Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je Piksi ovim rečima o Kejnu i Morati isprozivao Tadića? "Kod njih nema sujete i prevelikog ega"

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Između redova je poslata jasna poruka kapitenu Orlova

  • 22
Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press/Marko Metlaš

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je prisutan na finalu Evropskog prvenstva između Španije i Engleske, a tom prilikom fotografisao se i pričao sa nekoliko velikana među trenerima.

Videli smo fotografije sa Fabiom Kapelom, Jirgenom Klopom, Arsenom Vengerom, a na sajtu FSS istaknuto je da je pričao i sa Rafom Benitezom i Dejvidom Mojesom, te da su mu svi oni rekli da "igra Srbije nije bila tako loša".

Takođe je između redova najavio ono što smo i već objavili, da planira potpuni remont reprezentacije i podmlađivanje ekipe, a sve to deluje i kao priprema terena za tiho sklanjanje Dušana Tadića iz ekipe, kapitena koji je na Evropskom prvenstvu digao glas protiv taktike selektora.

Navodno su i Klop, Venger, Kapelo... podržali Piksija da podmladi tim, a interesantno je i kako je on između redova isprozivao kapitena Orlova dok je pričao o Hariju Kejnu i Alvaru Morati.

- Meni je još jedan detalj sa sinoćne utakmice ostavio jak utisak, a to je izlazak iz igre Kejna i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedan gest, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo da učimo. Nema sujete i prevelikog ega, svi su su službi kolektiva i pobeda je svima zajednički cilj - rekao je Piksi.

Svako ko je pratio utakmice Orlova i dešavanja u Nemačkoj, ovde će jasno da vidi da su ove reči indirektno upućene Tadiću, koji je javno kritikovao selektora što nije igrao u prvoj postavi u prvoj utakmici protiv Engleske.

- Teško, iskreno teško, mislim pričao sam sa selektorom, imamo komunikaciju, ali sam teško prihvatio jer se igra protiv Engleske,lider sam, kapiten, mislim da sam najbolji igrač ovog tima. Naravno da mislim da je trebalo da počnem, ali poštujem odluku selektora, mislim da sam mogao više da uradim za 90 mkinuta. Ako on kaže, da igram 30 minuta, onda ću da igram 30. Ali dobro, idemo dalje, nije bitan pojedinac, nije to bitno, bitno je da idemo dalje, to je najbitnije, to je jedino pravo merilo. Imamo veliko zajedništvo i učinićemo sve za to - rekao je Tadić posle meča sa Engleskom, a na to je reagovao i Piksi ubrzo kada je upitan o tome na konferenciji i bio je prilično iznenađen.

- Uuuu to nije dobro ako je to rekao, to je bila moja odluka iz taktičkih razloga, želeo sam ga sa svežim nogama u drugih 45 minuta, radi se o taktici, ništa drugo - istakao je Piksi.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    15. jul 2024 | 14:16

    Kad vidim članak o famoznom Piksiju, preskačem ga. Dok je on selektor neću da čujem za srpski fudbal.

  • Voja

    15. jul 2024 | 14:34

    Piksi je uvreda za svakog iole pismenog čoveka. Nije primetio da su navedeni bili kapiteni koji us počeli utakmicu?

  • rikimil

    15. jul 2024 | 14:15

    Oni su starteri, a trener ih izvlači posle odgovarajućeg rezultata, a ti prepametni Piksi, Tadića ubacaš pri kraju utakmice kada imaš nepovoljan rezultat. Pokušavaš da se izvučeš iz, da ne kažem šta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA