≫ 

Gde su stali na prošlom, tu su Slovenci nastavili na novom Evrobasketu: Dragić i Dončić srušili Litvaniju

Sjajan je bio i naturalizovani centar Majk Tobi

  • 4
Luka Dončić Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je Litvaniju rezultatom 92:85.

Već od samog početka utakmice videlo se koliko će to biti dobar meč. Igralo se u brzom ritmu, pogađalo se na obe strane, a posebno su bili raspoloženi Slovenci na početku meča.

Slovenci su bili u vođstvu tokom čitavog prvog poluvremena, ali ta prednost nijednom nije iznosila više od sedam razlike.

Litvanci su se polako vraćali rezultatski u meč, pa su potom oni preuzeli vođstvo u četvrtoj deonici.

Kada je delovalo da će Litvanija da prelomi meč, pri rezultatu 81:78 za baltičku selekciju, usledila je serija Slovenije od 10:0, čime je i definitivno otklonjena dilema oko pobednika.

Najefikasniji u selekciji Slovenije bio je Majk Tobi koji je ubacio 24 poena uz osam skokova i indeks korisnosti 27. Sjajan je bio Goran Dragić sa 19 poena, dok je Luka Dončić upisao dabl-dabl partiju od 14 poena i 10 asistencija, a imao je i šest skokova. Dvocifreni su bili još Jaka Blažič sa 14 i Vlatko Čančar sa 11 poena.

Na drugoj strani Mindaugas Kuzmisnkas je bio najefikasniji sa 19 poena, Marius Grigonis je ubacio 14, dok su NBA zvezde iz Litvanije odigrali nešto slabiji meč. Domantas Sabonis je ubacio 10 poena uz pet skokova, dok je Jonas Valančijunas postigao devet koševa uz 12 skokova.

Ranije je u okviru iste grupe Bosna i Hercegovina savladala Mađarsku sa 95:85, a prvo kolo grupe B zatvaraju Francuska i Nemačka. Utakmice Grupe B igraju se u nemačkom Kelnu.

Video: Deni Avdija progovorio srpski: Sin legende Crvene zvezde o Srbiji, Jokiću i Teodosiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija CH

    1. septembar 2022 | 20:11

    Zato mi bez stranaca do trona ! Zivela Srbija !!!

  • Besna glista

    1. septembar 2022 | 19:39

    Majk Tobi, Goran Dragić, Luka Dončić...sve sami čistokrvni Slovenci.😀

  • Ssss

    1. septembar 2022 | 22:27

    Sramotan kriterijum, Dragic prvi trebao da ima 5 faulova do poluvremena, toliko agresivno igraju u odbrani i samo pricaju sa sudijama, tu prednjaci Doncic, koji ce da izvuce faul ako mu se pertla odveze, a ne daj Boze da ga neko takne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA