Bivši igrač Zvezde analizirao poraz od Albe: Ukazao na pet krivaca za loše izdanje i oštro ih iskritikovao

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 5

Bio je poprilično kritičan

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, koji je sada stručni konsultant na "SportKlub" televiziji, Milutin Aleksić bio je poprilično kritičan prema svom bivšem klubu, koji je šokantno poražen od Albe u Berlinu sa 89:80.

Ovaj poraz može i dosta da boli, pošto će dosta poremetiti i crveno-bele u daljem toku ovog takmičenja, a Aleksić je pokušao da izanalizira čitavu utakmicu u nekoliko rečenica.

On je nakon meča odmah rekao da jednostavno ne vidi dobre stvari u igri Zvezde, a među prvima je istakao problem Jaga Mateuš, koji je imao odličnu partiju, ali je u kreaciji bio izuzetno slab.

- Ne znam da li bih se složio, sve je bilo loše. Nijednu, niti jednu stvar pozitivnu nisam video u Crvenoj zvezdi. Počnimo redom, jako loše otvaranje utakmice, Jago nije izvukao pouke, jeste bio samokritičan, ali jednostavno nije pokazao da to što mu je ukazano od strane Sferopulosa treba da promeni. Jednostavno, igrači Albe su uradili ono na šta smo skretali pažnju, nemojte da date da se razigraju, mlada su ekipa, deca su, golobradi mladići željni dokazivanja u toj ekipi, takve igrače morate da slomite od samog početka. To Zvezda nije uradila nijednom večeras - počeo je Aleksić.

On se potom vratio i na Jaga, ali i na ostatak ekipe.

- Ja sam krenuo redom od plejmejkera, ako stalno apostrofiramo, Jago je imao 20 poena, opet je sebe razigrao, on mora da vodi računa kako diše ekipa, kako se ostali igrači osećaju, jer najmanji problem je ako se postigne poen viška s te pozicije, treba cela ekipa kompaktno da izgleda. Ne mogu da krivim Jaga, on je energetski delovao tako, da Zvezda bez njega nema šta da ponudi, što je još jedan od razloga što mislim da Jago nije krivac, niti gledam kao njega krivca - istakao je Aleksić, koji je potom nastavio o igračima.

Alba, Zvezda Foto: Profimedia

- Adam Hanga se jako kasno budi, iskusan igrač, ja ne znam kako on i zbog čega ne koristi to iskustvo u nekim momentima kad nema Miloša Teodosića koji donosi mnogo toga upravo iskustvom. Videlo se koliko Teo nosi, a nije tako projektovana ekipa, celu ovu evroligašku sezonu, njegov nedostatak je ogroman, ekipa deluje manje maštovito, mnogo manje samopouzdanja imaju. Ono što mene najviše brine jeste loše izdanje Luke Mitrovića, to je jedan igrač koji nas razmazio, koji je navikao na sjajne partije, on je počeo da maši ono što uvek pogodi, jako mu je tvrd izbačaj, posle povrede je izgubio formu, neke faulove nekontrolisane nismo naučili da vidimo, a onda reakcija i koja pokazuje da se oseća nekomfrono, to je ono što joj treba da se vrati, njegova dobra igra.

Pored Mitrovića, Hange i Mitrovića, on je ukazao i na problem Dejana Davidovca.

- Drugi glavni problem jeste i izostanak učnka Dejana Davidovca, mora da vrati tu drskost i ono na šta je navikao u Zvezdi, ovo nije prva utakmica, ovo su utakmice u nizu. Ono što moram da kažem, crta se napad za njega, on prima, a on prvo što uradi jeste da vrati Bolomboju na liniji za tri poena i to je dokaz da nema poverenja. Nema šta da vrati, to je stvar smaopouzdanja i moraće Sferopulos da ozbiljno poradi na popravljanju istog.

Između ostalog, dotakao se i Nemanje Nedovića.

- Ne bavim se, statistiku ne gledam, ja gledam utakmicu i ne gledam brojke. Uigravanje ekipe, Luka je imao onaj genijalan pas u ćošku kada je prosledio do Rokasa Giedraitisa, ali to je malo na ono što nas navikao. Imamo Nemanju (Nedovića) koji se vratio, napadački je pokušao koliko može, ali defanzivno ništa. Šta vredi kad se otvori napadački i postigne pet poena, kad preko njega Tomas daje dve trojke, vidi se da hoće da ga napada. Nedović mora bolje, mora. Nisu svi Tomasovi šutevi bili lagani, ali to sve pokazuje da u ovom momentu Crvena zvezda mora da dobije mnogo više od svojih igrača. Da se vratim na Gilespija, doveden je kao pojačanje, ono što je u derbiju pokazao, možemo da se ljutimo na Željka, ali to je sve bila kreacija igrača. Evo pokazalo se, mora bolje. Bilo je diskutabilnih odluka da li je faul ili ne, mora čvršće, bolje, jače - zaključio je Aleksić.

(Telegraf.rs)

Video: Mercedes divlja na putu neposredno pre tragedije kod Bačkog Petrovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA