Partizan uradio u Evorligi nešto što se čeka 12 godina: Meč protiv Olimpijakosa sada još više dobija na težini

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 18

Sada će im biti i još teže zbog tesnog poraza

Košarkaši Partizana su pretrpeli poraz od Olimpijakosa sa 98:94 u meču 4. kola Evrolige i to nakon produžetka, iako su imali solidnu prednost pred poslednjih 10 minuta. Međutim, crno-beli su poklekli, Grci su izjednačili, pa ih i slomili u dodatnih pet minuta.

Za ovaj poraz u produžetku, Partizan bi mogao da okrivi na neki način i sudije, pošto su im isključile oba centra, Smailagić i Kaminski su meč završili posle 40 minuta igre sa po pet faulova, dok je nešto kasnije iz igre morao i Pi-Džej Doužer.

Bez tri igrača, Partizan je ponovo pružao otpor Grcima, ali je to bilo daleko od dovoljnog za pobedu.

Inače, napredna statistika je pokazala da je Partizan u ovom meču ispisao i istoriju Evrolige.

Naime, Smailagić je na parketu proveo 15 minuta i 47 sekundi, Kaminski 16 minuta i 24 sekunde, dok je Doužer proveo samo devet minuta i svi su oni završili meč zbog broja faulova. Ovo je prvi put posle 12 godina da je trojici košarkaša dosuđeno pet faulova na istom meču, a da nisu proveli na terenu ni čitavih 20 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: "Da je bilo tako, ja bih još bio trener Zvezde": Obradović otkrio šta mu je jako falilo na klupi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    23. oktobar 2023 | 14:58

    Sta je bilo, bilo je. Bitno da smo odigrali dobro i da napredujemo, izvucice Zeljko Obradovic maksimum iz ove ekipe, a nadam se da ce to biti dovoljno da ponovimo neverovatan uspeh iz prosle sezone

  • Ssss

    23. oktobar 2023 | 14:28

    Hocete reci da nisu bili faulovi? Upitno je mozda 2 faula od 15, pa covece Kaminski ne zna da mu se tehnicka racuna kao licna greska. O cemu vi pricate vise, sve sa ciljem da su vas sudije pokrale i da vam nadomeste u narednim mecevima. Zasto se ne napise kako trener koji najvise prica sa sudijama nema 1 tehnicku, ili npr kako Lidej nikako da bude iskljucen zbog svog ponasanja?

  • 321

    23. oktobar 2023 | 15:54

    Zato je Milutinov igrao 26 min. I nije imao ni jednu licnu gresku? Bravoo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA