Telegraf u Vitoriji: Velelepna dvorana Baskonije čeka Partizan, a na vratima piše jedna poruka

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Neće crno-belima biti nimalo lako u petak uveče

Košarkaši Partizana u petak uveče u sada već čuvenoj dvorani "Fernando Buesa" igraju meč 6. kola Evrolige protiv domaće Baskonije. Utakmica počinje od 20.30 časova.

Ekipa Telegrafa posetila je ovo zaista velelepno zdanje koje može da primi tačno 15.716 gledalaca na košarkaškim mečevima i nedavno je bila ispunjena do poslednjeg mesta na prvom susretu Baskonije na domaćem terenu u Evroligi protiv Bajerna.

Sama dvorana dobila je naziv po Fernandu Buesi, koji je bio španski socijalistički političar. A može se reći i da je rasla onim tempom kojim se razvijala sama Baskonija.

Dvorana je izgrađena na površini nekadašnjeg stočnog vašara i isprva je imala kapacitet od svega 5.200 gledalaca. Kasnije je to nadograđeno na 9.500 sedišta, da bi u martu 2011. godine dvorana dobila izgled kakav ima danas.

Baš u ovoj dvorani igrao se i Fajnal for Evrolige, inače poslednji pre koronavirusa, a iz Vitorije se kao pobednik vratila ekipa CSKA iz Moskve koja je u finalu dobila Anadolu Efes. Treće mesto pripalo je Real Madridu.

Sama dvorana spolja ima jasno naznačene ulaze i ima ih ukupno 12, od čega je par njih za službena lica, a unutra je sve u bojama kluba - crveno i plavo.

Odmah na ulasku na parket igrače na vratima čeka i jedna poruka na engleskom jeziku.

- Never go down without a fight ("Nikada ne padamo bez borbe", prim. aut) - tako da i to donekle govori kakav mentalitet vlada u "Fernando Buesi".

Videćemo kako će "mrežice" u ovoj dvorani večeras odgovarati košarkašima Partizana, pred kojima je nimalo lak posao.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf u Vitoriji Gasteiz: Balša Koprivica najavio meč Partizana protiv Baskonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    3. novembar 2023 | 11:49

    crno bela masina gazi sve redom..snagu i moc osjetili su albanci u dva meca..nema stajanja..idemo dalje i bez kevina 32..gazi partizane gazi boraniju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA