Telegraf na Eurobasketu u Pragu (2): Dobili smo pehar već posle prve pobede Srbije

 
 
 ≫ 
  • 2

Trijumf nad Holandijom, osmeh na licu i veliki oprez pred današnji duel sa Češkom Republikom

Malo je reći da je prvi dan boravka ekipe Telegrafa u Pragu bio dinamičan. Ali šta onda reći za drugi, tokom kojeg smo videli i prvi nastup Srbije na velikoj sceni na Evropskom prvenstvu u košarci.

Ulice preplavljene navijačima iz naše zemlje, koje je bilo tako lako prepoznati na gomili čak i kada nisu nosili obeležja. Parola - budi glasan, ljubazan i neposredan, svi će znati da si sa ovih prostora.

Međutim, naš dan počeo je daleko ranije, već oko 09.30 časova kada smo napustili hotel i uputili se na poslednji zvanični trening Srbije pred susret sa selekcijom Holandije.

U hali, pomalo čudno iznenađenje. Niko nije bio prisutan u pres centru. Pomislili smo da smo pogrešili termin ili da je u međuvremenu trening otkazan što je često umeo da bude slučaj, ali ne.

Bili smo u pravu, Pešić je zaista iskupio svoje momke na najvećem terenu "O2 Arene" u Pragu, a sa njima je radio i svojevrsno razgibavanje koje ste mogli da vidite u odvojenoj vesti.

Vrlo brzo smo posle treninga dobili društvo u vidu koleginice Jelene sa Sport Kluba sa kojom smo krenuli u obilazak grada. Malo turistički, a više sa ciljem da upoznamo naše ljude i da vidimo šta planiraju da rade do kraja Eurobasketa.

Već na Vaclavskim namjestima, glavnom gradskom Trgu u Pragu sreli smo prvu grupu momaka koja je iz Beograda došla da navija za Orlove i to ni manje ni više nego ispred jedne od poznatijih menjačnica u gradu, gde je javna tajna da je kurs najbolji.

Pesma "Igraj i pobedi" prolomila se ovim mestom na veliko zagledanje svih oko nas, ali nama je nešto zatreptalo u srcu. Valjda je to taj osećaj trijumfa.

Samo malo kasnije, pored Vltave smo uočili još jednu grupu navijača, pa onda još jednu ali nam je nekako ona poslednja bila najsimpatičnija, pošto su u pitanju bila gospoda iz Novog Sada koja su zapevala Sevdalinku.

I ne samo to, već su je posvetili Nikoli Jokiću dok se sve dešavalo ispred srpske ambasade na putu za Hradčane. Kada se sve završilo, a stomaci polako postali prazni, dali su nam ideju gde bi smo mogli da idemo - verovali ili ne, u restoranu po imenu "Delije".

Češka jela nismo baš svi probali, pošto su neki uživali u ćevapima, neki u supi, a u neki sa rebarcima dok su apsolutno svi sa sobom imali ogromnu kriglu češkog piva koje je imalo nezaboravan ukus.

Naš mali "turistički" deo obilaska grada tada je ujedno bio i završen, pošto se utakmica ubržano približavala i morali smo da što pre dođemo do "O2 Arene" kako bismo ispratili šta se eto dešava u, na i oko nje, pri čemu je ovo drugo sigurno najmanje verovatno.

Šalu na stranu, impresionirali su nas neverovatni Poljaci, koji su napravili takvu feštu u metrou da su sve podigli na noge, pa čak i mirne Fince koji su samo oduševljeno posmatrali šta im se dešava pred očima. Kao da je neko hteo da zemlju sa Baltika potom nagradi trijumfom nad Češkom Republikom.

Video: Poljaci napravili ludilo u praškom metrou: Pesmama i galamom iznenadili i mirne Fince

Utakmica kao utakmica, sve ste i sami videli. Pobeda za početak je sjajna, ali ne treba da nas prevari. Međutim, malo je poznato da smo nakon nje "zaradili" i svojevrstan trofej.

Naime, dok smo čekali žutu liniju metroa koja bi nas odvela do stanice "Mustek" u centru grada, naleteli smo na grupu mladića iz Srbije koji inače žive i rade u jednoj fabrici u Češkoj. Svi naoštreni, svi srećni posle velikog trijumfa.

Sa dve krigle piva.

Da, dobro ste čuli. Sa dve krigle piva.

Prag, Evropsko prvenstvo u košarci 2022, Češka Republika Foto: Telegraf.rs

Bez problema su se ušetali u praški metro, a potom "poludeli" onog momenta kada su shvatili da se na platformi nalazi i Slobodan Šarenac, jedan od naših najpoznatijih košarkaških komentatora.

Usledile su molbe za fotografisanje, a onda smo zajedno sa njima utonuli u duboku priču kako su uopšte došli do krigli i poneli ih u voz na metrou.

- Mi smo ovo sami uzeli, zato što su nas "pokrali" na pivu. Nasuli nam ispod crte koje smo zamislili, tako da je ovo bio naš mali revanš - pričali su o svoja dva trofeja još uvek puna piva, nakon čega je jedan preporučio da ga preda dalje u vlasništvo nama, na naše veliko oduševljenje.

Eto pehara. Eto sreće. Da se ispuni želja sa Karlovog mosta. Da prvo mi večeras pobedimo te Čehe.

Video: Kada Jokić ne igra dobro, Srbija opet ima šest igrača koji dominiraju: Krejči o meču sa Orlovima

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    3. septembar 2022 | 12:41

    Normalno je da navijam za naše. Ali ajde da sačekamo kraj.

  • mirko

    3. septembar 2022 | 10:29

    Ovo nije prvi put da je na pocetku euforija i na kraju kad kos ili dva odlucuju sve prokockamo.Setite se samo kad je Djordjevic bio trener

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA