BOGDAN MOŽE SVE: Orlovi pregazili Britance, spremni smo za prvo mesto! (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 38

U idealno vreme smo dobili priliku da igramo protiv Ostrvljana, Bogdan dominirao sa 18 poena, sedam skokova i sedam asistencija

Pobeda nad Turskom vratila je košarkašima Srbije samopouzdanje, pobedili su Veliku Britaniju sa 82:68 pred poslednje kolo grupe D na Eurobasketu, u kom ćemo dobiti odgovor o konačnom plasmanu pred nokaut fazu.

Računica je jasna, ukoliko dođe do trougla sa Letonijom i Rusijom, dalje idemo kao prvi, a u poslednjem kolu se sastajemo sa Belgijancima u četvrtak od 16.15. Letonci idu na Turke, Rusi na Britance, a sve kalkulacije možete pogledati ovde.

Počeo je meč u laganom ritmu, očekivano jer nismo imali mnogo vremena za odmor posle pobede nad Turcima u večernjem terminu. Ponovio se početni scenario iz tog duela, Jović je bio taj koji je otvorio sa pet vezanih poena utakmicu, a zatim je dobio trojkašku podršku Bogdanovića za 16:11 i prvi tajm-aut Britanaca.

Foto: fiba.basketball

Kasnije su dobre epizode Mačvan sa dve trojke i Micić sa jednom, pa smo na odmor pre druge deonice otišli sa 25:24, što su Britanci istim oružjem istopili. Boban Marjanović je zatim napravio rivalu probleme u reketu, na listi strelaca se našao i Gudurić, a mali prilazak i prazan hod prekinuo je Bogdan Bogdanović. Ipak, propuštena je prilika da na poluvreme odemo sa većom razlikom od +9.

Foto: fiba.basketball

To je nadoknađeno blickrigom na startu nastavka, razgoropadio se Jović, pogodio je trojku i zakucao iz kontre nakon ukradene lopte, pa je pala trojka Bogdana za +19.

Kasnije se sve svodilo na pitanje koliko će naši reprezentativci uložiti u efikasniju pobedu, Bogdanović je imao još jednu maestralnu epizodu sa asistencijom i kucanjem za veću razliku, igrali smo pametno i na bezbednoj distanci od 15 poena.

Svaku dilemu je otklonio Bogdan, koji je u završnici ugasio svaku nadu Britanaca da mogu osetnije da ublaže poraz. 

V. BRITANIJA - SRBIJA 68:82

V. Britanija: Dang-Akodo, Džonson 13, Mokford, Lorens, Okerefor 17, Klark 8, Mari 8, Boateng, Nelson 11, Ahara 5, Olaseni 6, Džozefs

Srbija: Mačvan 10, Bogdanović 18, Lučić 2, Milosavljević, Birčević 5, Štimac 11, Lazić 2, Micić 8, Gudurić 5, Jović 11, Kuzmić 6, Marjanović 4

Četvrto kolo, grupa D

Rusija - Letonija 69:84

Velika Britanija - Srbija 68:82

20.00 Turska - Belgija

Tabela: Srbija 3-1, Letonija 3-1, Rusija 3-1, Turska 1-2, Belgija 1-2, Velika Britanija 0-4

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Video: Aleksandar Jovanović nezadovoljan posle derbija: Čiji je interes da se Partizan dovede u ovo stanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacika

    5. septembar 2017 | 16:11

    Idemo momci. .samo jako. . .i hrabro.

  • Бамбус

    5. septembar 2017 | 19:08

    Идемо само храбро момци!поз од Срба из Пг!

  • Tanče

    5. septembar 2017 | 18:50

    Bravo orlovi! Ja verujem u vas, samo nastavite tako da gazite sve redom do kraja. SRECNO!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA