Tabela Evrolige posle Večitog derbija: Zvezda "uhvatila priključak" za Top 10, Partizan u "začaranom krugu"

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 15

Velika borba za prvih deset mesta se nastavlja

U ovo 19. kolo Evrolige, srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan ušli su posle velikih trijumfa nad Fenerbahčeom u gostima, odnosno Asvelom u Štark Areni. I crveno i crno-beli imali su veliki motiv da "duplom pobedom" u ovoj nedelji uđu u ovu godinu i drugu polovinu regularnog dela takmičenja. Na kraju, radovali su se domaći košarkaši 88:72. 

Kada je reč o Crvenoj zvezdi, pre ovog duela, pravi "zamajac" uhvaćen je pobedom u Istanbulu nad Fenerbahčeom. Tim je pojačao centar Fredi Gilespi, a sa pozajmice u Megi vratio se i Nikola Topić. Ispostavilo se da je ovaj potez bio pravi za crveno-bele jer je Topić pokazao zrelost i veliki motiv, ali je i olakšao posao Milošu Teodosiću u obe faze igre. Takođe, pre derbija sa crno-belima, Zvezda je imala skor od 7 pobeda i 11 poraza i zauzimala je 14. mesto sa istim skorom kao i Armani i Efes.

Ono što je kod Zvezde viđeno u derbiju sa Partizanom jeste timska košarka i, na kraju, ubedljiv trijumf. Ova pobeda donela je crveno-belima osmu pobedu u sezoni. Tako, Zvezda je sada na deobi 12. mesta, zajedno sa Bajernom, koji ima meč manje, dok su na 13 i 14. mestu Armani i Efes sa sedam pobeda i utakmicama koje igraju ovog petka. Ono što je za crveno-bele takođe bitno jeste i činjenica da su sada na "samo" dve pobede zaistatka u odnosu na timove koji se bore za Top 10 mesta.

Sa druge strane, Partizan je imao skor od 10 pobeda i osam poraza i zauzimao je 9. mesto na tabeli Evrolige. Tako , ovaj poraz doneo je crno-belima trenutni "pad" na 11. mesto. Isti skor, 10 pobeda i 9 poraza ima i Monako, koji je poražen od Olimpijakosa. Takođe, po 10 pobeda i 8 poraza imaju i Valensija i Baskonija, a oni svoje mečeve tek treba da odigraju. Situacija na tabeli je takva, da će se prava pozicija srpskih timova potpuno definisati posle ostalih mečeva, u odnosu na rezultate, glavnih konkurenata.

Kada je reč o ostalim mečevima ovog četvrtka, Fenerbahče je ubedljivo slavio protiv Makabija 109:74, i sada je na 4. mestu, dok je Makabi peti. Takođe, Asvel je upisao trijumf posle serije poraza, i to, nad Žalgirisom 93:79.

(Telegraf.rs)

Video: Radonjić ušao u Arenu sa Erakovićem: Delije mu momentalno skandirale na više od pola sata pred meč!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikan

    5. januar 2024 | 10:41

    Ne treba se mnogo paliti na to što evroliga hvali navijanje. To je samo širenje mržne medju nama. Zašto nisu došli na zvezda real ili na partizan real prošle sezone posle onog u madridu, pa da pohvale navijanje, tad bi im verovao. Ovako, ovo je samo podrška kad je navijanje srbi na srbe! Imajte to u vidu braćo Srbi! A još jednom-čestitke za pobedu, uništili su nas!!!

  • Euroleague

    5. januar 2024 | 00:54

    sledećih 5 utakmica u evroligi partizan 1:4 A zvezda 4:1

  • RV

    5. januar 2024 | 09:45

    Šta kažeš na samo dve pobjede zaostatka. Nije to ništa do kraja mogu prestići i Real.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA