"Važno je da uvek imamo igrača više, Vanja je uzeo potrebne lekove": Pešić blistao posle trijumfa nad Finskom

 
 
  • 2

Srbija je slavila sa 100:70

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je jednu od najboljih utakmica u poslednjoj deceniji u Pragu protiv Finske, kojoj je u trećem kolu Evrobasketa servirala "stotku" - 100:70.

Sasvim očekivano, selektor Svetislav Pešić bio je i više nego zadovoljan igrom svog tima, kojem je sve polazilo od ruke, i koji je već do poluvremena uspeo da sakupi 19 asistencija, što neki ne učine ni za ceo meč.

- Želim da čestitam svim igračima, ne samo na pobedi, ali posebno na ozbiljnosti koju su pokazali od početka meča. Odlična koncentracija, pogotovo u tranzicionoj odbrani. Znamo da je ovde na turniru u Pragu, ekipa Finske pokazala najbolju igru u tranziciji od svih. Ovo je razlog zbog kojeg želim da insistiram još jednom da igrači pokazuju maksimalnu ozbiljnost. Ako znate da su Finci protiv Izraelaca dali 21 poen tako, protiv Holandije 31 poen, a protiv nas samo 13, sve se vidi. Ako to kontrolišete, kontrolišete i šut za tri poena. Samo su tri puta pogodili, a protiv Poljske su imali preko 70%, to smo pričali sa svim igračima, pogotovo o tom meču Poljska - Finska, koji nam je pomogao u pripremi - rekao je Pešić.

Ponovio je selektor koliko je važan skauting u svemu tome.

- Ovo je bila za nas izazovna utakmica. Videli smo to, dosta pričam, Kalinić je sve objasnio, mnogo pričamo i radimo na tome svaki dan. Već sam ih ubio koliko je važna odbrana u tranziciji, pogotovo protiv ekipa kao što je Finska ili ekipa protiv koje smo proglašeni sa pravom kao favoriti. Svi su u tranziciji dobri... To je nešto što nas najviše zanima. Ne mislim da ostale stvari ne treba da pominjemo, ali je to osnova kompletne odbrane. Sve vi to znate, znaju i igrači. Znaju šta protivnik želi, a ako dobiju informacije putem skautinga, znaju šta žele. Pokazali smo jedan apsolutni pristup, kakav treba da bude. Ne postoji Berlin, postoji samo sledeća utakmica. I drago mi je da se pripremamo za svaku utakmicu punom snagom. Ulazimo u svaku kao da je snaga. Prvo da se pobedi kako se pobeđuje, a drugo samo maksimum kada se daje znači da se popravlja forma.

Selektoru je bilo izuzetno važno da minutažu da i ostalim igračima.

- Zaboravio sam da kažem da nam je ova utakmica dala puno dobrih stvari osim te pobede, i to što smo uradili sa aspekta igre. Važno nam je bilo, videli ste da je Nedović dobio minute da odigra. Jedno je trening, drugo se utakmice. Važan nam je, drago mi je što su tako ušli u utakmicu. Važno je da dobijemo jednog igrača više, da ne kažem Kuridžu, da ne hvalim ostale važne igrače. On je odigrao što se to traži. Velika ekipa koja se razvija, mora da ima potporu igrača koji ulaze sa klupu. To je za mene bilo zadovoljstvo.

Objasnio je i šta se desilo sa Vanjom Marinkovićem, te kada će Milutinov na teren.

- Vanja ima stomačne bolove. Nadamo se da će to sutra da prođe. Uzeo je sve te lekove. Sa Milutinovim moramo da budemo strpljivi, treniraće sutra, biće to trening posle pauze. Videćemo da li će da igra, ne znamo. Onda imamo dan pauze, može da napravi fond treninga.

Osvrnuo se ukratko i na ekipu Izraela sa kojom igramo sutra.

- Sve što je rekao Kalina, ne bih ništa dodao. Sve je rekao. Ukupan prilaz da bude na visokom nivou, najmanje na ovom večeras i siguran sam da ćemo ovo da uradimo. Mislimo na Izrael, skromni smo u zahtevima, ne preterujemo previše. Imamo iskusne igrače koji su doživeli poraze i pobede. To je novi izazov, moramo da pobeđujemo, da imamo dobar plasman. Ako hoćemo da popravljamo i budemo uvek bolji, moramo da igramo na granici mogućnosti.

Video: Pronašli smo čuvene Brke iz TV prenosa utakmica Srbije na Eurobasketu: Oni su glavna atrakcija

(Telegraf.rs)

Video: Delije poslale jasnu poruku igračima pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    6. septembar 2022 | 06:43

    Uvek sam podržavao selektora koji zna šta želi od igre i još ga više cenim šta ni malo nije popustio pod onolikim pritiskom medija.

  • VEKI

    6. septembar 2022 | 08:31

    KARI OVAJ POSAO IMA U MALOM PRSTU !! SAMO NAPRED !! 👍👍👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA