Dobrić o potencijalnom "ukrštanju" sa Teodosićem: "Nikada nisam igrao sa njim, a on je idealan plejmejker"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Za sada ostaje u Virtusu

Nakon meča protiv Crvene zvezde u Evroligi rezultatom 94:79, Ognjen Dobrić, krilni igrač Virtusa iz Bolonje, dao je svoj osvrt na utakmicu. U svojoj izjavi, Dobrić je istakao ključne momente meča i perspektive svog tima u narednim susretima.

Takođe, osvrnuo se i na predstojeće Olimpijske igre u Parizu, izražavajući nadu u uspeh svoje reprezentacije i lično angažovanje na tom velikom sportskom događaju.

- Jako pomešane emocije, igrao sam već sa Zvezdom u Bolonji, ali ovde je ipak drugačije pred Delijama u Beogradu. Bilo je jako čudno.

Vratila su mu se i neka lepa sećanja.

- Vraća se, vraća se. Ima tu mnogo, mnogo lepih sećanja. Morao sam naravno da pozdravim navijače, ja sam bio deo toga mnogo godinama. Mislim da je to potpuno normalno.

O meču, kaže da je njegov tim možda ušao u sve malo opuštenije.

- Utakmica je bila okej, držali smo se korektno u prvom poluvremenu, potom je to bilo totalno drugo lice. Znali smo da je Zvezda kvalitetna ekipa. Možda nama jedna pobeda ne znači ništa u borbi za plej-in, ali smo želeli da dođemo do nje. Možda nismo sve shvatili ozbiljno, da će biti lakše, ali Zvezda je pokazala da ima kvalitet, da je možda i mogla da bude u prvih deset ekipa. Mislim da je po mom mišljenju i zaslužuje da bude tu.

Virtus je pao u formi u završnici sezone.

- Potpuno drugačije lice u ovom delu sezone. Dobro, desile su se neke povrede, stao je šut, ali to mora da se "hendluje". Taj način iz prvog dela sezone moramo da vratimo, ako želimo da se borimo za trofej, za Top 8, moramo da se vratimo na prvi put. Nema još mnogo, samo još tri utakmice. Jedna pobeda nas može uvesti u Top 10, ali eto, videćemo.

Nekako se "poklopilo" da se mimoišao sa Teodosićem u Zvezdi.

- Nisam nikada igrao sa njim, čak ni u reprezentaciji, bio sam samo na pripremama. To je idealan plejmejker za moj način igre. On može da unapredi igrače i učini ih 30% boljim. Takve igrače samo treba pratiti. 

Ima li šanse da se ujedine naredne sezone?

- Imam još jednu godinu u Virtusu, sledeće godine teško, ali se za dalje nikad ne zna. 

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović o skandiranju Teodosiću na kraju utakmice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA