Saznajemo: Piksi nakon ostanka donosi šokantnu odluku koja će promeniti reprezentaciju iz korena

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.

Jedna stvar više neće biti ista

I pored najava o odlasku Dragana Stojkovića Piksija sa mesta selektora reprezentacije Srbije, došlo je do velikog preokreta i on će ostati i u narednom ciklusu na klupi Orlova. Odluka će samo biti potvrđena na sednici Izvršnog odbora FSS u petak.Rezultati nacionalnog tima nisu bili sjajni tokom poslednje dve godine, postignut je uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, ali je tamo ostavljen bled utisak. I pored toga, Piksi ima ugovor i on će biti ispoštovan i biće mu pružena šansa da promeni stvari koje nisu bile na mestu.

I pored toga što Piksi ostaje, promene će uslediti na drugim funkcijama u Fudbalskom savezu Srbije i u vrhu će se pojaviti neka nova imena, a sa izmenama će se otpočeti već u petak.

Glavna odluka i posledica ostanka Dragana Stojkovića biće potpuno odrešene ruke u vezi sa promenama u timu i postoji ideja da dođe do velike rekonstrukcije sastava. To znači da u Ligi nacija nećemo gledati neka imena na koja smo navikli godinama unazad u nacionalnom timu.

Ekipa bi trebalo da bude podmlađena i rezultatski imperativ neće postojati u okršajima sa Španijom, Danskom i Švajcarskom, već će ovaj ciklus biti iskorišćen kako bi se tim pripremio za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje tek slede.

Novi pravac nacionalnog tima biće primetan već na prvom narednom spisku Srbije, a šta će nam to konkretno doneti ostaje nam da vidimo u vremenu koje nam predstoji.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA