Da je Rafa igrao fudbal... O šest golova Nadala u mreži legendarnog golmana i danas se priča...

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Španski teniser odlično se snalazi i kada nema reket u ruci...

Rafael Nadal jedan je od najboljih tenisera koji su ikada uzeli reket u ruke, ali mnogi navijači takođe pamte njegove izvanredne fudbalske veštine. Tokom ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, fanovi su se podsetili na čuveni meč u kojem je Nadal postigao čak šest golova protiv legendarnog golmana Ikera Kasiljasa.

Naime, u jednom dobrotvornom meču 2008. godine, Nadal je demonstrirao svoju izvanrednu spretnost na terenu, ostavljajući Kasiljasa i mnoge druge španske sportske legende u čudu svojom tehnikom i atletskim sposobnostima.

Meč je organizovao Crveni krst, a na terenu su se našle ekipe "Prijatelji Rafe" i "Prijatelji Ikera", sa mnogim španskim sportskim veličinama poput vozača Formule 1 Fernanda Alonsa i golfera Sergija Garsije. Međutim, niko nije privukao pažnju kao Nadal, koji je pokazao da profesionalni fudbaleri izgledaju amaterski pored njegovih neverovatnih tehnika i atletske sposobnosti.

Iker Kasiljas, trostruki osvajač Lige šampiona i kapiten svetskih šampiona, nije mogao da veruje svojim očima dok je Nadal postizao gol za golom. Meč je bio spektakl, ne samo zbog fudbalskih veština, već i zbog humanitarnog cilja iza događaja, što je dodatno doprinelo ovom nezaboravnom sportskom trenutku.

Pogledajte kako je sve izgledalo na licu mesta:

(Telegraf.rs)

Video: Milošević srećan posle prve pobede: Možemo još bolje, to je proces

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pukla mala ko lubenica

    9. jul 2024 | 02:12

    Strasno...bolje barata loptom nego 95% nasih fudbalera danas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA