Sve o finalu Eura i meču Španija - Engleska: Gde gledati meč, ko ima veće šanse i šta kaže istorijat

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Došlo je vreme za kraj!

Tačno mesec dana nakon početka najveće smotre evropskog fudbala za reprezentacije, vreme je za presudu. Dve ekipe ostale su na samom kraju i u nedelju uveče saznaćemo hoće li Španija četvrti ili Engleska prvi put biti najbolji na Starom kontinentu.

Gde se meč igra i gde ga možete pogledati?

Susret Španije ili Engleske na programu je od 21:00 na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Zdanje koje će okupiti preko 70.000 ljudi biće samo delić pozornice, a u Srbiji okršaj možete ispratiti na RTS 1 i TV Arena sport Premium 1.

Ko sudi?

Glavni sudija na meču biće Fransoa Leteksje iz Freancuske, a pomagaće mu zemljaci Siril Munjije i Mehdi Rahmuni. Četvrti sudija je Poljak Šimon Marčinjak, dok u VAR sobi sedi Žerom Brisar iz Francuske.

Kako su ekipe došle do finala

Španci su prema opštem mišljenju pokazali najviše od svih nacionalnih i jedini su na turniru upisali sve pobede, a samo jednom je ona usledila posle produžetaka.

Grupnu fazu "furija" je okončala na prvom mestu sa tri pobede, pošto su redom padali Hrvati sa 3:0, kao i Italijani i Albacni minimalnim rezultatom. U osmini finala usledio je preorket protiv Gruzije 4:1, kao i slavlja nad Nemačkom i Francuskom sa po 2:1, s tim što ih je domaćin turnira naterao na produžetke.

Engleska je sa daleko više peripetija došla do drugog finala zaredom, pa su na prvom mestu svoje grupe imali pet bodova, posle minimalnih slavlja nad Srbijom, kao i remija sa Danskom 1:1 i Slovenijom 0:0.

Produžeci protiv Slovačke (2:1), penali sa Švajcarskom nakon 1:1, ali i slavlje nad Holandijom 2:1 ipak su im trasirali put, doduše daleko manje ubedljiv i lakši do finala.

Ko propušta meč?

Skoro sve najveće zvezde biće na terenu, ali će Španija biti oslabljena neigranjem Pedrija i Ajozea Pereza.

Kakav je odnos u međusobnim mečevima?

Ukupno 27 mečeva odigrale su dve selekcije jedne protiv druge, uz trinaest pobeda Engleske, deset Španije i četiri nerešena rezultata.

Poslednji put dva tima igrala su 2018. u Ligi nacija uz po jednu pobedu obe reprezentacije.

Šta kažu kladionice?

Blagi favorit prema bukmejkerima je Španija sa kvotom 1.73, dok se pobeda Engleske vrednuje kvotom 2.30.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte novi haos navijača Engleske u pabovima u Londonu kada su videli gol Belingema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA