Sve o meču Real Madrid - Partizan: Ko sve propušta duel, gde je TV prenos, šta kažu kladionice...

 
S. I.
S. I.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Crno-beli žele šesti uzastopni trijumf

Srpsko veče u Evroligi posebno će obeležiti repriza četvrtfinala iz prošle sezone. Real Madrid i Partizan će odigrati možda i derbi 16. kola.

Duel ekipe u najboljoj formi u čitavom takmičenju i sastava koji će skoro sigurno biti lider do samog kraja privlači mnogo pažnje zbog svega što se događalo u plej-ofu u prethodnoh kampanji i košarkaška Evropa će sa pažnjom pratiti šta se događa na terenu, ali i van njega.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Real Madrid - Partizan se igra u "ViZink Centru" u Madridu sa početkom u 20:45. Direktan prenos susreta možete pogledati na Sport klubu 1, a tekstualni ispratiti na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Glavni sudija biće dobro poznato lice Robert Lotermozer, a pored Nemca pravdu će deliti i Žozef Bisang iz Francuske i Krisaps Konstantinovs iz Letonije.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Željko Obradović je u potpunosti utegao svoj tim nakon povratka ključnog igrača. Kevin Panter je pokrenuo bum u sastavu, svi igrači su zaigrali bolje pored njega i samim tim su rezultati konačno došli. Čak pet pobeda zaredom u Evroligi imaju crno-beli, stoje na visokom četvrtom mestu (9-6) i svaki meč dočekuju puni samopouzdanja.

Ukupno je Partizan računajući i ABA ligu vezao devet slavlja, mada je gostovanje Realu svakako mesto na kom se pobeda ne može unapred upisati, iako oni dobro znaju kako se to radi...

O Realu ne treba previše trošiti reči. Jednostavno su u ovom momentu najbolji tim Evrope, ubedljivo su prvi sa učinkom 14-1, samo Fenerbahče i Unikaha su ih dobijali u svim takmičenjima i deluje da ne planiraju da stanu.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Timovi su se vrlo često sastajali u 21. veku i sve do prethodne sezone crno-beli su imali svega dva slavlja na ukupno šesnaest utakmica. Onda je došla povratnička kampanja Partizana u Evroligu, čak tri pobede u sedam okršaja, ali su one slađe otišle u korist Galaktikosa (ukupno četiri).

U regularnom delu Real je kod kuće slavio sa 105:97 u susretu u kom su po 20 poena dali Serhio Ljulj i Zek Ledej, da bi u plej-ofu nakon dva brejka crno-belih (89:87 i 95:80) uz čuvenu trojku Kevina Pantera i 26 poena i tuču u drugom meču koja je kasnije uticala dalji tok, Madriđani u petom duelu došli do preokreta i Fajnal-fora (98:94).

Kakvo je zdravstveno stanje?

Frenk Kaminski se vratio u rotaciju u susretu sa Valensijom, međutim Željko Obradović na put nije poveo Aleksu Avramovića i Uroša Trifunovića i to će biti jedina dva izostanka za beogradski klub.

Sa druge strane Geršon Jabusele se vraća tek u januaru na parket, a upitno je da li će Ćus Mateo moći da se osloni na Rudija Fernandeza ili Gabrijela Deka.

Šta kažu kladionice?

Očekivano Kraljevići su favoriti, a na njih je trenutno postavljena kvota od 1,26 u kladionici Mozzart, dok je kvota na Partizan čak 4,70.

Reč trenera

Željko Obradović:

- Mi smo spremali utakmicu i videli smo sve. Igrači koji su nosioci igre su to shvatili i odigrali su veoma agresivno, ali smo se sigurno dobro i adaptirali na kriterijum suđenja i na način na koji je igrala Valensija.

- Igramo protiv izrazitog favorita, ekipe koja ne pretenduje za ulazak na fajnal for, već za osvajanje takmičenja. Pojačani su Kampacom, sve je poznato što se tiče Reala. Treba da verujemo sebi, taj napadački arsenal koji imamo treba da iskoristimo na najpametniji mogući način, da imamo dobar protok lopte i da to budu otvoreni šutevi.

Ćus Mateo:

- Partizan je u neverovatnoj formi, njegovi igrači su na izvrsnom nivou. Igraju kao tim jako dobro. Imaju dosta iskustva. Mnogo taktičkih opcija su rešili u poslednjih nekoliko mečeva na pobednički način. Oni su tim koji igra veoma inteligentno i perfektno čita sve situacije koje im donose prednost na terenu.

- Partizan je jako napredovao gledajući igre od početka sezone. Za mene je ovo najteža utakmica od svih koje nas čekaju narednih dana, zato što igraju na šampionskom nivou. Partizan želi da bude šampion, da se plasira na Fajnal-for i sigurno će biti tamo zbog konzistentosti koju pokazuje svakodnevno, zbog potencijala koji ima ekipa i zbog trenera.

(Telegraf.rs)

Video: Geršon Jabusele pozdravlja navijače posle meča: Pokazivao im otvorena srca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stari grobar

    21. decembar 2023 | 19:19

    Pomozi Boze, rastereceno, bez ikakvog moranja u borbu I kako bude. Nadamo se nastavku dobre igre I pobedi. Partizane napadaj!

  • Koga

    21. decembar 2023 | 18:58

    ova vatikanska sekta zanima u Srbiji ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA