SRBIJA JE ODRADILA SVOJE I RAZBILA BELGIJANCE: Sada na miru možemo da navijamo za Letoniju (FOTO)

 
 ≫ 
  • 19

Orlovi opravdali ulogu favorita, ali će im za prvo mesto biti potreban trijumf Letonaca protiv Turske

Košarkaška reprezentacija Srbije, bez velikih problema, savladala je selekciju Belgije u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva i tako odradila svoj posao u borbi za prvo mesto - 74:54 (18:13, 24:12, 14:11, 18:18).

Sada je potrebno još samo da Letonija bude bolja od Turske (19.45) kako bi Orlovi u 1/8 finala dobili lakšeg protivnika, samim tim i u 1/4 finalu i 1/2 finalu.

U slučaju da Srbija bude prva, u osmini finala ćemo igrati protiv Mađarske, u potencijalnom četvrtfinalu protiv boljeg iz meča Finska - Italija, u polufinalu eventualno protiv Hrvatske ili Litvanije.

Ukoliko budemo drugi, u osmini finala ćemo igrati protiv Crne Gore, a zatim najverovatnije idemo na Sloveniju, pa Španiju.

Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Srbija je pitanje pobednika rešila već u drugoj deonici kada smo sa 20:19 otišli na 40:19. Belgijanci skoro sedam minuta nisu postigli koš, kao i prvih pet u trećoj četvrtini.

Orlovi su u prvih 20 minuta i te kako koristili Marjanovića koji je zabeležio 11 poena i četiri skoka. Popularni Bobi je na kraju i bio najefikasniji u redovima našeg tima sa 22 poena i sedam skokova . Bila je to njegova najbolja partija na prvenstvu.

Pratili su ga Bogdanović sa 15 poena i devet asistencija i Mačvan sa 10 ubačenih poena. Lučić je dodao 8, Kuzmić 7, Gudurić 6, Štimac 5, Micić samo jedan poen, ali i devet skokova.

U redovima Belgije Lekomte sa 12 i Ervel sa 10 ubačenih poena.

Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Uvodna dva minuta protekla su u greškama oba tima, da bi Seron iskoristio kontranapad i položio loptu u koš. Već u narednom napadu Orlovi su postigli prve poene preko Kuzmića. Najpre je pogodio jedno bacanje, a zatim posle ofanzivnog skoka ubacio i za dva.

Kuzmić je potom i zakucao za 5:4, da bi Lučić na polovini prve deonice pogodio prvu trojku za naš tim (8:7). Sa četiri vezana poena Mačvana, Srbija je na minut do kraja prve deonice otišla na +5 (16:11). To je ujedno bila i najveća prednost Orlova u uvodnoj četvrtini koja je već u narednom napadu porasla na 18:11.

Lekompte je, s druge strane, uspeo da pogodio iz dvokoraka, i to uz zvuk sirene za konačnih 18:13 posle prvih 10 minuta.

Druga deonica je počela sjajnom odbranom Orlova, kao i poenima Bobana Marjanovića na drugoj strani (20:13). Ipak, Van Rosom je ubacio prvu trojku za Belgijance koji su smanjili na 20:16. Negde u 13. minutu i Lekompte je pogodio za tri (20:19) i tako naterao Đorđevića da zatraži tajm-aut.

Foto: fiba.basketball

Posle minut odmora, usledila je serija 6-0 našeg tima. Marjanović, Mačvan i Bogdanović su pogađali za 26:19. Serija se nastavila i posle promašaja Žilea za tri poena. Marjanović je napravio sjajan blok Bogdanu koji je položio loptu u koš za 28:19.

Dobra odbrana je donela još bolji napad koji je Mačvan realizovao za 30:19 i tako naveo selektora Belgije da zatraži tajm-aut. Nije mu to pomoglo, jer je Srbija preko Marjanovića, Lučića i Bogdanovića otišla na +21 (40:19).

Serija 20:0 prekinuta je trojkom Ervela na ulasku u 20. minut (40:22), a u narednom napadu i Van Rosom je bio precizan za tri poena (42:25). To je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Pet poena ubacila je Srbija u uvodnih četiri minuta treće deonice, dok je odbrana bila na visokom nivou. Jedini ''kiks'' bila su dva nepotrebna faula Kuzmića prilikom iskakanja.

Foto: fiba.basketball

Belgijancima je trebalo skoro šest minuta da upišu prve poene u 3. četvrtini preko Tumbe sa linije penala. Zatim se igralo koš za koš i naš tim je posle 30 minuta vodio 56:36.

Gudurić i Salumu su otvorili poslednju četvrtinu svojim poenima (56:36). U toj ''run and gun'' igri, Belgijanci su uspeli da spuste razliku ispod 20 razlike i u 34. minutu je bilo 60:43 za Orlove. Trgla se Srbija ponovo i vrlo brzo je bilo 65:43 na semaforu, nakon što je Marjanović pogodio 2+1.

Do kraja su oba tima igrala opuštenije, a meč je završen dalekometnom trojkom Bogdana Bogdanovića.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Jovanović nezadovoljan posle derbija: Čiji je interes da se Partizan dovede u ovo stanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    7. septembar 2017 | 17:56

    Da li si se ikada bavio sportom na elitnom nivou? Ako jesi , znas koliko treninga i sati vezbanja treba da se dodje na prvenstvo, a tamo te cekaju po 12 momaka koji su najbolji u basketu u svojoj zemlji! I svako od njih se trudi da pruzi ono sto najbolje zna! Lako uzeti medalju? Ne bih rekao!

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    7. septembar 2017 | 15:52

    Много би боље била хрватска из више разлога. Јер су нам старе муштерије, што имају велики комплекс, што су их Срби научили том спорту, а ученик ретко кад превазиђе учитеља, што су једине и клупске успехе имали кад су их тренирали Срби...они најбоље знају зашто то могу само Срби...наравно ако се пласирају...

  • Belasica

    7. septembar 2017 | 16:53

    Samo letite visoko orlovi moji, idemo na pobedu!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA