≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savez demantovao, UEFA zatim potvrdila: Heroj Turske suspendovan zbog simbola "sivog vuka"!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navodno imaju još vremena da se brane

  • 1
Merih Demiral - fudbaler Turske Foto: SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia

Igrač koji je najviše pokazao u osmini finala Evropskog prvenstva Merih Demiral sebe je doveo u izuzetno neprijatnu poziciju zbog velike gluposti na kraju meča. Strelac dva gola posle prekida u duelu Turske i Austrije (2:1) našao se na meti.

On je pobedu slavio tako što je pokazivao simbol "sivog vuka", rasističke, ekstremno desničarske paravojne organizacije iz svoje države. Sa obe ruke je pokazao simbol i zbog toga je navodno već dobio zabranu neigranja dva meča, međutim pisanja "Bilda" do petka u podne nisu potvrđena. Zatim je usledilo saopštenje UEFA.

Prethodno se oglasio i Fudbalski savez Turske, istakavši da nije tačno da je Demiral suspendovan i da još uvek ima vremena da se ceo slučaj obori.

- Novine Bild su, pozivajući se na izvor, izvestile da je Demiral kažnjen od UEFA na dve utakmice, ali objavljena vest ne odražava stvarnu situaciju. Imamo vremena da se branimo do sutra ujutro - navode iz Saveza.

I zaista, na sajtu UEFA do jutros je stajalo da je istraga i dalje u toku, a onda je odluka konačno i potvrđena! Demirala nećemo gledati na EP više, osim ako Turska ne uđe u finale.

Simbol je inače zabranjen u Austriji, a razmatra se da se ista mera uvede u Nemačkoj. Sam fudbaler nije imao nikakvih problema sa tim.

- Svi smo mi Turci, jako sam ponosan što sam Turčin. To je smisao svega. Samo sam želeo da pokažem koliko sam srećan, nadam se da će biti više prilika da ponovo pokažem ovaj gest - rekao je Demiral.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte novi haos navijača Engleske u pabovima u Londonu kada su videli gol Belingema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    5. jul 2024 | 12:18

    Kažnjen je sa dve utakmice zabrane. Uefa potvrdila. Malo kasnite sa informacijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA