"Možda FIBA ne želi BiH u drugom krugu": Nurkić "vruće glave" okrivio spoljne faktore za eliminaciju

Centar Bosne je i poručio da je Litvanija zasluženo pobedila

  • 15
jusuf nurkić Foto: twitter/Sportklub

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je takmičenje na Eurobasketu porazom u presudnoj utakmici sa Litvanijom, dalje će, u nokaut fazu, baltička selekcija, dok selekciji naših komšija ostaje samo utisak o vrlo dobrim partijama koje su pružili u "grupi smrti". Za više od toga, ovaj put, nisu imali kvalitet.

Još "vruće glave", odnah posle meča sa Litvancima centar Bosanaca Jusuf Nurkić je imao šta da kaže i na račun suđenja i FIBA. Nije daleko od istine jer su arbitri krajnje loši, međutim daleko od toga da su doprineli krahu Bosne u meču sa Litvanijom, posle je to i sam konstatovao Nurkić, no svež posle meča je dao drugačiju izjavu.

- Opet kažem, možda nije sve ni do sportske sreće, imam malo i do kriterijuma, da li FIBA želi Bosnu i Hercegovinu u drugom krugu. Nekad stvarno imate sve posloženo, a ne ide, mi smo dali svoj maksimum - rekao je Nurkić.

Košarkaš Portlanda je potom, hladne glave, čestitao Litvancima zasluženu pobedu.

- Čestitam Litvaniji na pobedi. Imali smo možda prevelik respekt prema njima. Neću se žaliti na sudije, imali smo svoje šanse. Dali smo sve od sebe, jer smo od prvog dana radili najbolje što smo mogli. Nisam razočaran, pogotovo nakon svega šta smo prošli. Nije bilo realno očekivati više sa svim problemima, iako očekivanja u našoj državi nikada ne manjkaju. Mislim da smo dali svoj maksimum i u to sam siguran - rekao je Nurkić, a potom je poentirao:

- BiH mora napraviti sve da imamo normalne pripreme i nacionalne saveze, pa da se onda nadamo boljem rezultatu - rekao je Nurkić koji je na pitanje kako on može uticati na promjene, kazao:

- Znamo svi kako funkcioniše sve to kod nas sa članovima konstitutivnih naroda. Kako ću ja uticati? Ako je do mene spreman sam da preuzmem sve funkcije. Pokušao sam sve što je do mene, a izgubio sam više nego što sam dobio. Mislite da je to lako... - rekao je Nurkić.

Košarkaši BiH u novembru nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo utakmicama protiv Mađarske i Francuske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    7. septembar 2022 | 18:19

    Jel ima sem onog Dragana Atica i ovog Amerikanca neki normalan u toj ekipi ili su sve Turci, Jusuf, Amar, Dzanan i slicna stvorenja?! Ajde bre u Sarajevo, daleko ste vi od kosarkasa! Klovnovi obicni

  • Fudo

    7. septembar 2022 | 17:50

    Cuj ba,Bosna i kosarka!!!???

  • Boki

    7. septembar 2022 | 18:43

    Ti si bio ubedljivo najgori svaku utakmicu , toliko o tome ...zbog tebe su izgubili dve , pogledaj samo promašaje i izgubljene lopte ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA