Fascinantna priča: Mesi je pre 17 godina u naručju držao bebu, koja je sada jedan od najboljih fudbalera sveta

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Život piše romane

Pred nama je prvi polufinalni meč Evropskog prvenstva u kojem će Španija igrati protiv Francuske, a pre meča u javnosti je isplivala priča o jednom od heroja španske reprezentacije i fudbaleru Barse - Laminu Jamalu.

Priča je neverovatna, da pomislite da li je moguće da se talenat prenese dodirom!

Naime, Lionel Mesi je 2007. godine, kao jedan od najvećih talenata sveta, ali tada i dalje mladi 19-godišnji fudbaler Barselone pozvan da bude deo humanitarnog kalendara, za pomoć Unicefu, uz podršku lokalnih novina, katalonskog Sporta.

Mesi, danas po mnogima najveći fudbaler svih vremena, tada je kao tinejdžer u rukama držao tamnoputu bebu, za koju se ispostavilo da je - ni manje, ni više - Lamin Jamal! Sada možda i najveći talenat na svetu i reprezentativac Španije i igrač Barselone, koji sa 17 godina dominira na Evropskom prvenstvu.

Fotografiju je zabeležio Đoan Monfort, fotograf frilenser, koji nije ni slutio da će 17 godina kasnije njegova fotografija postati viralna da će o njoj pričati ceo svet.

Ovo je fotografija koja kao da predviđa budućnost dve legende u nastajanju. Mesi je tada bio najveći talenat, a postao možda i najveći ikada, a u rukama očigledno drži momka koji po svim kategorijama pokazuje da može da bude njegov pravi i dostojan naslednik, koji će u Barsi dobiti broj 10 čim se oslobodi, koji je u više od 15 godina proslavio upravo Mesi.

- Napravili smo kalendar da pomognemo Unicefu. Unicaf je napravio lutriju u naselju Roka Fonda u Mataru, gde je živela Laminova porodica. Prijavili su se za nagradnu igru kako bi se slikali na Kamp Nou sa igračem barse i osvojili su na lutriji.

Kako je otkrio fotograf, posao nije bio previše lak, jer Mesi nije bio siguran kako da komunicira sa bebom, koja je bila u plastičnoj kadi za snimanje.

- Mesi je prilično introvertan momak, stidljiv je. Izlazio je iz svlačionice i odjednom se našao u drugoj svlačionici sa plastičnom kadom punom vode i bebom u njoj. Bilo je komplikovano. U početku nije ni znao kako da ga drži. 

Fotograf nije ni imao pojma da je napravio antologijsku fotografiju, sve dok mu prijatelj nije poslao poruku da je počela da se pojavljuje na internetu On ima dugu karijeru sportskog fotografa, od 1991. godine, a prevashodno je pratio Barselonu širom sveta.

Euro 2024 Španija - Nemačka Lamin Jamal; Foto: Tanjug/AP

Lamin Jamal ima priliku da napravi novi pomak ka Mesiju i približi se čoveku koji ga je "nunao" pre 17 godina, ukoliko sa Španijom od 21.00 eliminiše Francusku.

(Telegraf.rs)

Video: Novinarka koja je rasplakala Mesija, za Telegraf: Mi imamo dva Boga, Mesija i Maradonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA