Euro 2024 Portugal - Francuska Foto: Tanjug/AP

Tužan kraj za Ronalda! Žoao Feliks tragičar! Francuzi sa penala srušili "san" Portugalaca za polufinale Eura

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
  • 0

Fudbaleri Francuske novi su polufinalisti Evrospkog prvenstva u fudbalu pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Portugalce! Tragičar meča je Žoao Feliks koji je tokom penal serije pogodio stativu!

Kakav meč u Hamburgu! Bilo je šansi, bilo je drame, bilo je neizivesnosti, ali su mreže mirovale tokom 90 minuta meča, a onda i posle dva produžetka! Francuzi su nastavili niz bez postignutog gola iz igre, a isto važi i za Portugalce koji se, po realizaciji, nisu proslavili. Tako, Ronado i drugovi su i na trećem meču u nizu ostali bez postignutog gola pošto su protiv Gruzije i Slovenije, i sada Francuske, prikazali igru u kojoj nije bilo golova.

Tako, penali su ti koji su morali da odluče pitanje pobednika, a na kraju, bolje se snašla ekipa Francuske!

Euro 2024 Portugal - Francuska penali Foto: Tanjug/AP

Od starta meča Francuska je bila ta koja je imala početnu inicijativu. Ipak, vrlo brzo, Portugal se oslobodio naleta Trikolora i do sredine prvog poluvremena "opsedao" je gol rivala. Ipak, ni Bruno Fernandes, koji je izvodio korner za kornerom, niti nevdiljivi Kristijano Ronaldo, nisu uspevali do pronađu način da zatresu mrežu golmana Manjana.

Sa druge strane, Embape i drugovi su igrali strpljivo i vrebali šansu da iz kontranapada dođu do vođstva. Tako, Francuska je izdržala nalet, a onda su se uloge potpuno zamenile. Do kraja prvog dela meča, igralo se uglavnom na polovini Portugalaca, ali gola nije bilo do kraja.

U nastavku, vrlo brzo se rasplamsala borba na obe strane. Prvo su Portugalci u dva navrata imali odlične prilike za vođstvo, ali je Manjan zasutavio udarce Bruna Fernandeša i Vitinje. Potom, u 65. minutu, posle nekoliko vezanih šansi za Portugal, otvorio se kontranapad na drugoj strani. Kolo Muani je izašao sam ispred golmana Košte, a Ruben Dijaz je uspeo da ga stigne i izblokira njegov udarac.

Euro 2024 Portugal - Francuska Ruben Dijaz Foto: Tanjug/AP

Baš posle dobrih šansi Portugala, odgovor Trikolora je bio žestok, a, kao i tokom većeg dela meča, zamenile su se uloge pa se narednih desetak minuta Portugal branio, i to vrlo uspešno. U međuvremenu, i Dembele je odlično šutirao, a lopta je okrznula stativu i završila u gol autu.

Potom do isteka 90. minuta igralo se mnogo mirnije, a oba tima nisu previše rizikovala. Tako, usledilo je dodatnih 30 minuta produžetka.

U ovaj period Trikolori su ušli bez Kilijana Embapea. Kapiten Francuske je dobio nezgodan udarac tokom meča u lice, pa je zbog predostrožnosti, i povrede nosa, selektor Didije Dešan odlučio da ga zameni.

Na drugoj strani, u igri je ostao Kristijano Ronaldo, a posle odličnog prodora Konseisaa, lopta je došla do njega na petercu, ali je Portugalac šutirao preko gola. Do kraja, najbolju priliku imao je Nunjo Mendeš koji je u 120. minutu ostao sam na nekih petnaestak metara od gola, ali je šutirao pravo u golmana Manjana.

Potom, usledili su penali.

Posle tri serije, svi francuski igrači su bili precizzni, a posle Ronalda i Bernarda Silve, Žoao Feliks pogađa stativu! Potom, svi ostali su bili precizni , pa je meč završen pobedom Francuske.

Da podsetimo, Francuska će u polufinalu igrati protiv Španije.

Činjenice

  • Meč Portugal - Francuska počinje od 21 sat
  • Duel se igra na Folkspark Stadionu u Hamburgu
  • Sudija ovog meča je Majkl Oliver iz Engleske
  • Francuska je u ovaj meč ušla posle pobede nad Belgijom
  • Portugalci su eliminisali Sloveniju posle boljeg izvođenja penala
Najnovije
20:03

Portugal - Francuska 0:0

23:42

Barkola, a onda Nunjo Mendez precizni, sada je 4:3

23:39

Žoao Feliks tragičar! Portugalac je promašio penal!

23:39

Kunde! kakav penal Francuza! Poslao je loptu u rašlje za 3:2

23:38

I Bernardo Silva je precizan! Sada je 2:2!

23:37

Fofana! Francuz šutira po sredini i donosi 2:1 svom timu

23:36

Ronaldo pogađa! Nerešeno je 1:1!

23:35

Dembele je precizan! Francuska vodi 1:0

23:29

120. minut - Kraj! Penali odlučuju!

Nema golova posle 120 minuta fudbala u Hamburgu. Penali će odlučiti ko će u polufinale.

23:26

116. minut - Ronaldu ne ide

Posle kornera za Portugal, lopta je krenula ka Ronaldu, koji je u padu povukao jednog igrača Francuske, a sudija Majkl Oliver svira faul.

Euro 2024 Portugal - Francuska Foto: Tanjug/AP
23:22

112. minut - Mreže miruju

nema golova na meču Portugala i Francuske, a nema ni izglednih šansi. Oba tima deluju dosta oprezno.

23:19

109. minut - Ronaldo!

Konačno je Kristijan Ronaldo došao do lopte i stuštio se ka golu, ali je sudija pokazao na ofsajd.

23:09

105. minut - Kraj prvog produžetka!

Rovovska borba se vodi u Hamburgu! Nema golova ni posle prvog produžetka!

23:07

101. minut - Nova šansa za Portugal!

Iznenada je Rafael Leao doašo u situaciju da sa nekih 5, 6 metara šutira, ali je njegov udarac izblokiran! Traje pritisak Portugalaca!

23:04

98. minut - Nešto mirniji period meča

Nema šansi za gol na obe strane.

22:58

93. minut - Šansa za Portugal!

Konseisao je prošao po desnoj strani, a onda je dodao do Ronalda na peterac! Portugalac nije najbolje zahvatio loptu i šutirao je preko gola.

Euro 2024 Portugal - Francuska Kristijano Ronaldo Foto: Tanjug/AP
22:55

91. minut - Počeo je prvi produžetak u Hamburgu

22:49

90. minut - Kraj meča! Gledaćemo produžetke!

Nema golova u Hamburgu posle regularnog dela! Igraće se produžeci!

Euro 2024 Portugal - Francuska Kilijan Embape Foto: Tanjug/AP
22:47

89. minut - Korner za Francusku, još tri minuta se igra

22:39

83. minut - Igra se mnogo mirnije

Oba tima ne rizikuju mnogo pred istek regularnog dela meča.

22:34

76. minut - Dve izmene u Portugalu

Kanselo i Bruno Fernandeš su izašli iz igre, a na terenu su Semedo i Konseisao.

22:26

70. minut - Nova šansa za Francusku!

Kamavinga šutira pored gola!

22:23

65. minut - Kolo Muani propustio šansu utakmice!

Posle nekoliko vezanih šansi za Portugal, otvorio se kontranapad na drugoj strani. Kolo Muani je izašao sam ispred golmana Košte, a Ruben Dijaz je uspeo da ga stigne i izblokira.

22:18

61. minut - Kakva šansa!

Bruno Fernandeš snažno šutira u Manjana! Provukli su Portugalci loptu između linija, Kanselo je dodao do Fernandeša koji odlično šutira, ali je Manjan siguran! Najbolja šansa u ovom duelu.

22:11

53. minut - Snažan pritisak Francuske

Saterali su Francuzi rivala na njegovu polovinu. Zadnja linija Portugala trpi snažan pritisak i jedva uspeva da se izbori i iznese loptu. Konačno, korner za Portuga, a loptu izvodi Fernades. Kontranapad za Francusku, Grizman vuše kontru, ali loše dodaje.

22:06

50. minut - Nastavlja se borba dva tima

Embaše šutira sa dvadesetak metara, a njegov udarac zaustavlja Košta. Bruno Mendes prolazi kroz šeasnaesterac Francuske, pada, ali nema penala.

22:02

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Nastavlja se meč u Hamburgu.

21:45

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

Euro 2024 Portugal - Francuska Foto: Tanjug/AP
21:41

40. minut - Slobodan udarac za Portugal

Kolo Muani pravi faul. Slobodan udarac za Portugalce. Bruno Fernande je izveo slobodan udarac, ali lopta odlazi preko prečke.

21:38

38. minut - Prilika za Portugalce

Lepa akcija Portigala! lopta je ubačena sa desne strane, ali prolazi kroz peterac, ni Kristijan oRonaldo, ni Rafael Leao nisu uspeli da stignu do nje.

21:34

34. minut - Nižu se napadi Francuske

Francuzi sa loptom, Kunde je na desnoj strani. Dobar je centaršut, a lopta dolazi di Embapea na leovj strani. Grizman je na pet metara, ali Bruno Fernandez interveniše. Korner za Francusku.

21:29

30. minut - Sve pršti oko gola Portugalaca

Embape predvodi napade Francuza. Ipak, nekoliko vezanih prilika Trikolori ne koriste. Portugalci su sada primorani da igraju na sovjoj polovini.

21:26

26. minut - Embape je u ofsajdu

Grizman izvodi slovbodan udarac sa desne strane, lopta se odbija do Čuamenija. Kruži lopta oko šesnaesterca Portugalaca. Embape je u ofsajdu.

21:24

25. minut - Sve se obrnulo!

Sada su Francuzi ti koji su potpuno neutralisali napade Portugala i iz napada u napad ugrožavaju njihov gol. Ronaldo i drugovi se brane. Pepe pravi faul na levoj strani.

21:21

20. minut - Ofanziva Portugala i kontre Francuza

Preuzeli su potpunu inicijativu sada Portugalci. Ipak, Trikolori koriste priliku i iz kontranapda vrebaju. Lopta je kod Kundea, pa Kamamingve, a on dodaje do Ernandeza koji šutira! Košta brani!Ponovo se Francuska budi.

21:17

16. minut - Šut Fernandeša!

Novi korner za Portugal, ovoga puta sa leve strane. Ponovo Fernandeš izvodi, ali je Teo Ernandez fauliran. Lopta je za Francusku.

21:15

15. minut - Korner za Portugal

Bruno Fernandeš izveo je korner sa desne strane, ali je Manjan siguran. Odmah šalje loptu ka Embapeu, ali je Žoao Kanselo reagovao i presekao napad Francuske.

21:13

11. minut - Francuzi se povukli

Trikolori su prepustili sada inicijativu rivalu i vrebaju šansu za gol. Miran period meča.

Euro 2024 Portugal - Francuska Foto: Tanjug/AP
21:09

8. minut - Portugalci se oslobodili pritiska

Nunjo Mendes se lepo ubacio, Čuameni izbacuje loptu u aut. Novi napad za Portugalce. Grade akcije Portugalci iz poslednje linije, kombinuju na sredini terena, a onda dodaju loptu do Bruna Fernandeša koji je fauliran. Korner za Portugal.

21:04

5. minut - Žestoka borba!

Portugalci su izdržali prvih nekoliko minuta i žestoke napade Francuske. Igra se brzo na obe strane.

21:03

2. minut - Francuska na samom početku ima inicijativu

Odmah su Trikolori napali rivala, koji je primoran da se brani. Portugalci su na svojoj polovini i vrebaju šansu da iz kontranapada ugroze gol rivala.

21:00

1. minut - Počeo je meč u Hamburgu!

20:04

Sastavi

20:03

Dobrodošli!

Pratite prenos meča Portugal - Francuska na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Na jednoj strani, Embape sa kapitenskom trakom, na drugoj njegov uzor Kristijano Ronaldo. Meč u Nemačkoj igra se za polufinale Evropskog prvenstva, a sve ovo garantuje odličan fudbal!

Uživajte!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA