Trinkijeri odgovorio novinaru na pitanje o lošim odbranama: "Ovo pitanje je bilo OK pre 15 godina, više nije"

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Zadovoljan je igrom svog tima

Košarkaši Crvene zvezda dočekali su ekipu Žalgirisa u meču 26. kola Evrolige i tom prilikom su poraženi rezultatom 91:93.

Nakon utakmice je za medije govorio Andrea Trinkijeri koji je istakao da su oba tima igrala veoma dobro svih 40 minuta.

- Verujem da je očigledno da je bila teška utakmica za oba tima, ali dodao bih da je bila veoma komplikovana utakmica. Mnogo je malih stvari uticalo, momentum, rezultat i rotacija igrača. Verujem da smo se borili 40 minuta, pravili dosta grešaka. Zvezda je igrala fizički, izgubili smo malo discipline, ali idemo kući sa velikom pobedom u gostima. Verujem da smo igrali dobro, ne dobijate uvek kada igrate dobro, ali izgradili smo priliku da se borima za svaku utakmicu, a dobiti ovde je velika stvar za nas.

Dodao je koliko je teško za njega igrati u Štark areni.

- Imao sam ukupno sa ekipom osam treninga, ukupno. Ne mogu ti reći šta možemo, samo znam da me igrači prate. Da bude sve jasno, otpustili jednog igrača, nismo doveli nijednog, da shvatim šta ova ekipa može. Nekad se puta odigra dobro, nekad se pogreši. Nekad nema najviše talenta, ali se igra košarka. Ovo je malo veća dvorana od Žalgirio arene, atmosfere su slične, ali ovde kad se zapali se zapali baš jako teško.

Na pitanje da li je dobar napad ili loša odbrana kada se postigne 90 ili više poena dao je zanimljiv odgovor.

- Ovo pitanje je bilo ok pre 15 godina, više nije ok. Košarka se promenila. Obe ekipe su pokušali da igraju odbranu, ali sa ovakvim atletama se teško igra odbrana, sa atletama kao što su Evans, Jago... Teško ih je zaustaviti. Ako izostavite da lopta izađe i neko trojku svaki put iz pasa onda imate preko 90 poena. Ja sam izbrojao oko 25 kritičnih grešaka u odbrani, ali postoji i napad. Možemo biti bolji, ali ova utakmica ako igramo bez puno grešaka njeće biti ispod 85, mislim da je košarka ovakva. Situacija na terenu je dovela do toga da je ovakav meč.

Komentarisao je situaciju oko sporne situacije na kraju utakmice.

- Pogledao video, nije mi tako jasno. Druga stvar, ako mislim da je nemoguće to promeniti... Milion grešaka je bila, jako teška utakmica da se sudi, milion grešaka. Mi smo tri puta išli na koš, Evansa nokautiraju i nisu ništa svirali. Sad sam pogledao na videu i nije mi još jasno.

Nije želeo da da odgovor ni na pitanje za koga je navijao na meču Partizan - Bajern.

- Nisam gledao utakmicu. Veruj mi jako. Ne, neću ti odgovoriti. Teško je bilo, nije mi bilo lako.

Komentarisao je na kraju i tešku atmosferu Arene.

- Ako želiš uživati na jednu stranu, onda ne možeš očekivati da ti neće biti teško na drugu stranu. Moj posao je takav, navijači su uradili njihov posao, ja sam svoj posao odradio. Ali ako su meni motivacije van moje ekipe i mog treninga ja nisam dobar trener. Ja moram biti najbolja verzija mog posla svaki dan i kad je teško i kad je lepo.

Crvena zvezda će naredni meč igrati u ABA ligi protiv ekipe Zadra, a nakon toga sledi pauza od takmičenja na koje smo navikli kako bi se odigrali nacionalni kupovi. Nakon te pauze sledi meč sa Bajernom u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: Haos u Areni: Sudije jedva izašle iz hale, Delije pocepale tunel

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA