Ovako izgleda tabela Evrolige posle 29. kola: Partizan ima "muku manje" za Top 10, Zvezda igra za čast

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

Efes je na pobedu zaostatka u odnosu na Partizan, ali je Bajern ugrozio poziciju crno-belih

Završeno je 29. kolo Evrolige, i sada je do kraja regularnog dela takmičenja svakom od timova ostalo još svega pet mečeva. 

U duelima odigranim ovog petka, Asvel je iznenadio Efes, dok je Bajern bio siguran protiv Žalgirisa 64:58, baš kao i Real na gostovanju Virtusu 89:74. Posle ovih rezultata, situacija na tabeli je takva da je trenutno 12 timova u ozbiljnoj konkurenciji za plej-in.

Kada je reč o srpskim timovima, i Crvena zvezda i Partizan odigrali su još jedno neuspešno kolo. Zvezda je na svom terenu, posle vođstva od 18 poena razlike, poražena od Makabija, dok je Partizan poražen u Barseloni.

Crveno-belli su izgubili sve šanse za plej-in Evrolige. Do kraja takmičenja, Zvezda u duplom kolu dočekuje Panatinaikos i Virtus iz Bolonje, 20. i 22. marta. Potom, sledi najteži mogući meč sa Realom u Madridu, 29. marta, da bi usledio meč na domaćem terenu sa Olimpijakosom i za kraj gostovanje Anadolu Efesu.

Kada je reč o crno-belima, Partizanu sada Makabi i Baskonija "beže" čak tri pobede, , dok je Virtus na +4 na pet utakmica do kraja, tako da se može reći da će crno-beli morati da se zadovolje borbom za tu desetu poziciju. Crno-beli trenutno i jesu na  deobi 10. mesta.

Sa jedne strane, "olakšavajuća okolnost" je poraz Efesa od Asvela. Turski tim sada ima skor od 12 pobeda i 17 poraza. Ali, Partizanu "dišu za vratom" Valensija i Bajern sa istim skorom. Ono što ne ide u prilog crno-belima je da su Bavarci dobili oba međusobna duela i slučaju istog broja pobeda na kraju biće u prednosti.

Takođe, Bajern bi zbog te dve pobede imao i početnu prednost u eventualnim krugovima više ekipa.Partizan ima susrete sa Baskonijom, Realom i Olimpijakosom kod kuće, Albom u gostima i na kraju Valensijom u "Štark Areni".

Među vodećim timovima nema velikih promena, Real je prvi sa skorom od 22-6, Barselona je druga sa 20-9, a treći Monako sa sakorom 19-10. Potom, slede Panatinaikos, Olimpijakos i Fenerbahče sa 18 pobeda i 11 poraza.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos zagrmeo na konfereciji: "Nije samo do Teodosića, fale i Nedović, Lazić i Topić..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA