Tabela Evrolige posle poraza Partizana i Zvezde: Crno-beli u "klackalici" za Top 10, crveno-beli bez šansi

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Bližimo se foto-finišu

Četvrtak je doneo poraze košarkaša Crvene zvezde i Partizana u Evroligi. I dok je tim Janisa Sferopulosa ispustio +18 u Beogradu protiv Makabija, sa druge strane je ekipa Željka Obradovića potonula u poslednjih deset minuta od Barselone i doživeo 16. neuspeh.

To dodatno komplikuje borbu Partizana za plasman u Top 10 fazu Evrolige, uprkos porazima Valensije i Olimpije Milano, a razlog je taj što Anadolu Efes i Bajern tek sutra treba da igraju svoje utakmice i mogu da se izjednače sa crno-belima po učinku.

A može se reći da i jedan i drugi tim imaju relativno lak posao, pošto Efes gostuje Asvelu, a Bajern dočekuje Žalgiris, tako da posle sutrašnjeg dana potencijalno možemo da imamo čak četiri tima na skoru 13-16 na deobi desetog mesta. A samo jedan od njih bi išao dalje u plej-in.

Sa druge strane, Partizanu sada svi ostali rivali u borbi za plasman u plej-in beže poprilično, čak tri pobede, a to su Makabi i Baskonija, dok je Virtus na +4 na pet utakmica do kraja, tako da se može reći da će crno-beli morati da se zadovolje borbom za tu desetu poziciju. Crno-beli trenutno i jesu na 10. mestu.

Do kraja takmičenja, Partizan ima susrete sa Baskonijom, Realom i Olimpijakosom kod kuće, Albom u gostima i na kraju Valensijom u "Štark Areni".

Standings provided by Sofascore

Crvena zvezda je doživela novi, peti uzastopni poraz u Evroligi, pa je tako ostala na skoru 10-19 na 16. mestu na tabeli, a iza se nalaze samo ekipe Asvela iz Liona i Albe iz Berlina sa 6-22, odnosno 5-24. Samim tim, crveno-beli su ostali bez apsolutno ikakve šanse da se domognu mesta među 10 timova.

Na drugom kraju tabele, na samom vrhu ostaje Real sa 22-6, koji sutra igra sa Virtusom, potom je tu Barselona sa 20-9 na drugoj poziciji, Monako je na 19-10 na trećem mestu, dok potom slede Panatinaikos, Olimpijakos i Fenerbahče na 18-11. Virtus je sa utakmicom manje na 17-11, dok kao što smo rekli, Baskonija i Makabi imaju po 16-13.

Iza grupe Partizan, Valensija, Bajern i Olimpija Milano nalazi se još Žalgiris sa 11-17, koji i dalje sanja čudo, posebno ako pobedi sutra u Minhenu.

Sve je i dalje potpuno otvoreno i čeka nas žestoka borba. Ne bi bilo čudno da odlučuje i koš razlika.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Partizana otkrio odakle vreba najveća opasnost protiv Barse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA