezda to koristi preko Giedraitisa! Dva poena uz faul. Pogađa dodatno slobodno bacanje.

5. minut - 2:10 - Miloš Teodosić ulazi na teren, menja Nedovića. Promašaj Lazića za tri poena, ali onda hvata ofanzivni skok. Hanga ne koristi drugi napad Zvezde. Piters ponovo neprecizan za tri poen. Teodosić brzo promašuje za tri poena. Zvezda i dalje samo na dva poena. Fal zakucava nakon pika.

4. minut - 2:8 - Kenan sada ostaje sam na šutu za tri, ali promašuje. Hanga napada Pitersa i težak promašaj za njega, ali onda se dobro postavlja Bolomboj za faul u napadu Pitersa. Nedović uručuje loptu Hangi, ide dalje lopta ka Laziću i faul Papanikolaua. Novi poeni, ovog puta Vokap ubacuje dva poena i tu će biti prvi tajmaut na meču.

3. minut - 2:3 - Nedović promašuje trojku u ranom napadu, a onda na drugoj strani Piters promašuje trojku. Hanga pogreće kontranapad i faulira ga Vokap, međutim sudija kaže da je faul na zemlji, pa je lopta sa strane. Nedović iz pika fintira Vokapa, šutira za dva, ali promašuje.

2. minut - 2:3 - Tomas Vokap nakon dobre kretnje podiže trojku iz levog kornera i cepa mrežicu. Bolomboj na drugoj strani na pas Ilića pogađa flouter sa poludistance. Papanikolau igra pik sa Falon, dodaje Pitersu i promašaj.

1. minut - 0:0 -  Sudija podbacuje loptu, prvi napad je za ekipu Olimpijakosa. Papanikolau uzima prvi šut na meču i promašuje trojku. Neuspešan i prvi napad Zvezde.

Sastavi

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos, Evroliga Foto: Mileta Mirčetić

KK Olimpijakos

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos, Evroliga Foto: Mileta Mirčetić

Najava utakmice

Beogradski crveno-beli nemaju nikakav imperativ pobede niti pritisak rezultata na ovoj utakmici, ali već su ranije govorili o tome kako ne žele da se predaju nikome bez borbe do kraja sezone, pa se sigurno može očekivati dobra predstava pred Delijama.

Protivnici će večeras pokušati da ostvare bolju poziciju u borbi za plej-of fazu takmičenja, kako bi potencijalno izbegli plej-in i dve dodatne utakmice, kao i dodatnu potrošnju svojih igrača. Pozitivne okolnosti za našeg predstavnika su oporavak od povreda Nikole Milutinova i Filipa Petruševa, dok je i dalje pod znakom pitanja natup Mihalisa Luncisa.

Zvezda će i dalje biti oslabljena za plejmejkera Nikole Topića i krilnog centra Treja Tompkinsa, dok se očekuje da nastupi bivši igrač Olimpijakosa Miloš Teodosić.

Olimpijakos je trenutno na šestoj poziciji Evrolige sa 20 pobeda i 12 poraza, a imaju samo pobedu manje od drugog tima Panatinaikosa. Zvezda je, sa druge strane, gotovo zacementirana na 16. mestu tabele i zaista nema nikakav imperativ rezultata na duže staze.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos poslao jaku poruku navijačima: "To je moj posao i ja ću to uraditi verujte mi!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    4. april 2024 | 21:29

    Opet hrabra zvezda izgubila

  • Danče

    4. april 2024 | 19:39

    Jel blizu rekord kao protiv Budeveljnika? Koliko je dao Djenka? Ima li novog rekorda najvece legende, kapitena Lazića? Mislim na lične greške

  • Pitam

    4. april 2024 | 20:08

    Da li uvek ovako skripi parket kad crvenka igra?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA