Euro 2024 Španija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

Španija ide u polufinale EURA! Fudbal nije igra gde uvek pobede Nemci, Furija šokirala Pancere u 119. minutu!

 
 
 ≫ 
  • 6

Fudbalska reprezentacija Španije je uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Nemačkoj, pošto su sa 2:1 bili bolji od domaćina i to ni manje, ni više nego protiv domaćina posle produžetka sa 2:1! Mikel Merino je heroj, pošto je u 119. minutu postigao gol.

Kakav meč smo gledali, pravi spektakl! Teško da je bilo i pet minuta bez prilike na obe strane, a na obe strane je viđen ogroman broj prilika, šuteva, pa je pravo pitanje i da li je neko i zaslužio da dođe do pobede.

Neverovatno šta smo videli, neverovatno šta smo gledali u Štutgartu. Španija je vodila preko Danija Olma, meč je bio ispunjen šansama, ispunjen prilikama, a napadali su i jedni i drugi na obe strane.

Povela je Španija sa 1:0 preko Danija Olma, činilo se kao da Furija ide ka pobedi, međutim, potpuni šok se dogodio već u 90. minutu kada je Florijan Vic postigao gol za izjednačenje.

Otišlo se u produžetke, mislilo se da će biti i penala, ali... Mikel Merino nije mislio tako, igrao se 119. minutu, kada je on postigao gol i tako odveo svoju reprezentaciju u polufinale.

Takođe, ono što baca senku, jeste i sporna odluka iz 106. minuta, kada je Kukurelja odigrao rukom, ali sudija je rekao da tu nema penala.

Euro 2024 Španija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

Sam meč je počeo bez kalkulacija, računica jasna, ofanziva od samog starta! Čini se da su se upravo ovako vodile obe selekcije, pošto su bez ikakvog razmišljanja ušli u meč i već od prvih minuta pokazali da žele u polufinale.

Španija je bila ta koja je zapretila već posle 100-ak sekundi ovog meča. Pedri je dobio loptu na 18 metara, šutirao je po zemlji, ali je Manuel Nojer to lako odbranio. Ipak, odmah nakon toga je viđena možda i situacija koja je bacila senku na ovo poluvreme.

Igrao se peti minut susreta, kada je Toni Kros prvo grubo startovao na Pedriju, a potom i na Lamineu Jamalu. Povredio je Pedrija koji je morao iz igre, dok je na sreću Lamine Jamal prošao bez poteškoća. Pedri je napustio meč već u sedmom minutu.

Nemci su nakon toga pomalo već i krenuli napad, ali bez ozbiljnije prilike. Makar iz tog napada u 11. minutu. Ozbiljnu priliku je imao Lamine Jamal u 15. minutu, imao je slobodan udarac sa nekih 20-ak metara, šutirao je kroz živi zid, ali je lopta otišla pored gola. Usledio je potom rolerkoster prilika, Nemačka, pa Španija, pa Nemačka, ali bez promena.

Prvu ozbiljnu priliku je imao Kaj Haverc u 21. minutu, kada je glavom udario, ali je Unai Simon odbranio. Samo dva minuta kasnije je tukao i Laport, ali je Nojer i to odbranio na drugoj strani.

Iduća velika prilika je viđena u 35. minutu, Kaj Haverc je šutirao sa 18 metara, ali je zgužva loptu i ona je došla do Simona. Odmah u idućem napadu je šutirao Niko, sa nekih sedam metara, ali je to odbranio Nojer.

Možda i najozbiljnija prilika je viđena u 39. minutu, Dani Olmo je šutirao sa nekih 25 metara, veoma jako i precizno, ali je Nojer bio odličan.

Euro 2024 Španija - Nemačka Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme je počelo u istom ruhu, sve je išlo identično, prilike, šanse... A prvi gol je viđen već u 51. minutu susreta. Lamine Jamal je dobio loptu na boku, lepo je napravio fintu, potom poslao sjajnu loptu do Olma, a ovaj je pogodio nebranjeni deo gola Nojera.

Nakon toga, Nemačka je krenula u totalnu ofanzivu.

Uveo je Nagelsman ofanzivne fudbalere, pritiskali su sa svih strana, ali jednostavno lopta nije htela u gol. Najbliži je bio Fulkrug u 76. minutu, kada je pukla stativa gola Unaija Simona.

Odličan je bio španski golman, branio je sve, ali sve do 90. minuta.

Tada je Florijan Virc postigao pogodak i odveo meč u produžetke.

Tamo je već opao tempo, malo su stali i jedni i drugi, što je bilo i očekviano. Ipak, igrao se 106. minut, početak drugog produžetka, pokušali su Nemci iz daljine, a loptu ka golu je blokirao Kukurelja i to rukom.

Međutim, sudija Tejlor je rekao da tu nema ništa sporno.

Činilo se da će otići do penala, ali je Mikel Merino postigao gol u 119. minutu i tako je odveo svoju selekciju u polufinale.

Najnovije
17:58

ŠPANIJA - NEMAČKA 2:1 /Olmo 51', Merino 119' - Virc 90'/

20:38

120' KRAAAAAJ MEČA!

Infakrt završnica, ali na kraju Španija ipak ide u polufinale.

20:30

119' GOOOOOOOOL, ŠPANIJA VODI!

Kakav šoooook za čitavu Nemačku, Merinoo postiže pogodak u 119. minutu!

20:28

117' Simon čuva Španiju!

Ogromna prilika za Nemačku! Ipak, brani Unai Simon, veoma dobra odbrana.

20:22

111' Sudar nezgodan Kimiha i Kukurelje

Jozua Kimih je udario u glavu španskog beka, on se valjao, ali je ubrzo ustao na noge.

20:18

106' Počeo je drugi produžetak, traže Nemci penal!

Imala je Nemačka ogromnu priliku na startu drugog produžetka! Ipak, lopta je pogodila u ruku Marka Kukurelju, ali kaže Tejlor da tu penala nema.

20:14

105' Kraj prvog produžetka!

Nije ovde bilo grešaka, nije se ništa dešavalo vredno pomena. Tek neke polu-prilike na obe strane, ali bez ičega ozbiljnijeg.

Tačnije, zapretio je Virc u 105. minutu, na samom kraju, ali ostalo je blizu...

20:08

100' Opet žuti kartoni...

Novi žuti karton na utakmici, Dani Karvahal dobija opomenu i propustiće eventualni idući meč na Evropskom prvenstvu.

20:04

97' Olmo pokušava

Španija je ta koja vodi glavnu reč sada, preuzeli su inicijativu makar malo u ovim minutima.

20:02

94' Ređaju se žuti kartoni

Oštra igra se nastavlja, Florijan Virc je sada zaradio javno opomenu od arbitra.

19:59

91' Počeli su produžeci!

Igraće se još pola sata u Štutgartu.

19:53

90+3' Kakve prilike!

Mogla je Nemačka ovde i do gola, ali, ništa...

19:47

90' GOOOOOOOL, VIIIIRC!

Aaaoaoaoaaaaaa, kakva ludnica u Štutgartuuu, Virc postiže goool u 90. minutu! Stadion je eksplodirao!

19:45

85' Kakve šanse!

Opet se nastavio pritisak Nemačke, koja ne prestaje sa atacima ka golu Simona.

19:40

80' Ogroman pritisak Nemaca, ogroman!

Ne prestaju Panceri da pritiskaju Špance, napadaju sa svih strana, ali jednostavno ne mogu do gola.

19:36

76' Aoooo, pukla je stativa!

Virc je probio po desnoj strani veoma dobro, poslao je još bolju loptu i Nikolas Fulkrug je uspeo da dođe do nje, šutirao je u padu i pogodio stativu. Bila je ovo najbolja šansa za Nemačku.

19:33

75' Kakav faul Toresa...

Krenuo je u akciju Džamal Musijala, ali ga je Feran Tores zaustavio i to krajnje nesportski. Zaradio je žuti karton zbog toga.

19:31

72' Nižu se šutevi Nemaca...

Niklas Fulkrug je imao dve velike prilike sada. Jednu mu je izblokirala odbrana Španije, dok je drugi put on glavom tukao pored gola.

19:28

70' Braaani Simon!

Odlična prilika za Nemačku, Fulkrug je ostavio loptu za Tonija Krosa, ovaj je šutirao sa 16 metara, ali je Unai Simon odbranio.

U nastavku je Nemačka imala priliku da nastavi akciju, ali je lopta od Kukurelje došla u ruke Simona.

19:26

67' Moglo je biti ozbiljnije...

Krenula je u kontru Nemačka, Virc je poslao loptu ka Fulkrugu, ali je Karvahal uspeo da je dodirne i skrene u ruke Unaija Simona.

19:21

62' Napad do napada...

Greši Kukurelja sad, lošu loptu je poslao golmanu Simonu, pa će biti korner.

Menja De la Fuente, Jamal izlazi iz igre, a umesto njega je na terenu Feran Tores.

19:19

60' Krenula je Nemačka baš ofanzivno

Napravio je Julijan Nagelsman promene, ubacio je u igru Virca, Mitelštatda, Filkrug... Ide svim silama napred, moraju Panceri do gola ako žele da ostanu na turniru.

19:14

54' Preti Nemačka opet!

Ovo je bila dosta opasno od strane Nemaca, krenuli su napred, moraju da jure rezultat. Ipak, odbranio je Unai Simon.

19:10

52' Gooooool, Dani Olmo!

Lamine Jamal je poslao sjajnu loptu po zemlji, a Dani Olmo je na pravom mestu i postiže pogodak!

Čini se da se Olmu baš sviđa da igra protiv Nojera, pošto je ove sezone neretko postizao golove i igrajući za Lajpcig protiv golmana Bajerna. Svakako, velika prednost za Španiju.

19:08

Poznato stanje Pedrija...

Kako je potvrdio Fudbalski savez Španije, on je doživeo istegnuće u kolenu.

19:07

47' Morata, zamalo!

Odlična prilika za Španiju već na otvaranju drugog dela meča, Alvaro je primio loptu kod peterca, a onda je šutirao u padu, ali je lopta otišla preko gola.

19:04

46' Kreće drugo poluvreme!

Nastavlja se sve, počelo je.

18:47

45+2 Kraj prvog poluvremena!

Kakva je ovo utakmica, šta se ovo dešava! Doslovno, nije bilo vremena za predah, puca na sve strane, šanse se ređaj, gruba igra je takođe na talonu.

Spektakl!

Euro 2024 Španija - Nemačka Foto: Tanjug/AP
18:45

45' Odličan Jamal, ali ne baš i dobar šut

Prelepo je Lamine Jamal primio ovu loptu, jednim potezom je izbacio dva čuvara, ali je ovaj 16-godišnjak potom doneo jednu nezrelu odluku.

Ostao je sam, ali umesto da razmisli, on je šutirao sa nekih 30-ak metara, pravo u ruke Nojera.

18:40

39' Olmo preti, Nojer brani!

Ovo je možda bila i najkonkretnija prilika na meču, iako je šutirao Olmo sa nekih 25 metara, veoma dobar je to bio udraac, ali je Manuel Nojer uspeo da odbrani i odbije loptu.

Ozbiljno, ozbiljno, zakuvava se...

18:36

36' Brani Nojer!

Niko Vlilijams je imao dosta dobru šansu, ali je sudija podigao zastavicu.

Ipak, na sreću svakako, Manuel Nojer je uspeo da odbrani u ovom slučaju. Ne prekidaju se napadi, ovo je spektakl!

18:35

35' Haaaaverc, ali ništa!

Auuuh, ovo je moglo biti dosta ozbiljno. Kai Haverc je bio u odličnoj prilici, na 18 metara je ostao sam, šutirao je, ali je žargonski rečeno samo "zgužvao" ovu loptu.

18:34

Nesporti potezi Tonija Krosa!

Toni Kros je u prvih pet minuta meča između Španije i Nemačke uspeo da povredi Pedrija, dok je umalo isto uradio i sa Jamalom.

Kako za ovo nije dobio žuti karton?

18:33

33' Tempo na obe strane terena ne jenjava

Španija je ta koja od starta meča vodi glavnu reč, dok Nemačka sa vremena na vreme pokazuje da ih ne treba otpisati. Sada je Jozua Kimih uspeo da se oslobodi svojih čuvara, ali je bio u ofsajdu.

Svakako, Simon je uspeo da bude na pravom mestu.

18:27

27' Nastavlja se haos na obe strane

Kakav se samo fudbal igra u Štutgartu. Nemačka je pretila, Kimih pravi probleme po desnoj strani, Unai Simon je bio siguran.

Na drugoj strani je odmah pokušala i Španija, međutim, odbranila se Nemačka.

David Raum sada dobija žuti karton.

18:23

23' Brani Nojer!

Au, kakva prilika. Dosta dobar udarac je imao Ajmerik Laport sada sa nekih 18 metara, ostao je sam, šutirao je po zemlji, ali je Manuel Nojer bio izvrsno postavljen i rutinski je ovo ukrotio.

18:20

21' Prete Nemci!

Evo ga ono što se čekalo, sada su zapretili i Nemci!Lep centaršut Kimiha sa desne strane, skočio je Haverc dosta visoko, lepo je zahvatio loptu, ali je Unai Simon bio na pravom mestu i rutinski je odbranio taj udarac.

18:17

17' Ma, pršti utakmica!

Kakvi minuti. Jamal je prvo imao slobodan udarac, promašio je to.

Onda je na drugoj strani Raum bio u prilici da ubaci loptu, ali je izblokiran. U nastavku akcije je Morata šutirao, ali je izblokiran.

Na sve to, Dani Olmo je imao još jednu priliku, šutirao je sa 16 metara, ali je lopta otišla preko gola.

Euro 2024 Španija - Nemačka Foto: Tanjug/AP
18:15

15' Tuče Jamal pored gola!

Bila je ovo ozbiljna prilika, dosuđen je slobodan udarac na nekih 17-18 metara od gola, kada je Antonio Ridiger načini prekršaj i time je dobio i žuti karton.

Lamin Jamal je stavio loptu, uhvatio je kratak zalet i tukao je po golu, ali lopta otišla pored stative.

18:12

12' Niko!

Okušao se Niko Vilijams sada sa nekih 20-ak metara, ali je izuzetno slab udarac bio. Nije bio niti precizan, a niti jak. Otišao je daleko od gola Manuela Nojera.

18:11

11' Evo i pretnje Nemaca

Moglo je ovo da bude ozbiljnije, dosta ozbiljnije. Haverc je uspeo nekako da iskobelja loptu, onda ju je dodao na krilo, ali je ubrzo ona završila u rukama Unaija Simona na golu Španije.

Mogla je biti ozbiljna šansa, ali, nisu to Nemci iskoristili.

18:08

7' Peh za Španiju...

Kakva šteta, Pedri napušta igru već u sedmom minutu meča. Start Krosa je bio veoma ozbiljan, te fudbaler Barselone ne može da nsatavi ovu utakmicu.

18:07

4' Kakav start Krosa...

Pedri je krenuo u akciju, krenuo je u neku vrstu solo prodora, kada ga je Toni Kros dobro udario.

Nemac je prošao bez opomene u ovom slučaju, ali se čini da je Pedri ostao bez mogućnosti da nastavi meč.

18:02

2' Odmah ide pretnja

Nije pošteno ni počeo meč, a već je morao Manuel Nojer da prlja svoj dres. Pokušao je Pedri udarcem sa nekih 18-19 metara, ali je spremno to dočekao golman Bajern Minhena.

Nije bio preterano moćan udarac, pa je lako i odbranio.

18:00

1' Kreće meč!

Spremite se, polećemo! Počeo je meč u Štutgartu!

16:56

SASTAVI: Ofanzivno, bez iznenađenja na obe strane!

16:56

Dobro nam došli i bolje nas našli!

Ušao je ovogodišnji EURO u svoju završnu fazu, ostalo je samo osam ekipa, a već će i ovog dana otpasti dve, i to u dva spektakularna meča.

Ipak, prvo se nalazimo u Štutgartu, gde će Španija igrati protiv domaće Nemačke. Naravno, Telegraf će vam doneti sve zanimljive detalje sa terena, ali i izvan njega, pa se tako možete zavaliti, otvoriti hladno piće i uživati u svemu ovome.

Ko voli fudbal? Svi volimo!

Video: Šurbatović: Ne verujem da Stojković može da preokrene stvari, odlazim sa funkcije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    5. jul 2024 | 18:48

    Ovo se iz aviona vidi da sudija navlaci za nemacku...

  • 🇷🇸🇷🇺

    5. jul 2024 | 19:28

    Хајде Фурија!

  • Dragan

    5. jul 2024 | 19:55

    Gledao sve utakmice i uvek se jos cetiri,pet puta vraca snimak kada je gol i kontrolise da li je bio ofsajd.Sad kada je Nemacka izjednacila,niko nista ne kontrolise i ne pokazuju akciju jos jednom.Koja je to bagra!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA