Lamin Jamal oborio rekord velikog Pelea: Teško da će ih iko sustići u ovome!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Nestvaran podatak

Fudbalska reprezentacija Španije je došla do finala Evropskog prvenstva, gde će joj rival biti selekcija Engleske,a ovaj meč će ostati upamćen i po još jednoj stvari, a to je činjenica da je Lamin Jamal iz Barselone oborio rekord velikog Pelea.

Jamal je pravo otkrovenje ovog šampionata, dete koje je tek napunilo 17 godina je jednostavno zadivilo čitav fudbalski svet, a sada je postavio i jedan rekord koji teško da će iko oboriti.

Iako je do meča ostalo još vremena, objavljeni su sastavi obe ekipe, a Lamin Jamal se pronašao u startnoj postavi, što je bio slučaj i tokom čitavog šampionata.

Samim tim, Jamal je postao i najmlađi fudbaler koji će zaigrati u finalu nekog velikog takmičenja, pošto ima 17 godina i samo jedan dan. Pre njega je rekord držao legendarni Pele, koji je u finalu Svetskog prvenstva 1958. godine igrao sa 17 godina i 249 dana.

Bez sumnje, teško da će iko uspeti da dođe do obranja ovog rekorda.

(Telegraf.rs)

Video: Šurbatović: Ne verujem da Stojković može da preokrene stvari, odlazim sa funkcije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даросава

    14. jul 2024 | 22:38

    Можеш оборити неке глупости али бре бити Краљ фудбала као што је Пеле неће моћи па да игра до 66. године. Да га бију као Пелеа у Шведској када је имао 17. година већ би био инвалид. Некада су фудбал играли гладијатори и нису плакали,а данас......? Па више се повреде балетани од ових маза.

  • nikad ne reci nikad

    14. jul 2024 | 21:07

    prošlo je 66 godina od pelea do jamala možda prođe manje možda više ... jednog dana pojaviće se mlađi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA