Renomirani ESPN: "Prelazak Topića u Zvezdu dodatno podigao njegov rejting za NBA draft"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kažu da nije isključeno da završi među prvih pet pikova

Od kako je Nikola Topić došao u redove Crvene zvezde prošle sedmice, klub je dobio obe utakmice na kojoj je ovaj talentovani košarkaš nastupio - prvo u ABA ligi protiv Igokee, a zatim i na teškom gostovanju Fenerbahčeu u Evroligi. 

Mnogi su se pitali da li će njegov dolazak u crveno-beli dres uticati na šanse na predstojećem NBA draftu, o čemu je pričao i sam Topić, a Amerikanci su reagovali pozitivno i tako sada smeštaju Nikolu na još višoj poziciji nego što je to prethodno bio slučaj.

Naime, Topiću se sada predviđa gotovo sigurno mesto među prvih 10 na Draftu, a ne bi bilo ni najmanje čudno da na kraju bude i u Top 5. O tome piše i renomirani ESPN, koji je obično najmerodavniji u određivanju rangova.

- Topić se vratio u Crvenu zvezdu, klub u kojem je počeo karijeru, što ga je stavilo u položaj da prikaže različite elemente igre protiv jače konkurencije u Evroligi. Posle istorijskog starta sezone u Megi, Topić se popeo u Top 5 zbog tela koje ima za tu poziciju, kreativnosti i impresivnog osećaja, kao i sklonosti da pogađa iz reketa. NBA timovi će pažljivo pratiti kako će njegov transfer usred sezone uticati na ulogu i ono što bude pružao u nastavku. Verovatno će igrati više bez lopte, a samim tim imati priliku da pokaže koliko je koristan. Nije isključeno da će Topić biti pozicioniran bolje od zadate pozicije - piše ESPN.

Za sada je Nikola Topić na petom mestu. Prvi je Aleks Sar iz Perta, drugi Zakari Rizašer iz Burga, treći Kodi Vilijams sa Kolorada, četvrti Džejkobi Volter sa Bejlora, posle čega sledi naš košarkaš.

(Telegraf.rs)

Video: Žofri Lovernj o Partizanu, Grobarima, Poceku koji psuje na srpskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA