≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Alba – Partizan: Šta crno-beli mogu da dobiju, a šta da izgube u Berlinu?

S. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U Berlinu na programu susret 33. runde Evrolige

  • 1
KK Partizan - KK Alba Foto: Mileta Mirčetić

Mnogo puta je napisano da je meč za crno-bele presudan, a ovog puta bi to zaista moglo da bude tako. Drugačijem ishodu se svakako nada Partizan protiv najgoreg tima Evrolige Albe u duelu koji se sada zaista mora rešiti u sopstvenu korist.

Poraz od Olimpijakos stavio je srpski klub u situaciju da ne odlučuje više sam o svojoj sudbini, ali je dao i mogućnost da se u slučaju dve pobede do kraja uz jedan poraz Efesa, koji u ovoj rundi igra protiv Fenerbahčea, situacija ipak preokrene. Ukoliko tim iz Humske izgubi u ovoj rundi, a Efes pobedi, baš kao i Baskonija Real matematičke šanse biće izgubljene.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Utakmica Alba Berlin - Partizan igra se u "Uber Areni" sa početkom u 20:30 uz direktan prenos na TV Sport klub 1. Teksutalno meč možete ispratiti na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Glavni sudija biće Emilijo Perez iz Španije, a pravdu će uz njega deliti i Joanis Fufis iz Grčke i Letonac Kristaps Konstantinovs.

KK Partizan - KK Alba Foto: Mileta Mirčetić

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Najblaže rečeno - u ne baš dobrom. Partizan je u elitnom takmičenju slavio samo jednom na poslednjih pet mečeva i tako došao u poziciju da zavisi od Anadolu Efesa u borbi za desetu poziciju koja vodi u plej-in.

Protiv Olimpijakosa je ispuštena ogromna šansa i nakon užasne poslednje četvrtine crno-beli su zvanično pali na trinaesto mesto, iako imaju bolji međusobni skor u odnosu na Žalgiris i Milano.

Utisak je donekle popravljen pobedom u Podgorici protiv Budućnosti, pa je tako obezbeđena druga pozicija pred plej-of ABA lige.

Alba je sa druge strane u nizu od devet neuspeha u Evroligi, a poslednju pobedu upisali su protiv Crvene zvezde 25. januara.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Nemački tim ima bolji učinak u međusobnim duelima sa skorom 4-3 na sedam odigranih okršaja. U Evroligi su crno-beli u primatu sa dve pobede i to uzatopne na tri meča.

Ove sezone bilo je 89:74 za Partizan u meču u kom je Aleksa Avramović ubacio 20, a Danilo Anđušić 16 poena.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Željko Obradović konačno nema kadrovskih problema i može da se osloni na sve snage u najvažnijoj utakmici.

Na drugoj strani je upitan možda i najbolji igrač Johanes Timan, a neće igrati sigurno Gabrijele Proćida i Mateo Spanjolo.

KK Partizan - KK Alba Foto: Mileta Mirčetić

Šta kažu kladionice?

Prema mišljenju kladionica Partizan je veliki favorit pa se pobeda beogradskog kluba u Mozzart-u vrednuje kvotom 1.19, dok je trijumf Albe postavljen na 4.40.

Reč trenera:

Željko Obradović:

- Za nas važna utakmica, naravno. Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo. To znači da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta pre svega za dva poena u tranziciji. Razlika između utakmica koje su pobeđivali i gubili je nekih 12 posto ubačaja imaju više u mečevima koje su dobijali. Tako da je to neki prvi faktor o kojem moramo da vodimo računa.

- Drugi je da su oni ti koji vole da menjaju odbranu, pogotovo kada centar Kumađe uđe u igru. Da igraju zonsku odbranu i zonaki presing. Treba obratiti pažnju na i to i imati dobar napad. Ponovo se vraćamo na isto, ne dozvoliti im da iz te zonske odbrane postižu lake poene. To su neke najbitinije stvari. Znamo koliko nam je važna utakmica i nadam se da ćemo biti na potrebnom nivou da je dobijemo.

Izrael Gonzales:

- Daćemo sve od sebe da pobedimo u poslednjoj domaćoj utakmici Evrolige pred našim navijačima. Naravno, to nije laka zadaća. Moramo posebno biti pripremljeni na fizičku igru našeg protivnika.

(Telegraf.rs)

Video: "Grobari pokazuju da veruju u nas, a mi im se ne odužujemo": Obradović posle bolnog poraza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007👉🗯

    4. april 2024 | 15:55

    FENER DOBIJA EFES 100% jer ima mec i sa olimpijakosom koji ce 100% izgubiti a da izgubio obe zakomplikovao bi sebi sudbinu dosao bi u poziciku 7-10mesta ....a partizan ne bi me iznenadilo i da dobije obe do kraja i da ih izgubi po celisezonskoj igri tesko da ce abu osvojiti kao i domacu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA