Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je dvorana u kojoj će Partizan igrati ključni meč u Evroligi: Daleko van Milana, ali izgleda vrhunski

Vreme čitanja: oko 2 min.

Navijači crno-belih moraće da putuju dosta van centra najvećeg grada u Lombardiji kako bi stigli do "Mediolanum Foruma"

  • 0
Assago Milanofiori Forum, Mediolanum Forum Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Partizana u petak od 20.30 časova igraju jedan od najvažnijih mečeva u sezoni u borbi za prolazak u plej-in fazu Evrolige, pošto će gostovati u Milanu protiv ekipe Olimpije.

Ovaj duel je od velikog značaja, jer se Partizan trenutno nalazi na deobi desete pozicije sa Valensijom, tako da bi trijumfom u Milanu mogao da napravi ogroman korak napred u borbi za plasman među najboljih deset timova na tabeli.

Susret će se igrati u dobro poznatom domu košarkaša Olimpije, "Mediolanum Forumu", koji je reporter Telegrafa obišao tokom današnjeg dana, a pred važan susret Partizana u Evroligi.

Ono što će mnoge iznenaditi jeste lokacija same dvorane, koja se nalazi dosta van centra grada, u predgrađu koje nosi ime Asago, a koje je udaljeno preko 10 kilometara od samog centra.

To znači da će navijači Partizana koji planiraju da prisustvuju ovoj utakmici morati da se snalaze za taksi, ali je dobra vest da postoji i metro linija koja vozi gotovo direktno do same dvorane. U pitanju je zelena linija M2, čija završna stanica simbolično i nosi naziv dvorane "Asago Milanofiori Forum", a koja tokom dana u proseku ide na oko sedam minuta, a tokom večeri na 15.

U samoj okolini dvorane nalaze se brojni komercijalni sadržaji, pa niko od navijača svakako neće ostati uskraćen za grickalice ili piće pred početak meča.

Mediolanum Forum otvoren je još davne 1990. godine, a do danas je četiri puta menjao ime. Trenutno nosi od 2009. godine i može da primi oko 12.700 gledalaca i uglavnom se koristi za utakmice Olimpije Milano i muzičke koncerte, mada nisu strane ni utakmice u hokeju.

Tokom svoje istorije je dva puta renovirana i to 2014. i 2017. godine, a ovde je održan i Fajnal for Evrolige 2014. godine, kao i grupna faza prethodnog Eurobasketa 2022. godine.

Zanimljivo je da će dvorana biti pretvorena u veliko klizalište za samo dve godine kada se budu održale Zimske olimpijske igre u Milanu i Kortini.

U galeriji pogledajte kako sama dvorana izgleda.

(Telegraf.rs)

Video: "Uvek je lep osećaj da se okupimo za reprezentaciju": Dušan Ristić nakon treninga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA