U boj krenite junaci svi: Italija nam nikada nije ležala, ali Srbija ovoga puta ima tim

 
 
  • 19

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 18.00 časova igra duel osmine finala Evrobasketa

Biti ili ne biti. Pitanje je sad. Počinje ono glavno, što smo svi čekali od početka prvenstva. Sada više nema prava na grešku. Samo pobeda nas vodi do zlata.

Reprezentacija Srbije večeras otvara svoj put u nokaut fazi Evrobasketa utakmicom protiv reprezentacije Italije (18.00, RTS 1) u reprizi finala Olimpijskog kvalifikacionog turnira odigranog u Beogradu pre godinu dana.

Italijani su tada šokirali i utišali našu publiku, pogađali trojke kao od šale, ruku na srce su Orlovi igrali u daleko slabijem sastavu nego što će to biti slučaj danas, ali nikako večerašnji meč ne treba shvatati zdravo za gotovo.

To je u više navrata naglašavao i selektor Svetislav Pešić, baš kao što je to slučaj bio i juče kada je rekao da nam ne treba da širimo lažni optimizam i da je momcima samo potreban mir. Zbog toga, niko od njih nije ni govorio pred duel sa Italijanima.

Svetislav Pešić Foto: Fiba.basketball

Selektor je preuzeo breme na sebe. Svestan je da smo sa Italijanima muku mučili samo nekih desetak dana pred početak ovog Evropskog prvenstva na pripremama. Tada su rivali imali +15 sredinom treće četvrtine, ali smo na kraju nekako uspeli da izađemo iz susreta kao pobednici.

Videli smo po jučerašnjim susretima da opuštanja ne sme da bude. Francuska je čudom preživela reprezentaciju Turske koja se "samoubila" greškama u završnih 10 sekundi utakmice, Slovenci su imali ogromnih problema sa Belgijom pune tri četvrtine, Crnogorci su namučili Nemce, iako nije delovalo da će tako biti, dok je i Litvanija ispustila pobedu nad Špancima u "klasiku" posle dodatnih pet minuta igre.

To nam govori da danas svi igraju košarku. Italijani možda nemaju Galinarija, izvesno nastupaju u daleko slabijem sastavu na koji smo inače navikli, ali statistika kaže da su posle nas "najtvrđa" ekipa ovog prvenstva (73,6 primljena poena po meču, naspram 73,2 poena koliko je dobijala Srbija).

Napad je ipak na našoj strani. Toliko raznovrsnosti koju u igri donose dva "dirigenta" - Nikola Jokić i Vasilije Micić je nešto što će Orlovi pokušati da iskoriste na pravi način, baš kao što su to činili u Pragu.

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Ključ je odlepiti se što pre. Ne dopustiti ni da sudije eventualno krenu da kroje rezultat (na šta su brojni timovi imali zamerke tokom ovog Evrobasketa). FIBA je za naš meč delegirala dvojicu arbitara koji su nam već pravdu delili u Pragu i jednog koji nam je poznat iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Na čelu sudijske kolone biće Antonio Konde iz Španije, a društvo će mu praviti još Jener Jilmaz iz Turske i Martin Horozov iz Bugarske.

Meč počinje od 18.00 časova, nadamo se svi, pred mnogobrojnom srpskom publikom u "Mercedes-Benc Areni". I naravno, uzdamo se da ćemo na kraju proslaviti pobedu, četvrtfinale, novi korak napred. Da ne širimo dalje optimizam.

Video: Crnogorci poželeli sreću Srbiji u nastavku Eurobasketa: Navijamo za vas! Osvojite ovo!

(Telegraf.rs)

Video: Delije poslale jasnu poruku igračima pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    11. septembar 2022 | 13:32

    To je samo na izgled da nije nam lezala, ali u 98% je gubila od nas, tako ce biti i veceras, naizgled tesko, ali ce ipak Italija izgubiti od nas.

  • Dule

    11. septembar 2022 | 13:22

    Da je Teo u timu bilo bi cupavo. Ovako, opusteno gazimo sve redom do zlata. Napred Pesicu, napred junaci uz Vas je #SRPSKI SVET!!!

  • Ana

    11. septembar 2022 | 12:28

    Polako?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA