≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li će srpska "kapitenska kletva" preći sa Baneta Ivanovića na Dušana Tadića?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Utisak je da je ostankom Dragana Stojkovića i najavom o podmlađivanju reprezentacije pripremljen teren za tiho sklanjanje aktuelnog kapitena Orlova iz tima

  • 25
Dušan Tadić, Branislav Ivanović Foto: MN Press/Marko Metlas

Dragan Stojković Piksi je ostao na kormilu reprezentacije Srbije, pa je tako došlo do velikog preokreta, jer je legendarni fudbaler bio već viđen kao bivši, posebno zbog ogromnog nezadovoljstva navijača posle Evropskog prvenstva, ali i pobune nekih igrača, a na kraju i ljutnjom koju je javno u nekoliko navrata izneo i predsednik Aleksandar Vučić.

Ipak, Piksi je na kraju uspeo da "preživi" i ostane na klupi, a glavna odluka biće mu da podmladi tim.

Piksi je spreman da "žrtvuje" Ligu nacija i da tu šansu da mlađim snagama, koje smatra nosiocima nove generacije.

Liga nacija i teške utakmice protiv Španije, Švajcarske i Danske očigledno su "bačene u vodu" zarad višeg cilja, pripremanja nove ekipe za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Očigledno je ovo već pripremanje terena za sklanjanje Dušana Tadića, koji je tokom Evropskog prvenstva digao glas protiv selektora i javno mu se usprotivio zbog taktike i toga što ga nije ubacio u startnu postavu za meč protiv Engleske na startu turnira.

Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press/Marko Metlaš

Piksi se iznenadio kada je na konferenciji saznao šta je Tadić izgovorio i nekoliko puta rekao: "To nije dobro ako je to rekao".

Ipak, situacija je ubrzo izglađena, ali je ostalo u vazduhu opipljivo da nešto tu nije kako treba na relaciji selektor - kapiten.

Moglo se videti i po emotivnom izlaganju Tadića nakon ispadanja, da je na ivici da svašta kaže, ali se suzdržao.

Utisak je da će ova najava o podmlađivanju ekipe najviše da utiče na kapitena Srbije, jer on je i najstariji sa 35 godina.

Istina, Srbija ima Tadićevog naslednika u vidu Lazara Samardžića, ali nakon svega što je Tadić učinio za Srbiju u više od 15 godina, ukoliko bi na ovakav način bio sklonjen, to bi baš ličilo na Srbiju i to kako se FSS odnosi prema svojim legendarnim kapitenima.

Ta situacija mogla bi najbolje da podseti na Branislava Ivanovića, dugogodišnjeg kapitena koji je na sramotan način oteran iz reprezentacije.

Mladen Krstajić, Branislav Ivanović Foto: MN Press

Najpre mu je sramno oduzeta kapitenska traka pred Mundijal u Rusiji od strane tadašnjeg selektora Mladena Krstajića, onda je sklanjan i iz postave, a na kraju je je tiho nestao iz tima, kao da ga nikada nije ni bilo, a ne da je u pitanju jedan od najvećih fudbalera koje smo imali, šampion Evrope, Premijer lige, dugogodišnja uzdanica Čelsija.

Tadić je nedavno, u pripremnim utakmicama za Euro pretekao upravo Ivanovića po broju nastupa.

Da li će poput njega doživeti istu sudbinu da se na skoro preslikan način skloni iz tima posle velikog takmičenja, ostaje nam da vidimo ubrzo, nakon što selektor objavi prvi spisak za Ligu nacija.

"Kapitenska kletva" je izgleda posle Ivanovića bačena i na Tadića...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm....

    11. jul 2024 | 21:36

    Što bi Nole rekao Guuuuuuuuuuuud Najt Srpskom fudbalu.

  • orao

    11. jul 2024 | 21:02

    sto se tice piksija . nažalost nula od trenera . a sto se tadica tice . ono sto izjavio da je najbolji katastrofa . bar da je tačno al nije .

  • Mrcke

    11. jul 2024 | 21:07

    Na stranu sramota sto je onaj tantuz i dalje selektor, ali realno Tadic njje vise igrac za velike domete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA