Ovako izgleda tabela Evrolige: Zvezda propustila ogromnu priliku protiv Albe

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Nastavlja se borba za Top 10

Takmičenje u Evroligi nastavlja se ovog četvrtka, a kada je reč o srpskim klubovima na teren je izašla Crvena zvezda koja je poražena na gostovanju u Berlinu od Albe 89:80. 

Od početka do kraja meča Albatrosi su imali inicijativu, da bi u trećoj četvrtini prednost iznosila i +22, 70:44. Na samom kraju, Zvezda je uspela da zaigra bolje, uhvati rezultatski priključak, ali ne i da preokrene meč. Posle ovog poraza, tim sa Malog Kalemegdana je ima 9 pobeda i 13 poraza, pa će ostati iza Partizana na 12. mestu. Sa tim, da svoje mečeve ovog petka igraju timovi koji imaju identičan učinak, Armani protiv Barselone i Efes protiv Monaka. Ono što svakako ide na ruku crveno-belima jeste činjenica da je Bajern poražen od Asvela, u meču koji predstavlja najveće iznenađenje.

Na tabeli Evrolige, ispred Zvezde su sada Partizan i Valensija na 10. i 11. mestu sa učinkom od 11 pobeda i 11 poraza, ali i sa utakmicom manje. Monako i Baskonija imaju učinak od 12 pobeda i 10 poraza, a svoje mečeve igraju u petak.

Crveno-belima je ostalo da u narednom periodu pokušaju da podignu nivo igre i na svom terenu upišu pobede koje bi ih vratile u trku za Top 10. U narednom periodu Zvezda dočekuje Valensiju, potom u Beograd dolazi Barselona sledeće nedelje, kada se igra novo duplo kolo. Potom, u 26. kolu dolazi Žalgiris.

Kada je o ostalim mečevima danačnjeg dana reč, duel u Minhenu predstavlja najveće iznenađenje. Naime, Bajern je pre ovog duela imao veliku priliku da se uključi u trku za Top 10. Ali, "otpisani" Asvel je prikazao odličnu igru i oporavio se od prošlonedeljnog poraza od Virtusa, pa je upisan peti trijumf ove sezone.

Uz njih, sa dobrim partijama je nastavio i Makabi, koji je na svom terenu dočekao favorizovani Panatinaikos. Ekipa Odeda Kataša je nametnula svoj ritam od starta, potpuno zaustavila ofanzivu Zelenih iz Atine i na kraju došla do 13. pobede u sezoni koja im donosi deobu 6. mesta i ozbiljnu kandidaturu za Top 8.

Evroliga, 23. kolo:

Četvrtak:

Fenerbahče – Virtus 88:75

Alba – Crvena zvezda 89:80

Makabi – Panatinaikos 90:75

Bajern – Asvel 64:76

Real – Olimpijakos 82:76

Petak:

18.30 Anadolu Efes – Monako

20.30 Baskonija – Valensija

20.30 Olimpija Milano – Barselona

20.30 Partizan – Žalgiris

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lapovo

    25. januar 2024 | 22:57

    Bolje vise da ne izlaze na teren . BEZOBRAZNICI I SITNE DUSE

  • dragan

    25. januar 2024 | 22:47

    Tabela ok svakom po zasluzi zar ne

  • Lucifer

    26. januar 2024 | 04:33

    Aj realni da budemo... Osim po umecu da sprca brdo para svake sezone, Zvezda vec 3-4 godine nije evroligaska ekipa... Tim koji ovako izgubi od Albe, i Asvela pre par utakmica, ne da ne zasluzuje da igra Evroligu, vec ocigledno i nema kvalitet za to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA