Duško Ivanović "se naoštrio" pred povratak u Beograd na megdan Zvezdi

 
D. U.
D. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Baskonija slavila na važnom gostovanju u ACB ligi

Košarkaši Baskonije savladali su Manresu na gostovanju u 18. kolu ACB lige u Španiji sa 90:82 i tako u dobroj formi stižu u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi i 22. kolu Evrolige.

Ekipu Duška Ivanovića su do pobede predvodili Met Kostelo i Markus Hauard koji su postigli po 20 poena, dok je srpski reprezentativac Vanja Marinković ubacio 12 poena.

Kod Manrese su se istakli Devon Robinson sa 14 i Dani Garsija i Brendon Tejlor sa po 14 poena.

Baskonija je ovom pobedom pretekla Manresu i zauzela 7. mesto na tabeli ACB lige i nalazi se u plej-of zoni.

Naredni izazov za tim iz Vitorije biće u Beogradu, gde ih čeka Crvena zvezda. Biće to povratak Duška Ivanovića u Beograd, gde je vodio Zvezdu i na startu ove sezone, pre nego što je dobio otkaz, a ubrzo posle toga je preuzeo Baskoniju, koju je potom preporodio.

Baskonija je trenutno na 10. mestu u Evroligi sa skorom 11:10, dok je Zvezda na 13. poziciji uz skor 9 pobeda i 12 poraza.

Meč je na programu u četvrtak od 19 časova u Areni.

(Telegraf.rs)

Video: Ivanović reagovao kad je čuo da navijači Zvezde vređaju Obradovića: Krenuo ka njima i ovo uradio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нибрС

    15. januar 2024 | 09:28

    Неће се ни КК Партизан а ни КК Црвена Звезда Београд борити за ро десето мјесто а разлог је једноставан... На крају смо ми изнад десетог мјеста а клон из предграђа испод десетог мјеста...

  • Leki

    15. januar 2024 | 00:55

    Realno je da će Partizan i Zvezda voditi bitku za 10.mesto koje vodi u doigravanje. Ali, ko god od ove dve ekipe bude deseti, jako je tesko da će proći u plej off. Format je takav da u doigravanju 7-mi docekuje kod kuce 8-og, ko pobedi ide dalje, dok 9-ti docekuje 10-og. Sve i da predpostavimo da će 10-ti (KKP ili KKCZ) pobediti u gostima 9-og, 10-ti će opet u goste poraženom iz meča 7-mi vs. 8-mi, za to poslednje mesto koje vodi u plej off. Jako, jako teško, pobediti na dva teška gostovanja. A na tim gostovanjima bi čekali najverovatnije Monako/Olimpijakos/Baskonija/Makabi... Prosto, sem onih mečeva gde večiti sada ''očekuju'' pobede, prosto mora da se ide na pobedu i na teškim mečevima, u slučaju KKP to su mečevi sa Monakom i Milanom u gostima, kao i sa Realom kod kuće, dok su u slučaju KKCZ to mečevi sa Monakom u gostima i Barselonom kod kuće. Srećno i jednima i drugima, ali, da ponovim, jako teško, skoro nemoguće... Zvezdi su naredna tri kola ključna (22, 23 i 24.kolo) jer igra kod kuće sa Baskonijom, u gostima sa Albom i kod kuće sa Valensijom. Ukoliko se oklizne na jednom od ova tri meča, snovi su gotovi. Prosto moraju sve tri da pobede. Dok Partizan u ova 3 kola ima Pao u gostima, Žalgiris kod kuće i Monako u gostima. Partizan ima nešto bolji skor, tako da bi i samo sa pobedom nad Žalgirisom bio na dobrom putu, ta pobeda je moranje, ukoliko pobedi i Monako u gostima, to bi bila jako značajna pobeda. Nakon toga, u naredna 4 kola očekujem 2-2 skor kod obe ekipe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA