Ovako izgleda tabela Evrolige posle pobede Zvezde i poraza Partizana: Crveno-beli skočili, crno-beli na istom

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 12

Različita raspoloženja navijača večitih ove večeri

Košarkaši Crvene zvezde večeras su savladali Makabi u dvorani "Aleksandar Nikolić", dok su sa druge strane igrači Partizana poraženi od Reala u Madridu. Sve je to uticalo na to da dođe do manjih promena na tabeli, kad su u pitanju večiti rivali.

Crvena zvezda je posle pobede nad Makabijem uspela da se popenje na skor 6-10 posle 16. kola i sada je na 15. mestu na tabeli. Time je "zaobišla" Žalgiris, koji tek treba da odigra meč sa Barselonom, a crveno-beli bi u slučaju poraza Olimpije iz Milana zbog bolje koš razlike mogli da se popenju za još jedno mesto.

Sa druge strane, Partizan je ostao na četvrtom mestu uprkos porazu od Reala, pa je sada na skoru 9-7, koji imaju i Valensija i Makabi iz Tel Aviva. Problem je u tome što bi na tom skoru sutra mogli da budu još Panatinaikos, Monako, Fenerbahče i Baskonija, čime bi se stvorio ogroman krug.

U narednom kolu, Crvena zvezda ponovo gostuje ekipi Panatinaikosa, dok je ispred Partizana meč kod kuće sa Virtusom iz Bolonje.

Standings provided by Sofascore

Što se tiče ostalih timova na tabeli, Real je ostao prvi sa neverovatnih 15-1 i gotovo da je izvesno da će regularni deo sezone završiti na čelu. Na drugoj poziciji je Virtus koji je pao na skor 11-5 i može ga sustići Barselona na trećem mestu sa 10-5 i susretom manje.

Iza Partizana su pomenuta Valensija i Makabi sa istim skorom, potom idu Panatinaikos, Monako, Fenerbahče i Baskonija sa po 8-7, a Olimpijakos, Bajern i Anadolu Efes stoje na 7-8.

Ispred Zvezde je Olimpija Milano na 6-9, a iza su Žalgiris sa 5-10, Alba iz Berlina sa 3-12 i Asvel sa 2-13.

(Telegraf.rs)

Video: Zamalo odlomio obruč: Brutalno zakucavanje košarkaša Studentskog Centra protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    22. decembar 2023 | 07:05

    Ogroman veličanstven skok nezapamćen u analima sporta. Sa ovim skokom i fantastičnim 15. mestom zvezda opravdava 25 miliona budžeta. Cilj za ovu sezonu, top 14, je nikad bliži.

  • Aca Niš

    22. decembar 2023 | 00:59

    Pa jako je skočila komšinica ! Ajde bre ne raspaljujte više vatru !

  • Toxi

    22. decembar 2023 | 08:10

    Partizan je ostao ma istom mestu zahvaljujući pobedi Zvezde nad Makabijem. Da je Makabi pobedio imao bi skor 10:6 i bio bi ispred Partizana. Tako se slobodno može reći da je Zvezda neposredno odigrala i za Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA