Ovako izgleda konačna tabela Evrolige posle 15. kola: Partizan ostao četvrti, Zvezdi plej-in beži tri pobede

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Crno-beli sada imaju dve pobede više od tima na 11. mestu

Pobedama Bajerna nad Anadolu Efesom (86:71) i Olimpije Milano nad Asvelom (84:61) zaključeno je još jedno kolo Evrolige, a samim tim dobili smo i konačan izgled tabele nakon 15. runde.

Uvek je zanimljivo videti kako stoje Partizan i Crvena zvezda, a daleko lepše raspoloženje može da vlada u crno-belom taboru, pošto se ekipa Željka Obradovića posle pete vezane pobede i dalje nalazi na četvrtom mestu na tabeli.

Na crno-bele nisu uticali rezultati današnjih utakmica i može se reći da su profitirali, pošto su neki drugi timovi uslovno rečeno kiksnuli, tako da je sada Partizan pobegao dve pobede ispred 11. mesta koje je prvo ispod crte za plej-of i plej-in. Podsetimo, ekipa Željka Obradovića je na skoru 9-6. Isti rezultat do sada ima i Makabi iz Tel Aviva.

Što se Crvene zvezde tiče, ekipa Janisa Sferopulosa je sada u teškoj poziciji, mada se popela za jedno mesto, pošto je Žalgiris danas poražen u Kaunasu i sada je na 15. poziciji. Ipak, nalazi se na tri trijumfa od 10. mesta, koje vodi u plej-in sa skorom 5-10.

Iza Zvezde je pored Žalgirisa još samo Alba iz Berlina na 3-12, kao i Asvel na 2-13. Sa druge strane, ispred Partizana su Real sa 14-1, Virtus sa 11-4 i Barselona sa 10-5.

Standings provided by Sofascore

U sredini tabele je prava gužva. Ispod Partizana i Makabija se nalazi čak pet ekipa sa skorom 8-7 - Panatinaikos, Monako, Fenerbahče, Valensija i Baskonija.

Potom slede tri ekipe sa po 7-8 od 11. do 13. mesta i to su Olimpijakos, Bajern i Anadolu Efes, a Olimpija Milano je jedina na 6-9.

Što se tiče sledećih mečeva, Partizan sutra gostuje u Madridu protiv Reala, dok Zvezda takođe gostuje, ali u Beogradu protiv Makabija iz Tel Aviva u dvorani "Aleksandar Nikolić".

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    21. decembar 2023 | 07:11

    Tabelu je bas lepo pogledati..😉

  • Nemanjic

    21. decembar 2023 | 10:45

    Čemu vise poredjenje Partizana i CZ? To je neuporedivo. Pa kada su se poredili cetvrti i trinaesti. Čuj CZ treba tri pobede do 10 mesta. Kao da je to da odes na kiosk i kupis zvake. Ulozili su ČOVIC i njihov pokrovitelj mnogo, nisu zalili da plate. Ali sto vredi, ne moze sve da se kupi!!!! Ziveo Žoc!

  • NekoKo

    21. decembar 2023 | 00:49

    Nejpir u Partizanu.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA