Kao dete ostao bez roditelja, živeo na ulici i borio za goli život: Tužna priča jednog od junaka Eura

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Uspeo je da izađe na pravi put

Nakon svoje prve utakmice na Evropskom prvenstvu u fudbalu Rumunija je prikupila simaptije svih neutralnih ljubitelja fudbala. Slavlje protiv Ukrajine od 3:0, kasnije i prvo mesto u grupi bili su dovoljni da san ove selekcije živi.

U osmini finala ih je ipak lagano zaustavila Holandija i tu jednostavno nisu imali nikakve šanse. Ekipi nije uspeo da pomogne čak ni Florin Nica, čuvar mreže koji već ima 37 godina, ali je tek u poslednje vreme prva opcija nacionalnog tima.

Prošle godine golman Gazijantepa je tokom karijere promenio nekoliko ekipa, nastupao za Konkordiju, FCSB, Spartu iz Praga i Pardubice, a njegov put je takav da bi svi oko njega mogli da se ugledaju na taj nivo posvećenosti.

Dečak koji je počeo da trenira u Steaui sa sedam godina, ali iz jako ranog detinjstva ne vuče najlepše uspomene. Naprotiv, pošto je jako rano ostao bez oba roditelja.

Otac mu je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima dok je on još bio beba, a nekoliko godina kasnije ostao je i bez majke. U to vreme konstantno se selio, čak jedno vreme živeo i na ulici.

- Dešavalo se da nekada ne osetim prste na nogama, koliko mi je bilo hladno. Patike koje sam nosio bile su šuplje, tako da sam stavljao kese na njih. Ali, to mi nije smetalo da treniram fudbal. Nisam imao izbora, trenirao sam više od ostalih, samo da bih otišao iz bijede u kojoj sam bio, da bih ostvario svoj san - pričao je Nica.

Florin je završio u domu za nezbrinutu decu, gde ga je pronašla izvesna Pansela Manea, koja ga je potom izvela na pravi put. On je krenuo da se bavi fudbalom i sam je isticao da je uvek radio napornije od drugih. Tako je jednom od trenera čuo da će verovatno samo jedan ili dvojica uspeti da se progura dalje iz čitavog tima, što ga je dodatno motivisalo.

On je isticao i da nikada nije gubio veru u Boga.

- Sa verom u Boga, sve je moguće! Nikada ne mogu da se naljutim na Boga. Zahvalan sam mu na svemu što mi je dao i na svemu što sada imam, jer sam siguran da je sve to zbog njega. Nikada me nije napustio. Čak i kada nisam verovao i kada sam osjećao da gubim bitku sa ovim surovim svijetom. Bog me je izvukao iz ružnog nereda u kojem sam bio.

Nica je danas srećno oženjen i ima dvoje dece sa suprugom Laurom.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte novi haos navijača Engleske u pabovima u Londonu kada su videli gol Belingema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA