"Jasno je da je ovo moj najveći uspeh": Sautgejt sija posle prolaska Engleske u finale Eura

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Votkins je junak

Uzbudljiv duel odigran je sinoć u okviru polufinala Evropskog prvenstva, a prolazak u narednu fazu obezbedili su Englezi i to pobedom posle preokrata nad Holanđanima 2:1.

Zlatna rezrva Oli Votkins donela je "lavovima" drugo uzastopno finale na Euru i to golom u prvom minutu sudijske nadoknade. Fudbaler Aston Vile je tako konačno došao do ozražaja pored Harija Kejna, koji je u prvom poluvremenu pogodio sa penala.

Selektor Engleske Geret Sautgejt istakao je da je ovo njegov najveći uspeh.

- Jasno je da je ovo moje najveće dostignuće, najbolji momenat od kada sam selektor. Naročito zato što smo igrali dobro. Morali smo stalno da se prilagođavamo, Holandija je pravila mnogo taktičkih promena, pa smo morali i mi, naročito u odbrani. Mislim da smo im pravili velike probleme tokom celog meča, a kraj je bio poseban. To je primer kako bi trebalo da se žrtvuje za zajednički uspeh.

U prvi plan je istakao dva imena.

- Najbitnije je to što su svi igrači spremni da u bilo kom momentu uđu na teren i pruže specifičan doprinos. Votkins i Palmer su nam pružili dodatnu i drugačiju energiju.

Ističe i da su oni zbog ovoga došli u Nemačku.

- Znali smo da Holandija ima kvalitetan tim, a u svakog trenutku mogu da vas kazne, kao što su učinili. Međutim, bilo je dosta vremena do kraja. Zbog finala smo došli ovde, pripremali smo se za to dve godine. Imaćemo dan manje da se odmorimo od ekipe koja je do sada bila najbolja na turniru - zaključio je Sautgejt.

(Telegraf.rs)

Video: Šurbatović: Ne verujem da Stojković može da preokrene stvari, odlazim sa funkcije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA