Nemačka uzela bronzu na Evrobasketu: Trojke sačuvale domaće, Poljaci na tužan način završili svoju bajku

 
 
  • 2

Ne baš dobar kvalitet košarke u meču za treće mesto, ali su domaćini ostvarili svoj cilj i došli do medalje

Treće mesto na Evropskom prvenstvu u košarci pripalo je reprezentaciji Nemačke! Domaćin završnice turnira i dela grupne faze zasluženo je zadržao odličje u svom vlasništvu, pošto je odigrao daleko bolji meč od Poljaka, koji će na kraju ipak ostati praznih šaka uprkos istorijskom uspehu - 82:69.

Nikada nije lako igrati utakmicu za treće mesto. I Nemačka, pa i Poljska sanjali su da će se večeras boriti za najsjajnije odličje, ali su ih na tom putu u petak zaustavili Španci, odnosno Francuzi.

Shodno tome, kvalitet košarke bio je u potpuno drugom planu. Procenti šuta bili su vrlo loši, može se reći ispod nivoa ovog Evropskog šampionata za oba tima. Ipak, Nemačka se u takvom rasporedu ipak daleko bolje snašla i uz pomoć podrške navijača stigla do bronze.

Nemačka - Poljska Foto: FIBA (fiba.basketball)

Prva četvrtina bila je prilično ujednačena u prvih šest-sedam minuta igre, kada su se Nemci po prvi put odlepili i u jednom momentu stekli i sedam poena viška.

Samo nakratko su Poljaci uz vođstvo Mateuša Ponitke uspeli da dođu na poen zaostatka, da bi posle toga Nemačka napravila seriju od 13:0, kojom je stekla +14, a na odmoru je poen viška manje.

U nastavku utakmice, ipak došlo je do manjeg pada u igri Nemaca, koju su Poljaci iskoristili da u jednom momentu priđu na samo dva poseda zaostatka, a na ulasku u poslednjih deset minuta postajalo je jasnije da ćemo imati dramu, pošto su se momci u crveno-belom spustili na samo pet poena minusa.

Potpuno se zaledila čitava "Mercedes-Benc Arena" na početku poslednje četvrtine kada je Jakub Garbač pogodio trojku kojom je doneo potpuno poravnanje magičnim Poljacima, koji se nisu predavali ni u momentima kada je sve delovalo izgubljeno.

Međutim, trojke su sačuvale Nemačku u završnici meča. Prvo je dve uzastopne pogodio Johanes Fojtman, da bi se na to nadovezao i Denis Šruder omogućivši Pancerima +9 pred poslednja četiri poena susreta.

Koprcali su se Poljaci, pokušavali su i sami da uzvrate šutevima sa distance, ali na kraju ipak nisu uspeli. Bronza zasluženo ide u Nemačku, pa će domaćini večeras sigurno imati razloga za kakvo-takvo zadovoljstvo, iako su verovatno i sami očekivali da budu u onom meču koji počinje od 20.30 časova.

Video: Rudi Gober o sreći koja prati Francuze: Nastaviću da se molim bogovima košarke

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA