≫ 

Lukavi Turci: Ovaj detalj je svima promakao, ali selektor Ataman je sigurno znao šta radi!

Tako je pokušavao da napravi sličnu situaciju kao i protiv Crne Gore kada je u poslednja dva minuta zbunio protivničkog pleja Kendrika Perija

  • 4
Ergin Ataman Foto: FIBA

Selekcija Turske nije uspela da pobedi Francusku i plasira se u četvrtfinale Evrobasketa (86:87), iako je imala napad za pobedu u regularnom delu, a onda i u produžetku. Nesigurnost i stegnuta ruka je presudila da druga strana prođe dalje, ali mnogi nisu uočili jedan akt selektora Ergina Atamana i pokušaj da se zbune Trikolori tokom čitavog susreta.

Ataman je iskoristio još jednom lukavost kako bi Francuze držao na maksimalnoj koncentraciji, jer se konstantno šetao pokraj terena u plavoj majici, iste boje kao i francuski dres.

Tako je pokušavao da napravi sličnu situaciju kao i protiv Crne Gore kada je u poslednja dva minuta zbunio protivničkog pleja Kendrika Perija. Tada je selektor Turske nosio crvenu uniformu, istu boju kao što su crnogorski dresovi. Peri je tada bacio loptu ka njemu jer se Ataman namerno "otvorio" u uglu i tako proizveo grešku druge strane.

Sada, to mu nije pošlo za rukom, iako je u više navrata pokušavao da stoji u praznom prostoru, a Turska je u neizvesnoj završnici izvisila za plasman u četvrtfinale šampionata Evrope.

Video: Bivši igrač Partizana, NBA šampion i legenda slovenačke košarke stigao u Berlin da gleda Orlove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zo

    10. septembar 2022 | 18:04

    Kakva prljava igra, isto kao davno protiv Srbije, kad je navodno bio povređen njihov igrač koji je fauliran pa su doveli drugog da šutira slobodna bacanja. Doveli svog najboljeg šutera, nekog niskog, što nije promašio još od osnovne škole. Hoće pobedu po svaku cenu ne biraju sredstva.

  • Bg

    10. septembar 2022 | 16:15

    Kada ne zna za bolje ..

  • Mitar

    11. septembar 2022 | 12:54

    U rukometu, npr., ovo nije dozvoljeno. Na klupama nije dozvoljeno nositi uniforme u bojama niti jedne od ekipa (mora cak razlicito i od golmanskih dresova). Cudi me da FIBA niie ovo uvela kao obavezno pravilo?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA