Ovako izgleda tabela Evrolige posle pobeda Partizana i Zvezde: Crno-beli mogu do 4. mesta, crveno-beli skočili

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Sledi važno duplo kolo

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras su obradovali svoje navijače pobedama u Evroligi. Crno-beli su prikazali sjajnu predstavu protiv Žalgirisa u Kaunasu, dok su crveno-beli vrlo lako pred domaćom publikom srušili domaću Albu. Oba tima su, samim tim, napredovala na tabeli.

Pobeda je Partizanu donela pomak na peto mesto na tabeli, pošto je Baskonija izgubila od Virtusa na domaćem terenu i tako dopustila crno-belima da ih sustignu. I ne samo to, ako bi kojim slučajem sutra bio poražen i Monako na gostovanju Fenerbahčeu, Željkova ekipa bi skočila na četvrto mesto.

Ono, kao što je dobro poznato, garantuje prednost domaćeg terena u eventualnom razigravanju, ali je to i dalje jako daleko. Navijačima Partizana svakako će prijati pogled na tabelu bez ozbira na sutrašnji rezultat iz Turske, a pred duplo kolo u kojem igraju sa Valensijom i Real Madridom u Španiji.

Sa druge strane, ekipa Crvene zvezde takođe je napredovala i preskočila Žalgiris, pa je sada na 14. mestu na tabeli sa skorom 5-9 posle trijumfa nad Albom. Uspeli su crveno-beli i da "skrate" zaostatak za jedan trijumf za mestima u plej-inu, pošto im sada desetoplasirani Panatinaikos beži samo dve pobede.

Ispred Crvene zvezde su dva teška meča, jer na domaćem terenu naredne sedmice igraju sa Real Madridom, a potom gostuju Makabiju, ako se to tako može nazvati, u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", doduše pred praznim tribinama iz dobro poznatih razloga.

Standings provided by Sofascore

Prvo mesto posle današnjeg dana i dalje drži Real Madrid sa skorom 13-1, Barsa je druga sa susretom manje na 10-3, treći Virtus sa 10-4, a tu je Monako sa 8-5 kao četvrti.

Iza Partizana su Baskonija i Makabi sa po 8-6 baš kao i crno-beli, potom slede Olimpijakos i Valensija sa utakmicom manje na 7-6, Panatinaikos i Anadolu Efes imaju po 7-7, a Fenerbahče je usamljen na 12. mestu sa 6-7. Ispred Zvezde je još samo Bajern sa 6-8.

Iza crveno-belih su ostali Žalgiris sa istim skorom (5-9), dok Olimpija Milano ima meč manje na 4-9, a Asvel i Alba su već daleko iza sa 2-12 na poslednje dve pozicije.

Sutra se igraju susreti Fenerbahče - Monako, Olimpijakos - Valensija i Barselona - Milano, posle kojih će tabela dobiti konačno obličje za ovu sedmicu.

(Telegraf.rs)

Video: Giedraitis srećan posle Albe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pfk

    14. decembar 2023 | 23:53

    partizan igra odlicnu kosarku, pi dzej pokazuje zasto je zasluzio Zeljkov poziv, a nas kapiten posle povrede pruza sve bolje partije, nadam se da ce tako i kaminski, uglavnom forma je dosta dobra i vec po igri mogu da kazem da smo kao u februaru prosle sezone, taj neki nivo igre, slede teska gostovanja ali nadam se jos boljoj igri i zelim zeljku 10 tituluuP.scestitke i zvezdi na pobedi i zelim im i u sledecem kolu protiv reala pobedu, pa da ih mi onda dokrajcimo

  • Hahha

    15. decembar 2023 | 00:05

    Moja Zvezda nikad skuplja u Istoriji (kao u Fudbalu) je u TOP 15 znaci treca od Pozadi. Decu lecimo SMS porukama a bacamo 15 milliona eura za ljude koji Tovare po 14,15,16 mestu. Covicu Napustaj Srbiju dok jos Nije kasno

  • Jaaa

    15. decembar 2023 | 05:56

    Svaka cast,Partizanovac sam ali ok...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA