Sve o meču Virtus - Partizan: Mogu li Grobari u Bolonji da poguraju crno-bele iz Beograda do pobede?

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Sigurno je da će biti dosta navijača gostujućeg kluba u Italiji

Košarkaši Partizana u okviru 25. kola Evrolige igraju meč protiv Virtusa u Bolonji, čime će zatvoriti ovo duplo kolo u najjačem evropskom takmičenju, pošto su prethodno gostovali i ekipi Monaka.

Crno-beli iza sebe imaju upravo taj duel sa Monakom u Kneževini, gde se nisu baš preterano proslavili, poraženi su, a nisu pružili ni baš najbolju igru, te je šteta samo još i veća pre novog gostovanja.

Ne leže Partizanu ove sezone utakmice na strani, ne liče na tim iz prethodne sezone u ovom aspektu ali nikad nije kasno da se popravi utisak, te je možda idealna prilika upravo ova u Bolonji, gde će im protivnik biti najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja - ekipa Virtusa.

Možda je upravo i takva ekipa, a i eventualna pobeda ono što treba crno-belima pred nastavak sezone u Evroligi.

Majk Džejms i Kevin Panter, KK Monako - KK Partizan Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč između Partizana i Virtusa na programu je od 20 časova i 30 minuta, dok je direktan prenos omogućen putem Sport klub 1 kanala. Takođe, meč možete pratiti i u tekstualnom prenosu uživo preko Telegraf sporta.

Ko sudi?

Evroliga je ponovo odlučila da Partizanu dodeli jednog sudiju iz ABA lige, doduše, on će tu biti kao tek treći arbitar. Radi se o Saši Puklu iz Slovenije, dok će na mestu drugog sudije biti Tomaš Travicki iz Poljske.

Glavni sudija na meču je Nemac Robert Lotermozer.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Ne cvetaju ruže ni u Beogradu, a ni u Bolonji ovih dana.

Kada se pogledaju njihovi dueli, Partizan je u nešto lošijoj seriji, pošto u prethodnih pet utakmica ima tri poraza i dve pobede. Poraženi su od Panatinaikosa u Evroligi, onda su slavili protiv Mege i Žalgirisa na svom terenu, da bi usledila dva nezgodna poraza.

Prvo je na "gostujućem" terenu bila bolja Zvezda, a onda i Monako.

Opet, Virtus ima nešto bolju seriju, pošto od prethodnih pet utakmica ima tri pobede i dva poraza. Oni su slavili protiv Asvela i Varezea, pre nego su upisali poraz u Turskoj protiv Fenerbahčea.

Pobedili su potom Napoli, jednu od boljih ekipa u Seriji A, da bi doživeli nezgodan poraz u Barseloni sa ogromnih 27 poena razlike - 84:57.

KK Crvena Zvezda - KK Partizan, Derbi Aba liga Foto: Nikola Tomić

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Ove dve ekipe su u njihovoj istoriji odigrale sedam mečeva u prethodne 22 godine.

Zanimljivo je to da je Virtus slavio u prva dva duela davne 2002. i 2003. godine. Potom je Partizan vezao čak četiri pobede u novijoj istoriji, dok je poslednji duel u Beogradskoj areni pripao timu iz Bolonje.

Kakvo je zdravstveno stanje?

U poslednji mah je uspeo Virtus da se "oporavi", pošto im se vratio Ognjen Dobrić, dok je i dalje pitanje šta je sa Tornikeom Šengelijom, te da li će Gruzin biti spreman za meč sa Partizanom.

Sigurno je to da Devante Kakok i Luka Menalo neće biti na raspolaganju treneru Luki Bankiju.

Dosta bolja situacija je u Partizanu, gde trener Obradović neće moći da računa samo na Uroša Trifunovića kome je pozlilo u avionu od Monaka do Bolonje.

Šta kažu kladionice?

Kladionice su odlučilte da ulogu favorita prepuste domaćinu - ekipi Bolonje.

Kvota na "keca" u ovom meču iznosi 1.80, dok je kvota na Partizan određena na 2.30.

Nije velika razlika, ali, Virtus je poneo epitet blagog favorita, što je i očekivano s obzirom na to kako izgleda tabela.

KK Partizan - KK Žalgiris Željko Obradović Foto: Mileta Mirčetić

Reč trenera

Željko Obradović, KK Partizan

- Probaćemo da odigramo na boljem nivou nego što je to bilo protiv Monaka. Pre svega mislim na zagrađivanje koša, jer je Monako dao veliki broj koševa posle ofanzivnih skokova, odnos osvojenih lopti bio je katastrofalan. Na ovom nivou Evrolige, kada vam protivnik uzme 20 lopti više, onda bi to prevedeno na košarkaški jezik trebalo da znači da je lako dobijena utakmica, što je i bilo. Na taj veliki i ogroman broj poseda koji su oni imali više od nas, razlika je bila još i pristojna. To su neke stvari na koje moramo da utičemo, uz veliki respekt prema Virtusu koji igra veoma dobro i odigrao je vrlo dobru utakmicu u Beogradu gde su nas pobedili.

Luka Banki, KK Virtus

- Ulazimo u utakmicu u svetlu ubedljivog poraza od Barselone, želimo da se iskupimo za taj neuspeh. Znamo da nas čeka odlučan protivnik, koji će na teren poslati sve resurse koje ima. U završnom delu regularnog toka sezone, svaka utakmica ima specifičnu težinu

(Telegraf.rs)

Video: Obradović otkrio kojem igraču Partizana je pozlilo i neće igrati protiv Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    2. februar 2024 | 11:34

    Idemo jako pa sta bude. Bitnija je sledece u areni, tu moramo da dobijemo. Ovu veceras mozemo samo ako odmah jako zaigramo odbranu, u sta ne sumnjam. Partizan sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA